Музиката на Брамс оживява в албум на родни класически музиканти

Произведенията са изсвирени с 300-годишна виола
Обновена: 24 апр 2019 15:14 | 24 апр 2019 15:14, Анисия Иванова
3

Една случайна среща на двама български музиканти в Южна Испания прерасна в приятелство и солидно сценично партньорство, което вече има и завършен вид – албум с 16 композиции и сонати на един от майсторите на епохата на Романтизма - Йоханес Брамс.

"Запознахме се и отидохме на вечеря. Говорихме си много. Идеята за общ албум дойде след първия ни рецитал. Любовта към музиката е това, което ни държи. Албумът ни е записан в Барселона, но беше издаден в България, тъй като решихме тук да го покажем. Специално за този албум изпрах виола на 300 години", сподели виолистът Румен Цветков.

Другата половина на камерния дует – пианистът Людмил Ангелов, отбеляза в "България сутрин", че разбирателството между двамата музиканти на чисто музикално ниво, е много важно, за да се получи нещо стойностно.

"Без приятелство качествена музика не се твори. Без труд не може да се реализира талантът. Дискът ни вече се продава в книжарниците", посочи Ангелов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му до средата на 19 век професията композитор е била строго мъжка. Клара Шуман и Полин Виардо са едни от първите птици на женската пролет в композирането.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама сериозно ли я е прал тази виола?