Песента "Мъжка кифла" - ирония на консуматорските ценности

Група "Антифриз": Идеята за парчето е още от училище
7 май 2019 19:35, Анисия Иванова
12

Музикантите от група "Антифриз" пускат новото си парче - "Мъжка кифла", в която бандата иронизира консуматорските ценности.

"Това е стара песен, която искаме да направим от години. Идеята за песента е много стара, бяхме още ученици", споделиха басистът Велизар Телбийски и китаристът Никола Трифонов в "България сутрин".

Звученето на новото парче е много по-различно от това, което групата свири, тъй като принципно залагат на тежкото звучене. В песента има елементи от рап, фънк и джаз. А текстът обрисува мъжете, които не се интересуват от бъдещето, а само от това да консумират и парадират с парите на родителите си.

"Беше ми изключително трудно да се науча да рапирам и да свиря едновременно", каза Велизар Телбийски пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
12
 
! Отговори
Льольо преди 4 години
Тате и бате казват, че мъжките кифли са се появили след отпадането на задължението всяко здраво момче да служи в казармата.
4
1
 
10
 
! Отговори
Ааа, нужна е ІІ част преди 4 години
След като мама и тате остареят и вече не могат да ги дундуркат, застарелите мъжки кифли започват да си търсят съпруга, която да ги отглежда и спонсорира, ако на младини не са успели да се сдушат с друга кифла с яка зестра и тъст солиден връзкар или голяааам шеф.Нужен е и хит-увод,да пресъздаде чрез прийомите на изкуството възникването на явлението "мъжка кифла".Това стана още през соца, когато бълг.семейства започнаха да раждат само по 1, а възпитанието не включваше понятието мъжка отговорност
3
2
 
6
 
! Отговори
Оруел преди 4 години
Браво момчета! Успех!
2
6
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 4 години
женска версия на папучар на мортал комбат. при това читалищна. групата да си пие от заглавието и да си лега.
1
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кого го интересуват тези мъжки кифли от репортажа? За пръв и последен надявам се път ги чувам!