Arcade на Дънкан Лорънс спечели Евровизия за Холандия

Политиката обаче също намери своето място на конкурса
19 май 2019 07:45,
50

Снимка: Reuters

Arcade на Дънкан Лорънс спечели Евровизия 2019 за Холандия.

Участникът от Холандия беше сред любимците на букмейкърите преди състезанието и оправда доверието си, спечелвайки наградата с 492 точки след вота на публиката.

На второ място остана Италия. Soldi на Махмуд донесе 465 точки на страната. Трети пък са Русия с 369 точки.

Последният път, когато Холандия е печелила Евровизия е през 1975 г.

Церемонията включваше изпълнения от Нетта, която миналата година грабна първото място. Предишните печеливши също излязоха на сцената, пеейки песните на останалите.

Мадона също се включи в шоуто, точно преди резултатите от гласуването да бъдат обявени. В един момент нейните танцьори за кратко се появиха с израелски и палестински флагове на гърба на костюмите си. От организаторите посочиха, че това не е било одобрено и не е било предвидено по време на репетициите.

Не само кралицата на попа наруши правилата. Исландските участници от Hatari също излязоха с палестински флагове по време на обявяването на вота на зрителите. Организаторите заявиха, че е възможно исландците да бъдат наказнаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
позорен бойкот на Европа срещу Brexit отново постави британския изпълнител в дъното на класирането!...Песента му беше жестоко старомодна и Англия по принцип всяка година се класира някъде на дъното. Така си беше и преди. Ако е заради Брекзит, какво е обяснението за нулата точки от публиката за Германия?
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МОМЧЕТО ОТ Британия МАЙКЪЛ РАЙС БЕШЕ НАЙ -ДОБРИЯТ ПЕВЕЦ И ПЕСЕНТА.BIGGER THAN US Е ПРЕКРАСНА, но този позорен бойкот на Европа срещу Brexit отново постави британския изпълнител в дъното на класирането! Мразя тази Европа, която може да накаже едно АБСОЛЮТНО НЕВИННО И СУПЕР ТАЛАНТЛИВО МОМЧЕ, заради политически сметки, които урежда с Великобритания!!! В песента му имаше МУЗИКА, имаше красиво послание, че любовта е над всичко, гласът му е помитащ, докосващ ! а в песента на победителя какво има??? Но Майкъл ще направи кариера като Ед Шиърън, а останалите ще ги забравят след 1 месец!
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едва ли някой налага нещо. Просто на този конкурс всичко, което досега е имало някакъв успех, се копира най-доброволно до обръгване. А кое наистина ще има успех, не може да се предвиди. Макетата водеха почти през цялото време в гласовете на журито с женска балада, същата като някои дори некласирали се от предишни години. Германия единствена с нула точки от публиката, пак без видима причина. Минали години и с последно място с хубави и модерни песни.
34
0
 
2
 
! Отговори
ИСКРА преди 4 години
Песента е много слаба и всички са прави, че се налага джендърството и еднополовите все повече, но и БИ Джийс от 70-те години пееха със същите пискливи фалцетови гласове, а са били велики за времето си и до днес също. Модърн Токинг от 80 години, Джими Съмървил, все певци пеещи с подобни тонове, но тази песен си е слаба, не е за номер 1.
33
4
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
Добре, че вече не участваме с джендървизия
32
4
 
11
 
! Отговори
еврофизия преди 4 години
И този път не мина без джендъризъм и содомия. Добре, че нямам телевизор.
31
4
 
9
 
! Отговори
11 преди 4 години
Нищо ново - песен без музика, джендърски глас и нещо черно със сако в групата на сцената, на което е трудно да му се определи полът.
30
0
 
4
 
! Отговори
Това нещо.. преди 4 години
...е много хубава комбинация от женствен глас и брада. Определено се справя по-добре от Кончето на Вурста!
29
0
 
17
 
! Отговори
До Анонимен 15 преди 4 години
"..ЕС е Жалък, А ЕвроВизия е Азиатска Продукция от ЛГБТ състава на НПО-тата.."____________________Евровизия не беше това което е сега. Тя си беше чиста европейка поп култура - АББА изгряха там и от там им тръгна славата. Два фактора на промяната:1 Включването на източна Европа с цялата шуробаджанащина в гласуването2 Инвазията на гей-ценноститеТова (2) няма да е вечно. Когато си поживял, знаеш колко рязко може да се промени светът. Трябва само да не се предаваш.
28
10
 
11
 
! Отговори
Мустафа Кемал преди 4 години
Долу Израел, Свобода за Палестина! Нека организираме Балканския, само за нашите си държави, без разни... знаете кво са.
27
3
 
13
 
! Отговори
Ранърса преди 4 години
Преди 10 години я гледах Телевизията, тогава имаше повече жени, ся останаха само некви *** безформени... чучела.
26
6
 
24
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Добре че се отказахме от този цирк на абсурда,само не знам защо Русия още е там и се мъчи....
25
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ***, много нещо беше тая година. Цялото състезание беше едно безкрайно frеаkshow. Направо непоносимо. Един от водещите даже тръгна да разправя за своят съпруг. Отвратително.
24
5
 
14
 
! Отговори
х преди 4 години
добре 4е не бяхме там да пръскаме пари! пар4ето нищо особено!
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво стана с мелодия на годината
22
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политическо предаване , повечето гласуваха по съседски пак
21
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако си нормален хетеросексуален добре изглеждащ , можещ да пее и със смислена песен изобщо нямаш шанс да се класираш, джендървизия това е ключа към успеха
20
6
 
20
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
снощи докато си разцъквах тв-то и попаднах на юровижъна и докато се огледам и цялото джендърско войнство беше на сцената, начело с онова -кончита и разни други транс. повърнах още веднъж и отсега блокирах публичната телевизия, че да не забравя за догодина.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Aaaaaaaaa, ooooooooooo...
18
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Oчакванията бяха Австралия да спечели, като най-европейската държава взела участие. Миналогодишното чудо от Израел, което спечели явно е привлякла световното внимание към хората страдащи от затлъстяване и съпътстващите здравословни проблеми. Поне като не могат да пеят да си придават някаква световна значимост чрез някакъв житейски или медицински проблем.