Фестивалът "Хоро край Пирина" събира любители на фолклора

В събитието ще участват хора от различни професии
11 юни 2019 13:43, Красимир Ангелов
0

2039 гледания   |  Още видео

Петото издание на международния танцов фестивал "Хоро край Пирина" събира в Сандански и Мелник деца и любители на народните танци. Събитието ще се проведе на 22 и 23 юни, като освен десетки участници, във фестивала ще вземе участие и популярният фолклорен певец Володя Стоянов.

Певицата Теди Еротеева, която ще пее през първия ден на фестивала, посочи в "България сутрин", че в момента хората и народните танци придобиват огромна популярност сред младите у нас.

"Фестивалът набира сериозна скорост. В него участват деца и любители. Тези хора имат различни професии, но се занимават с танци в свободното си време. В началото всеки започва любителски да се занимава с фолклор, но постепенно се влюбва в него и в крайна сметка решава да се занимава професионално. При мен също бе така. Започнах да се занимавам с народно пеене съвсем любителски и вече се двоумя коя е моята професия - фармацевт или певица", разкри тя.

Еротеева допълни пред Bulgaria ON AIR, че народните танци са много привлекателни за хората у нас, тъй като зареждат с положителна енергия и спомагат за поддържане на добрата физическа форма.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари