Броят на сключените бракове се увеличава

Три двойки ще спечелят по 5000 лв. за сватбите си от "Пещерска" ракия тази година
19 юли 2019 11:05,
Броят на сключените бракове се увеличава
Източник: "Пещерска"

Българите се женят все по-често. Броят на сключените бракове през миналата година е рекорден, отчита НСИ. През 2018 година  в страната са регистрирани 28961 сватби, което с 368 повече спрямо предходната година (28593 през 2017 година и 26803 през 2016 г.).

Близо три четвърти от всички регистрирани бракове (21 463) са сред населението в градовете. Най-много са сватбите в София през 2018 година, следвани от Пловдив и Варна, отчитат още данните на статистиката.

Създаването на семейство и отбелязването по традиционен начин с голям празник е каузата, зад която застава и ракия "Пещерска" с инициативата си www.justsayyes.bg. За четвърта година марката организира конкурса "Просто кажи "ДА". Цифрите на желаещите двойки да участват също се увеличават. В предните три издания са се включили общо 1914 двойки.  Наградите в конкурса на "Пещерска" са по 5000 лв. за три от двойките, както и безплатно фото и видео заснемане и алкохол за самата сватба. Конкурсът продължава до 18 август на www.justsayyes.bg.

На сайта могат да се регистрират и “сватбари“ - хора, които нямат планове да се женят, но искат да следят кампанията, да подкрепят някоя от кандидатстващите двойки и да участват за седмичните награди. На лотариен принцип всяка седмица десет от сватбарите ще получават бутилка "Пещерска".

За първи път от провеждането на конкурса "Просто кажи ДА“, организаторите ще акцентират върху това, че "има живот след брака". Те представят специални интервюта с две от двойките-победители в предходните издания на конкурса, които споделят емоциите от сватбения ден и живота си след това. Техните истории може да гледате тук и тук.

Статистиката на подадените истории от миналата година показа, че любовта онлайн не е мираж и все повече хора намират половинките си именно през социални мрежи или приложения за запознанство. Друга интересна тенденция, която отчитат от "Пещерска" ракия на база на подадените през годините кандидатури е, че са много двойките, които искат да се оженят, след като са обвързани дългогодишно с партньорите си от 5, 10 и дори 15 години; такива с едно, две и три деца.

Припомняме, че тази година "Пещерска" бе определена за любима марка ракия на българите в конкурса "Златната изба". Тя е лидер на пазара на алкохолни напитки в България и се произвежда от собствени гроздови масиви при затворен цикъл на производство, т.е. производителят следи всеки етап - от качеството на гроздето до крайния бутилиран продукт. "Пещерска" е първата българска регионална ракия, наложила се в национален мащаб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

Още по темата: ракиясватбиПещерска
Още от
Спонсорирано съдържание