Въпреки #MeToo: Пласидо Доминго ще пее в Залцбург

Организатори на феста игнорираха обвиненията срещу тенора
15 авг 2019 09:43, Петя Славова
39
Въпреки #MeToo: Пласидо Доминго ще пее в Залцбург
Снимка: БТА

Обвиненията в сексуален тормоз срещу оперната звезда Пласидо Доминго не са причина неговият гастрол на фестивала в Залцбург да бъде отменен, съобщава БТА, позовавайки се на ДПА.

Агенцията цитира организаторите на феста, които игнорираха обвиненията, за разлика от техни колеги в САЩ, които отмениха концерти на Доминго след скандала.

Още по темата

Няколко певици и една балерина обвиниха испанския баритон в натрапени целувки, прегръдки, среднощни телефонни обаждания и настойчиви покани за срещи насаме.

Повечето от оплакалите се жени заявиха, че кариерите им били придобили неблагоприятен обрат, след като не отговорили на авансите на оперния ас.

Въпреки обвиненията 78-годишният Пласидо Доминго ще гастролира на сцената в Залцбург на 25 август в операта на Верди "Луиза Милер".

Президентката на Залцбургския фест Хелга Рабл-Щадлер заяви, че познава Доминго от над 25 години. "Ако подобни обвинения имаше на залцбургска сцена срещу него, бъде сигурни, че аз щях да знам за тях!", изтъкна организаторката. Тя призова за по-предпазлив подход, преди да бъдат направени крайни заключения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.