Кавал, фолклор, джаз - група "Аутентик" подготвя втори албум

Музикантите събират още средства, за да го реализират
30 авг 2019 11:48, Анисия Иванова
0

"Аутентик" записаха втория си самостоятелен албум през април, който е частично финансиран от програма "Дебюти" на Национален фонд "Култура".

Албумът предстои да бъде представен официално скоро, но групата има нужда от подкрепа, за да го продуцира и да го представи на всички свои фенове.

От няколко дни в интернет пространството тече кампания за набиране на още средства и всеки, който желае, може да ги подкрепи.

Живко Василев, който свири на кавал, разказа в студиото на "България сутрин", че за пръв път групата експериментира с такава кампания.

"Трябват ни още средства, за да завършим цялата продукция и заради това сме стартирали кампания онлайн, в която и наши фенове могат да помогнат и да дарят, за да се осъществи албумът", обясни той.

Василева каа още, че към "Аутентик" вече са се присъединили и двама нови музиканти.

"Един от тях е Борислав Илиев, който свири на тамбура. Много съм щастлива, че другото момче е Стоил Иванов. Те се раздадоха много за целия албум, изключителни музиканти", сподели тя.

Музикантите обясниха, че за разлика от първия си албум, в който всичко е било изпипвано и презаписвано, докато не се постигне желания резултат, сега записите не са редактирани и са в автентичен вид.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари