Унгария няма да участва в Евровизия, конкурсът бил "твърде гей"

Няма официално становище защо страната се оттегля от музикалния конкурс
28 ное 2019 15:23,
108
Унгария няма да участва в Евровизия, конкурсът бил "твърде гей"
Снимка: архив Reuters

Унгария няма да участва в следващата "Евровизия", а в страната се ширят спекулации, че това решение е взето, защото конкурсът е "прекалено гей" за вкуса на правителството и шефовете на обществените медии в страната.

Въпреки че не е публикувано официално решение за отказа от участие, в Унгария хомофобската реторика е във възход, а министър-председателят Виктор Орбан стартира политиката си за "семейството на първо място", насочена към поощряване на раждаемостта.

По-рано тази годиниа говорителят на унгарския парламент сравни осиновяването на деца от еднополови двойки като педофилия, а коментатор от про-правителствена телевизия нарече Евровизия "хомосексуална флотилия". Според него неучастието на страната в конкурса ще допринесе за душевното здраве на нацията.

"Евровизия" е доста популярен конкурс в LGBT средите, пише Guardian. Първият открито хомосексуален участник се появява през 1997 г. - Пол Оскар. През 1998 г. транссексуалната Дана Интернешънъл печели конкурса, а през 2014 г. първото място отива при драг кралицата от Австрия Кончита Вурст.

Според наблюдателите това може би не е по вкуса на Унгария. Местният сайт index.hu пише, че според източници в правителството, конкурсът бил "прекалено гей".

Унгарската обществена телевизия съобщи пред Guardian, че не е посочено официално становище за решението страната да не участва, но сред служителите именно асоциациите с LGBTQ+ културата стоят зад оттеглянето.

Обществените медии в страната са тясно свързани с правителството и често обслужват интересите на управляващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
9
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
безграничното бездарие на участниците в този жалък прайд на *** суетата се маскира с психопатичните им фантазии, което прави ужасната трагедия на евровизията още по-голяма. очевидно е, че ще трябва да уча унгарски за да кандидатствам за унгарски паспорт. очевидно е още, че един от островите, където човек може да избяга от бруталното лицемерие на *** диктатурата е Унгария.
80
0
 
16
 
! Отговори
Петърчо преди 4 години
Как така хем не били познати причините хем това било заради ЛГБТ? То ще се окаже че тези държави които са се отказвали от участие са като пишман ***. Веднъж е заради парите а друг път от "гей" причини. Защото доколкото знам и България се отказа в един момент *** никой не беше ни предположил че може да не е от финансови причини. Ама когато става въпрос за Унгария и Полша където Сорос не е на почит значи няма как да се парите нали? Ей за това не са ми приятни либералите.
79
2
 
28
 
! Отговори
Lan преди 4 години
Дали Орбан не се чувства поне мъничко българин да го направим премиер по съвместителство и на България?!
78
0
 
26
 
! Отговори
Хедонист преди 4 години
В това Унгарско правителство ,трябва да има хетеросексуално мнозинство, за разлика от други "нормални" държави...
77
2
 
23
 
! Отговори
хахо преди 4 години
като гледате снимката не испитватели едно огромно желание да сме по едале4е от тази европа.
76
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдател до ХА-ХА преди 4 години
Не е смешно.
75
5
 
32
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Унгария е ДЪРЖАВА, България е територия.Унгария има даржъвник начело, България има слуга.Унгария има бъдеще, България - не.
74
2
 
32
 
! Отговори
Много просто преди 4 години
Унгария страна с принципи която се грижи за бъдещето на народа си. България точно обратното. Българската конституция бе променена за да може да се продава наша земя на чужденци, с други думи бг е за продан за да може мафията още да се облагодетства от продажбите, в Унгария това не става. Но унгарците са народ а не мижитурки като нас. А това за шоуто е само поредното извращение на сатанисткото ес.
73
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойкот на всички либерастки простотии, трябва да си върнем достойството и честта!
72
1
 
26
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Защо ме цензурирате като ви казвам, че конкурсът Евровизия е "твърде г*й", а вие го пишете?
71
35
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Основния проблем на унгарците са комунистите от бившата УКП. Прибалтийсктие се изчистиха от комунистите и дръпнаха, ако унгарците искат да дръпнат като прибалтийските требе да се изчистат от комунистите.
70
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
браво!
69
0
 
8
 
! Отговори
Някой си преди 4 години
с въпрос към "НЯКОЙ" :Младото обещаващо геище като обещава - гивЕч пуска ли ти?
68
14
 
7
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 4 години
Да, но минатала година ние се представихме с един много обещаващ и млад гей.
67
3
 
67
 
! Отговори
poskitt преди 4 години
Освен че е доста гей, този конкурс е и доста ***. Изобщо, кой гледа подобна помия?
66
2
 
57
 
! Отговори
ГОСТ преди 4 години
Прави са унгарците!Какви точно таланти избират там,нещо не им разбирам критериите....
65
1
 
47
 
! Отговори
Каква "...визия преди 4 години
Все едно какви алтернативно-сексуални пробутва или не този конкурс, от памтивека си е символ на нахалната посредственост и музикалната боза. Едно надуто нищо, за което всяка година се харчат доста пари. И не е голямо събитие кой щял да участва или да се откаже. Отделихме по две минути за "новината", карай нататък.
64
2
 
47
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Колегата го казал най точно бежанци, ислям и еднополови бракове, тва нашази добрата Стара Европа, от тва няма спасение, от това се пазят унгарците
63
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До панчоКакво не се забелязвате? Погледни снимката горе! Погледни снимки от парадите, където правите! Квито искате бъдете ама не се показвайте така облечен и тн пред малките деца, защото те обичат да подръжатат на някой, а те са малки и още не разбират за какво става дума.
62
38
 
10
 
! Отговори
тиква преди 4 години
един безкруполен крадлив политик или управник нанася много повече щети на едно общество от колкото един талантлив гей ако господ е създал някого гей кой е орбан за да се противопоставя на господовата воля?