Веско Ешкенази празнува 50-годишния си юбилей на сцената

Цигуларят подготвя концерти в 13 български града
6 мар 2020 11:45, Петя Славова
2
Веско Ешкенази празнува 50-годишния си юбилей на сцената
Снимка: фотограф - Александър Богдан Томпсън

Веско Ешкенази ни кани на  грандиозен юбилеен концерт в 13 града в страната. Първото събитие, с което виртуозният цигулар отбелязва 50-годишнината си на сцената ще е в Зала 1 на НДК.

Публиката направи най-големия подарък на музиканта, посветил живота си на цигулката, като за пореден път доказа обичта си към него. А той ще й благодари с един запомнящ се концерт с богата програма от любимите си
музикални произведения.

Юбилейният проект ще представи за първи път разказ за Музите на цигуларя в една вдъхновяваща симбиоза между музика, поезия и театър. Актрисата, която ще се превъплъти в ролята на разказвач на живота на Веско в стихове е Койна Русева.

Мартин Пантелеев – братът на Веско Ешкенази, ще дирижира Плевенската филхармония, а специални гости на празника ще бъдат музикантите Людмил Ангелов, Дани Милев, Люси Дяковска и Адриана Николова-Печенката, с които Веско не само работи успешно през годините, споделят и истинско приятелство.

Гост музикант е руският баянист Рудик Якин. Заедно с произведенията на Сарасате, Вивалди, Менделсон, Чайковски, Панчо Владигеров, публиката ще се наслади и на виртуозните пиеси, оркестрирани специално за този концерт от Георги Милтиядов и Румен Бояджиев – син.

"Рапсодия в синьо", "Pour Una Cabeza", "Monti Csardas", "Лунната соната", "Adagio" и още любими произведения ще са част от репертоара.

Голямата изненада ще бъде вече готовата творба за цигулка и оркестър “Баща и син“, написана специално за маестрото като подарък от неговия син – Артур Пантелеев.

Веско Ешкенази ще продължи юбилейните си срещи си с българската публика заедно с Плевенската филхармония в концертно турне, което ще гостува във  Велико Търново на 21ви април, Шумен – 22ри април, Асеновград – 24ти април, Хасково – 29ти май, Русе – 1ви юни, Панагюрище – 3ти юни, Ямбол – 4ти юни и
на откритите морски летни сцени в Бургас – 3ти юли и Варна – 4ти юли.

През есента турнето продължава в Плевен на 8ми октомври, Добрич – 9ти октомври, Пловдив – 13ти октомври и Стара Загора – 15ти октомври.

"Ще празнувам тази любов...Към вас, към музиката, към моето семейство и моите музи!" – споделя Веско Ешкенази по повод предстоящите събития.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо си смени името от Панталеев на Ешкенази? Въпросът е риторичен естествено.То е ясно защо.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прекрасен изпълнител! Да е жив и здрав дълги години!