Венци Мицов премина при Слави, Светльо Витков се разграничи от него

Вокалистът на Хиподил с остра реакция към решението на своя колега
12 май 2020 11:40, Красимир Ангелов
107
Венци Мицов премина при Слави, Светльо Витков се разграничи от него
Снимка: БГНЕС

Политическите пътища на музикантите Светослав Витков и Венцислав Мицов по всичко личи се разделят. Двамата бяха водещите лица на партия "Глас народен", която основаха след кандидатирането им за изборите за президент през 2011 година. По-късно двамата бяха и общински съветници в столичния общински съвет.

Преминаването на Венци Мицов към екипа на Слави Трифонов и новата му телевизия обаче не бе прието добре от Витков, който публикува острата си позицията в своя профил в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
"От 2013 г. съм лидер на Глас Народен и нося цялата политическа отговорност както за всяко решение, действие или позиция на партията, така и непряко за поведението на всеки член или структура в нея. Понесох всички клевети, обвинения, грешки, удари и мръсни номера, без да прехвърлям вина другиму, с ясното съзнание, че го правя заради целостта и просперитета на организацията", написа вокалистът на Хиподил и Svetlio & the Legends и продължи:

"Най-лесно е да си измиеш ръцете с някого, но това не е поведение на лидер. От друга страна като партия на свободната воля, не съм издавал заповеди и не съм изисквал сляпо подчинение. Освен в критични моменти. Също така не съм си позволил да правя „мръсни номера” на враговете, както и да се моля, а и да целувам нечии ръце, за да бъде постигнат успех. Вярвам, че достойнството не е празна дума! Партньор при справедливи условия – може би, но слуга – никому!"

"Днес съм длъжен да се разгранича рязко от действията на г-н Венцислав Мицов. Разбирам, че в момент на криза всеки човек търси възможност да осигури прехраната си и тази на семейството си, но не мога да приема "склоняването на глава" пред хора, които многократно са замесвали името на партия Глас Народен и моето в неоснователни обвинения и целенасочена злонамереност.

Казано просто: Можеш да се правиш на пънкар и да отидеш на служба на чалгата, когато си свободен творец, търсещ прехрана, но когато се обявяваш за радетел на демокрацията и особено културата, а и се заявиш като политик зад определена гражданска позиция – при това в ръководството на конкретна партия, такова поведение считам за унизително към всички членове и симпатизанти на Глас Народен", написа Светльо Витков.

По думите му неговият колега вероятно си дава сметка, че "откакто се появи Глас Народен, опитите да бъде унищожена партията не са спирали".

"За този пореден удар, идващ от действията му, без значение дали от глупост, от безпаричие или планиран от новите му работодатели, АЗ няма да нося вината! Нито ще мълча с надежда, че хората няма да го видят или ще забравят. Камо ли пък да ме откаже да продължа. Уважавам опонентите и враговете си, но вярвам в достойнството и упоритостта. Желая успех на г-н Мицов в новото начинание. Глас Народен продължава напред. Докогато и докъдето можем!“, написа още Светослав Витков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
23
 
! Отговори
dmx преди 3 години
С други думи, то и Светльо би се продал, ама на по-добра цена. "Като партньор, не като слуга".
24
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Венци, мислех те за свестен, пък ти....
23
1
 
23
 
! Отговори
do 28 преди 3 години
ПАТКАН ПАТКАН АМА ЗИМАШЕ 1 МИЛИОН ДЪРЖАВНИ СУБСИДИИ КЕШ А КОЛКО СА ТАКИВА ПАРТИЙКИ ИЗМИСЛЕНИ ....
22
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя плъх като види , че за 3 месеца няма да може да изкара пари и той ще отиде при слави да му се моли .
21
4
 
15
 
! Отговори
Тихо писукане преди 3 години
А на тези дребосъци сигурно им се струва, че се карат със зверски рев и всички наоколо слушат със страхопочитание. Не си спомнях за "Глас негоден" от година или даже от две, трябваше да ми напомнят за тях с това нищожно скандалче. Я да си лежат там на дъното, където им е мястото.
20
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е затова ще ви управлява Бойко.
19
5
 
54
 
! Отговори
Жалко че преди 3 години
Българинът още не се е научил да отсява зърното от плявата. Не може да различи истинския политик от един популист разказвач на обещания.Слави и сие са поредните лъжци които ще излъжат всички Ви.
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глас бездомен.
17
3
 
19
 
! Отговори
пена преди 3 години
Светльо Витков е поредното отроче на червено семейство и поредната подводница на БКП мафията. Измислен за да размива вота на бaлъците!
16
3
 
42
 
! Отговори
GG преди 3 години
Ти ли точно говориш бе нещастнико?!!!Където 80 000 човека гласувахме за теб и си губихме време и нерви за жалката ти партия, а първата ти работа в политиката беше да си купиш нов джип?!!!
15
6
 
16
 
! Отговори
Диагноза преди 3 години
хе,хе! Да оповестиш, че си "минал" в партията на чалгата , това е меко казано умопомрачение ! Ноооо, криза е , всеки изкрейзва по различен начин. Но най-много ме кефи изтъкването на нова партия - Чалгария ! Това показва, че голяма част от българите са пострадали от вируса ментално . Ще последваме Италия - социалисти на власт, криза, огромен дълг, умрели с тонове , бедни и умиращи в провинциите, предстояща катастрофа. Това ще е и нашата съдба , ако подобни чалга-амеби влязат във властта !
14
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След пожарникарчето мутра и учиндолската чалгаджийка го играе политик! Въртииии Абсурдистан до край!
13
0
 
21
 
! Отговори
Кон Спирация преди 3 години
освен да дадат контролния пакет акции на Тити Папазов, не виждам друг начин. *** да ги пратят с еконт, че тия по пощата много бавно идват.
12
12
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Важното е само едно. БСП-то 10-12 % подкрепа :)))))))))))))))))))))))) Никога повече на власт!!!
11
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Симпатизантите на "Глас Народен"Тия трима човека...
10
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Славитууууууууууууу!
9
1
 
2
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
До Случайно?Как четвърти, не беше ли след ГЕРБ и БСП той, след него беше ДПС????
8
1
 
45
 
! Отговори
Инж. Гонзич преди 3 години
Светльо Витков и той за една партийна субсидия се бори, както се казва за насъщния...
7
5
 
35
 
! Отговори
Тиква преди 3 години
"Вярвам, че достойнството не е празна дума!"Светльо, ти захвърли думата "достоинство" от секундата в която влезе в парламента на София и я замени с "***". И хората, които ти повярваха, много са наясно с това.
6
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои са па тия двамата и какво щели да правят? Кой изобщо се интересува от това. Слави също е труп ,вече е пред фалит и безсмислената му телевизия.