Икебаната възпя последните 10 години управление

За основа на текста са послужили реални реплики на премиера
Обновена: 26 май 2020 13:15 | 26 май 2020 09:49, Павел Гълъбов
6

Бойко Борисов – герой в песен. Премиерът вдъхнови нестандартния изпълнител Деян Неделчев – Икебаната, който преди две години възпя и лидера на БСП Корнелия Нинова.

На 10-та година от управлението на Бойко Борисов се ражда песента "Имам прекрасна държава". Според автора ѝ - спонтанно.

"След Корнелия Нинова е време да направя нещо и за Бойко Борисов. Тогава докарах моя режисьор, автор на текстове и сценарист - Валери Станев. Дадох му идеята, че трябва да направим нещо за Борисов. Докато лежах след операцията си от херния през февруари месец, той вече беше написал стихотворението и на мен за една нощ ми се изля мелодията, без да я мисля", каза Икебаната пред Bulgaria ON AIR.

За основа на текста са послужили реални реплики на премиера.

"В едно от интервютата си той е казал, че той е слънцето, затова сме го сложили като слънце. Мислехме да сложим маска", добави Неделчев.

Признава, че всеки е свободен да интерпретира текста така, както пожелае. "Аз съм аполитичен. Песента се харесва на хората, те разбират от сарказъм и ирония", споделя певецът.

Икебаната потвърди, че хората на изкуството у нас живеят трудно и има планове след края на пандемията да търси по-добър живот в Испания.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Stoycho преди 1 месец
Пълни глупости пишете тук
Лили тоест Икебаната отби военната служба в град Елхово 82до 84година в поделение 34290 разузнавателния батальон. Винаги имитираше Васко кеца може да го попитате. И оште тогава си беше мека китка.
2
1
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 1 месец
Или пък да му се случи някой "нещастен случай"
1
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
СКОРО ДА НЕ ГО ПРИВИКАТ В РАЙОННОТО.