Патриотично: Володя Стоянов с "Брекзит Лондон 2020" на Пирин Фолк

Довечера ще се проведе галаконцертът на лауреатите
30 авг 2020 11:56, Анисия Иванова
10
Патриотично: Володя Стоянов с "Брекзит Лондон 2020" на Пирин Фолк
Снимка: Пирин Фолк

Конкурсната вечер на „Пирин Фолк“ 2020 премина под знака на неповторими емоции и бурни аплодисменти. За 28-ми път Летен театър - Сандански събра на едно място изпълнители, автори, текстописци и авторитети в областта на музиката на едно място, съобщиха организаторите.

В конкурсите за нова авторска песен на македонска фолклорна основа и изпълнителско изкуство се представиха изпълнители от цялата страна. 14 нови авторски композиции за родината и любовта, за вярата и за надеждата прозвучаха пред публиката, телевизионните зрители и радиослушатели на най-престижния фестивал и предизвикаха взрив от емоции и спечелиха не само вниманието, но и сърцата на всички.

Единадесет бяха претендентите за голямата награда в конкурса са изпълнителско изкуство. И тук участниците се представиха отлично не само с високото ниво на изпълненията, но и с цялостното си музикално-сценично представяне.

Специална изненада за гостите и зрителите на Пирин Фолк Сандански 2020 бе красивото изпълнение на ЖФГ към НЧ "Отец Паисий 1919" - гр. Сандански на песента – "Я послушай, Яно мори“, с което се отбеляза своеобразен преход между двата конкурса.

Като гост-изпълнител на сцената се качи Володя Стоянов-Войводата, който представи три нови авторски произведения. Финалът на вечерта постави с патриотичната песен, посветена на всички сънародници по света – "Брекзит Лондон 2020“, съпроводена от красива хореография и развяване на българския флаг.

Конкурсните изпълнения бяха оценявани от 7-членно фестивално жури с председател проф. Венци Димов и 6-членно журналистическо жури, начело с Даниела Маринова – музикален редактор от радио Благоевград. Кои са спечелилите призовите места, вота на публиката в Летния театър, на телевизионните зрители и радиослушателите ще разберем довечера, когато ще се състои галаконцерта на лауреатите.

Почитателите на македонската песен не само от България, но и по света, ще могат да проследят финала на 28-то издание по 4 национални телевизии – БНТ1, БНТ 4, ФЕН ФОЛК ТВ и ФЕН ТВ, две радиостанции – Радио Зорана и Радио Белла, както и онлайн в YouTube канала и официалната Facebook страница на ФЕН ФОЛК ТВ с начален час: 20:45.     
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
7
 
! Отговори
Зрител преди 3 години
Имаше един, който буквално орезили хубавата и много тъжна песен До три ми пушки пукная. Този самозванец не изпя и един верен тон, от началото до края фалш. Мен ме досрамя, че гледах!
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ганьовски прстотии в стил: "***, булгаааааар..."Срам ме е, че съм българин!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое точно му е патриотичното на брекзита?
6
2
 
5
 
! Отговори
Пацо преди 3 години
Каква пошлост и глупави певици, певци! Освен Васко и Нелина, Валерия Петрова нищо друго не става. Пък този ИВ. Па ланов какъв фалш, Делибалтов също. Хора, които са пяли на 50,60 човека и сега пред летния театър станаха за резил! Какви са тия танцьори, като овце са по сцената? Защо журналята мълчат?!.. Мисля, че вина има селекционното жури... А, защо го няма Николай Пиринлиев, неговата песен и пеенето му са перфектни???!!
5
5
 
8
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Да е жив и здрав Володя- Войводата !!! Голям певец и човек !!!!
4
3
 
7
 
! Отговори
Плевенчанин преди 3 години
Можеше и без Володя Стоянов, пародия,отбий номер и глупотия до шия! Аз изключих звука защото ми беше срамно! Господа организатори друг път не правете такива грешки!
3
2
 
9
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Простотията не прощава.
2
2
 
4
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Да приемем че се шегувате!
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македонската чалга и ракията не прощават.