Елица Тодорова: Фолклорът ни въздейства на ДНК ниво

Певицата за новия си албум с фолклор, хип-хоп и рокендрол мотиви
13 ное 2020 13:15, Петя Славова
10

Певицата Елица Тодорова подава ръка на младите в новия си албум. В него фолклор, хип-хоп и рокендрол се сливат в едно.

"Българският автентичен фолклор има невероятен заряд и в него са закодирани тайни. В цялата носия има различни загадки и когато ги слеем с музикално изпълнение, това може да въздейства на определени органи в тялото. Има доказателства, че българският фолклор въздейства на ДНК ниво. Ниските честоти на тарамбуката въздействат на едни органи, високите - на други", коментира Тодорова в ефира на "България сутрин".

Певицата разказа, че наскоро е имала концерт в Германия, където хората са скандирали в продължение на 10 минути под проливен дъжд. Това за нея било огромна чест и отговорност, защото не представяла себе си, а България.

"Повечето чужденци ми казват: "Не зная текста, за който пеете, но настръхвам." Това е способността на музиката да обединява и да докосва фините частици на душата на слушащите. Винаги съм знаела, че съм родена за голямата сцена. Когато излезеш на стадион пред 75 000 човека, се случват много невероятни неща. Трябва да си в огромна кондиция, да успееш да предадеш положителния заряд на хората", каза изпълнителката пред Bulgaria ON AIR.

Сега Елица има нов албум - "Велико 20/20", който предлага свежа палитра от уникални преживявания на слушателите. В него участват Deep Zone Project, деца от фолклорна школа. В една от песните дори се пее на италиански, като в нея са включени редица български фолклорни мотиви.

Певицата изтъкна, че, в творбата има нова визия за фолклора, миксирана с хип-хоп елементи.

"Ние със Стунджи прокарахме тази ниша. На голямата сцена трябва да се усеща от коя част от света идва песента, която представя страната. Не трябва да се влияем толкова от геополитиката, колкото от самата музика. Тънкият момент е да се подхожда с интелект. Да се дозират нещата и да има добър баланс", категорична е Елица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Можеше един докторат по квантова механика на ДНК да обявите поне! Нали цялата държава бълва асфалтово-фотонни успехи, колко му е фолклора да се намеси в доктрината наукопарна.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очевидно въздейства и на интелектуалното ниво... негативно...
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Елица Тодорова: Фолклорът ни въздейства на ДНК ниво------------------Значи Чалгата също!, с всичките и последствия!Та се пита: Колко от младежите слушат български национален фолклор и колко чалга?
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
tomislave, baba lili ivanova imala imunna sistema beton...otkade go dobivate toz cement ve, ja barzo video na cementovata fabrika za beton imunna systema v rbg ;)
3
1
 
3
 
! Отговори
Стунджи преди 3 години
Ох, на батко, играчката.
2
1
 
4
 
! Отговори
Пи Ле преди 3 години
"Има доказателства, че българският фолклор въздейства на ДНК ниво. Ниските честоти на тарамбуката въздействат на едни органи, високите - на други", коментира ТодороваА коронавирусна инфекция лекува ли?
1
2
 
8
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Дет метал!