НДК с допълнителни билети за празничния новогодишен концерт

Събитието - по традиция е на 1 януари от 18.30 часа в зала 1
11 дек 2020 03:15, Петя Славова
13
НДК с допълнителни билети за празничния новогодишен концерт
Снимка: НДК

Обединявайки майсторството на творци от различни епохи от "двете Америки", Празничният новогодишен концерт "Севера и Юга", който съвместно организират НДК и Софийска филхармония, е посланието и надеждата за една по-добра година.

По традиция концертът ще се проведе на 1 януари от 18:30 часа в зала 1, а от днес в продажба са билети на цени от 50 лв., и 60 лв.

Концертът ще бъде открит с произведение на Гершуин – "Funny Face", което публиката ще чуе за първи път, а финалът отново ще е с Гершуин – музика от операта "Порги и Бес".

"Програмата за един новогодишен концерт не е типичната, често свирена и това ни изправя пред истинско предизвикателство в намирането на нотен материал", споделя маестро Табаков. "Понякога се случва така, че колкото и да искаме да изсвирим дадено произведение, не успяваме да се сдобием с ноти за него. За един такъв концерт се търсят произведения извън обсега на регулярните репертоари. Понякога наши приятели и познати в чужбина или посолства, съдействат за намирането на нотен материал", разказва още Маестрото и обещава шарена, многообразна северо-южна програма, която да достави голямо удоволствие на публиката.

Срещата между Севера и Юга дава възможност в зала 1 да звучат по-малко известни и интересни произведения с автори от Бразилия, Мексико, композитори от Куба и Аржентина, една наистина разнообразна по стил програма.

По думите на маестро Табаков за предстоящия концерт се изисква високо професионален оркестър, който да се справи със сериозността на произведенията, какъвто ще има в лицето на Софийската филхармония.

"За музикантите от Софийската филхармония винаги е било удоволствие да свирят на Новогодишния фестивал в НДК. Нашата професия е благословена да дарява щастие и надежда, да помага чрез емоцията да достигнем до разума, да успокоява угнетените и да вдъхва смисъл на загубилите посоката. Живеем в странни времена, но  вярваме, че 2021 ще бъде такава, каквато си я направим. Защо да не я започнем заедно: с вяра, оптимизъм и добро настроение?", призовава маестро Найден Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде затварят публични събития, тези *** правят концерт с голям и не защитен оркестър.... Ама и музикантите са за бой!
8
0
 
1
 
! Отговори
Христо преди 3 години
Е сори, тази година явно НЕ е под патронажа на президента, по обясними причини... Хайде слизам да претакам зелето...
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стана ли ви зелето?
6
0
 
0
 
! Отговори
Христо преди 3 години
До Я па ти..!Да, Винаги този концерт е бил по патронажа на президента.
5
0
 
0
 
! Отговори
Стефан преди 3 години
До Анонимен Зала 1 - 3400 места, зала 2 - 450 места, зала 3 внасят се подвижни столове - около 1000 места. Има скица на всяка от залите. Когато купуваш билет избираш място. Иначе съм съгласен..
4
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен преди 3 години
Логиката е, че залата може да работи с капацитет 30%,и щом не е запълнен се продават допълнителни билети. Нещо неясно?!?
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гоним хората в кръчмите, затваряме къщи за гости, молове... И продаваме допълнителни билети за голямата зала на НДК, която е с капацитет 5000 души.... Някой може ли да хване логиката?
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Той е титан на българската култура, съвременният български будител-затова за него място на първия ред
1
3
 
11
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 3 години
А другарят Борисов ще присъства ли ???