Виртуозност сред руини: Клип стана метафора на пандемията

Музиката е на Хендел, мястото - изоставена фабрика за хляб
29 дек 2020 10:23, Анисия Иванова
0

Виртуозност сред руини - как музиката се превръща в метафора на случващото се в света и за новия си клип, разказаха цигуларят Зорница Иларионова и виолончелистът Атанас Кръстев в студиото на "България сутрин".

"Познаваме се от много години, но на сцената се опознахме тази година на концерт през лятото. Това беше първото представяне след локдауна през пролетта", каза Атанас и сподели, че идеята за съвместна работа е дошла заради фестивала "Балабановата къща".

"Музиката е на Хендел - произведението е популярно и понеже работим с Атанас по диск, решихме да направим един клип за нашите почитатели, който да им даде надежда", обясни Зорница.

И добави, че клипът е създаден с цел едно сериозно виртуозно произведение да достигне и до хора, които не са запознати до такава степен с тази музика.

"Снимахме в една изоставена фабрика за хляб", посочи цигуларят. А виолончелистът отбеляза, че "изкуството ни прави хора и в дори в най-тежките времена не трябва да забравяме музиката".

"Клипът е метафора на пандемията - каквото и да става покрай нас, не трябва да забравяме за тези неща", посочи още Атанас пред Bulgaria ON AIR.

Двамата музиканти се надяват в най-скоро време да направят плануваните за диска записи, опитват да запазят усещането за нормалност и работят още по-усилено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари