Македонски журналист за песента за Евровизия: Това е нещо, което излезе от контрол

Зоран Василевски - Фаци е на мнение, че песента няма да постигне нищо
12 мар 2021 21:03, Красимир Ангелов
57

В кадър от песента на Северна Македония за Евровизия се виждат три платна в цветовете на българското знаме. Това е забелязано и от журналиста Зоран Василевски - Фаци, който споделя кадъра в социалните мрежи.

"Исках да направя малко шоу. Обаче всичко излезе от контрол", коментира Василевски.

Още по темата
От екипа на Васил Гарванлиев, който изпълнява песента "Here I Stand", не отговориха на поканата ни за интервю.

"Хората обичат да правят скандали ненужно и искат да правят пиеси. Нека. Това са прекрасни художествени произведения в Даут Паша Хамам в Скопие и съм много горд, че ми беше позволено да снимам там. Поинтересувах се за работата, която се коментира. Това е творба, вдъхновена от Исус Христос, а българското знаме е хоризонтално, а не вертикално, което се вижда ясно. Тази творба няма нищо общо с България", коментира изпълнителят пред македонското издание Фокус.

"Сега той каза, че вашето знаме е хоризонтално, а там цветовете са поставени вертикално. Както и да е. В македонците е останало впечатлението за провокация. Аз по принцип не харесвам политиката, в шоубизнеса съм - само той ме интересува. Но това е нещо, което излезе от контрол. Конкретната сцена е заснета в бившата турска баня в Скопие, където сега се помещава националната художествена галерия", споделя още Василевски.

Проверка на Новините ON AIR показа, че преди време същите платната са били в друга последователност. Според Зоран Василевски песента на Северна Македония не е подходяща за формата на "Евровизия".

"Мисля, че песента няма да постигне нищо, защото вече е виждано и много досадно. "Евровизия" изисква ексцентричност и голяма еуфория на сцената. Докато Васил Гарванлиев това не може да го постигне. Васил представяше Македония и миналата година, сега идва в повече. Не знам защо се захваща да пее. Мисля, че Македония има по-добри певци от него. Васил Гарванлиев въобще не е популярен у нас", категоричен е Василевски.  

Видеото е заснето и монтирано от Георги Вацев и Борче Димовски, а режисьор е самият Васил Гарванлиев.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък вашите другите са едни певачи, ум да ти зайде...
44
1
 
1
 
! Отговори
муспи преди 3 години
А македонското знаме върху НДК, изваено от турчина Чапкъноф? И защо СРМ ще учавства в Евровизията?! - че те са европейци, колкото турците и арменците, и по тяхни данни - татарите?
43
0
 
3
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 3 години
Аз съм толкова македонец, колкото Тито е ***!
42
1
 
19
 
! Отговори
Крум преди 3 години
Предлагам догодина македонците да изпратят на Евровизия Драгана Миркович и отзад да се вижда сръбското знаме. Тогава сигурно ще настъпи спокойствие.
41
0
 
3
 
! Отговори
Крум преди 3 години
Сега ще падне едно горене на знамена 😂
40
0
 
7
 
! Отговори
Крум преди 3 години
Сиромашкият ти мозък измерва всичко в пари. Това е признак на огромни комплекси Санданчанин. Ти си толкова от Сандански, колкото аз съм от Занзибар.
39
0
 
14
 
! Отговори
Интересен преди 3 години
Учудващо и тъжно.. област Македония е една география. Хората които живеят там правят мястото такова каквото е. Те трябва да имат достойнство, чест и самочувствие. От всичко написано и споделено от тях към тяхната майка България аз виждам тотална липса на култура, образованост, интелигентност, човещина, добродетелност. Те са оперирани от доброта. Присадено им е само зло. С него няма да просперират никъде, нито на тази земя нито в Европа. Нужна е промяна към добро. Но тази категория не я познават
38
1
 
20
 
! Отговори
Борил-Радослав преди 3 години
Тази песничка трябваше да я кръстят ,,Във турската баня,,!Със копие или без копие все отзад!
37
65
 
3
 
! Отговори
САНДАНСКИ преди 3 години
Бугарчиа не се мешаjте во внатрешните работи на МАКЕДОНИJA наj сиромашна земja сте во европската униja
36
2
 
40
 
! Отговори
Да си признаят преди 3 години
Кой уши байрака, кой му тури знака ?!!
35
8
 
31
 
! Отговори
НЕ КАРАКАЧАНОВ, преди 3 години
А Джоу Байдън, който ще разтури измислената от Кремъл и Тито фалшива държава Македония. като върне на България тази географска област. Нека само Американските космически сили /USSF/ликвидират феодалните диктаторски режими по света, а измислената история на македонистите ще изгорим на кладата...
34
5
 
53
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Смешна държава ! Гърците им смениха името като на новородено ! Сега е ред на албанците хо хо хо хак да им е ! Какъв ЕС какви пет лева сънуват
33
5
 
25
 
! Отговори
и те така преди 3 години
прочетох статията ........ и си го преместих .
32
0
 
58
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Щом не е поставен както трябва флагът, да го оправят, и всичко ще е наред !
31
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех, ако не беше българското знаме песента щеше да стане 1 в целия свят!!!
30
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имало все още българи в Македония!-)))Това силно дразни "марсианците"!
29
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха-ха, излязло от контрол. И това в уж демократична държава. Тези не са за ЕС. И за Евразийския не са. Направо за Африканския.
28
1
 
42
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Колкото до знамето:"Правилно поставяне на българското знаме, когато е вертикално. Ако го спускате от прозореца си, трябва за човек, който го гледа от улицата белия цвят да се намира най-отляво, а червения отдясно."
27
5
 
45
 
! Отговори
до 35 преди 3 години
Е, чак пък Юда да е македонец. Адам е бил македонец и *** е била македонка и там щастливо си живяли преди да дойдат лошите булгари и да ги замерят с ябълки. И те се изкушили и почнали да говорят на тоя омразен шопски диалект. Иначе кротко си мучали. Това е из "Нова история на северно-западна република Албано-Македония""
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четете си "статиите" преди да ни ги пуснете, моля.Заболя ме главата от несвързани безмислици.