Днес се прощаваме с Косьо Марков

Основателят на група "Тангра" почина в понеделник от COVID-19
19 мар 2021 06:40, Ния Христова
6
Днес се прощаваме с Косьо Марков
Снимка: БГНЕС
Поклонението пред Константин Марков, музикант, композитор, основател и басист на група "Тангра", ще бъде днес. Той почина в понеделник след усложнения от COVID-19.
 
Поклонението ще се проведе в ритуалната зала на Православен гробищен парк “Св. Архангел Михаил” в столичния квартал "Бояна" от 14:00 часа.
Още по темата
 
Приятелите му и колеги от Радио Тангра написаха, че "музикантите не се изпращат с минута тишина, а с бурни аплодисменти. Ние никога няма да говорим за Константин Марков в минало време".
 
Междувременно по радиото, основано от музиканта и Кирил Маричков през ’92-ра година, продължава седмицата с музиката на Косьо Марков.
 
Косьо Марков е роден на 3 октомври 1949 г. в София. Към края на 60-те години на XX в. Става част от Бъндараците, свирейки на бас китара. През 1976 основава група Тангра. Сред вокалистите й през годините са Вили Кавалджиев, Чочо Владовски и Стенли.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Владо преди 3 години
ПОКЛОН!
5
0
 
1
 
! Отговори
Мина преди 3 години
Поклон! Почивай в мир! Бог да даде покой на душата ти!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям музикант , човек и мениджър! Абе отива си това талантливо поколение, декември 2020г. почина във Флорида и Трошан/Троши/ Владовски-един от основателите на "Сребърните гривни"-една от най-значимите български рокгрупи...Поклон!
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да почива в мир! Той е основателят и двигателят през годините на тази група, които има много хубави песни. Оставил е нещо след себе си. Поклон!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Светла му памет!
1
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почина с Covid 19, а не ОТ. Досега не е направена една аутопсия, която да каже, че единствената причина е Covid 19.