Евровизия изключи Беларус от конкурса през май

Страната не предложила песен, отговаряща на неполитическо естество
27 мар 2021 10:32, Петя Славова
62
Евровизия изключи Беларус от конкурса през май
Снимка: Евровизия 2021

Европейският съюз за радио и телевизия - Евровизия, изключи Беларус от следващото издание на песенния конкурс през май, след като страната за втори път не предложи песен, отговаряща на неполитическото естество на музикалното събитие, съобщава БТА.

Според организаторите и двете песни, предложени от групата "Галаси ЗМеста", са били в нарушение на правилата за неполитическото естество на събитието. Първата песен беше отхвърлена на фона на оплаквания, че текстът се подиграва с масовото протестно движение срещу дългогодишния президент Александър Лукашенко.

След критиките беше предложена втора песен, но и тя е отхвърлена от представителите на Евровизия.

Песенният конкурс ще се проведе от 18 до 22 май в Ротердам, Нидерландия.

Председателят на националната държавна компания за радио и телевизия на Беларус, която е член на Евровизия, Иван Ейсмонт нарече решението на организаторите за отстраняване на страната политически мотивирано. Ейсмонт изтъкна, че "Галаси ЗМеста" са влезли в историята и според него Беларус е спечелила този конкурс на Евровизия, посочва ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: Беларусевровизия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А нашето няма ли да го изгонят, че е изкопирала Били Айлиш 1:1?
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А онази украинка като спечели дори с политическа песен? Или щото тя беше анти-руска и от правилната страна?
51
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щото преди няколко години Украйна не спечели с политическа песен срещу Сталин.Така де, евроценности трябва да има.Изобщо този конкурс, както и оскарите са толкова зле, че по-добре да не се провеждат. А Грами върви с бодра стъпка по петите им.
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бай 100янЗначи ти кога ще се запишеш да спечелиш?
49
2
 
28
 
! Отговори
Бай 100ян преди 3 години
Кадърен изпълнител ,звезда никога не би отишал да се излага в един пропаднал конкурс . Спомням си ,Украйна спечели защото Путин им взе Крим.Израел спечели защото преместиха столицята си .Един Португалец спечели защото бил болен и щял да мре .Кончита Вурст спечери защото искаха да прокарат толерастка политика. Последното нещо което ги интересува е качеството на песента !!Ако изпратим някой кьорав куц ,сакат и обратен да ходи и да грачи там в кърпа ни е вързана победата!
48
1
 
23
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Ивровизия е политически конкурс който отдавна съм заклеймил и не гледам .Ако песента възхваляваше протестиращите щяха да я приемат. Просто политиката не им е угодна .
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 40/48Че което и да е от изброените неща означава това, което си мислиш, и ОЩЕ ПО-МАЛКО, че това е правилната интерпретация.Например, интересно ми е, знаеш ли, че една от причините за т.нар. неравнопоставеност в заплащането няма нищо общо с квалификацията (както си надраскал), а САМО с това, дали става дума за жена или мъж и ако го знаеш това ЗАЩО драскаш глупостите, които си надраскал?Знам, че няма да ми отговориш, многознайковците винаги се скривате, когато ви метнат на скарата.
46
1
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Спомням си преди няколко години как от едно германско предаване направиха репортаж като предлагаха парчетата на евровизия за мнение пред професионални музикални продуценти ,които играят на световният музикален пазар,един само си свали слушалките усмихна се иронично и каза на екипа не ме занивамйте с глупости!!Та Беларус може да се чувства касметлия ,че няма да се излага на този пропаднал отдавна "конкурс" и пълна тъпняяя!
45
2
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
До Либерални ценностиБългарските *** са обидени и ти слагат минуси... :)
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами това не беше ли конкурс за политическа песен
43
0
 
9
 
! Отговори
До 40 преди 3 години
"Всъщност само казах, че глупостите, които говориш нямат нищо общо с реалността."Кое точно е глупост? Че в споменатите части на Европа е пълно с неинтегриращи се мигранти 3-то поколение и още прииждат? Че има работни квоти, които определят кой да се назначи по признак, различен от квалификация и професионализъм, както в ЮАР? Че въпросните неинтегриращи се лежат на европейски соц. помощи? Че някои не "знаят" пола на детето, щото то още не е "решило" от кой пол е?! Че у нас издадоха "Мравин"?!
42
1
 
8
 
! Отговори
А ве юбералес преди 3 години
Я ми обясни клишето ,, европейска визия за света,, ,че на мен не ми е ясно.
41
1
 
3
 
! Отговори
Либерални ценности преди 3 години
Нещо излъгах ли ,Че ми слагате минус . А ?
40
3
 
17
 
! Отговори
Либерални ценности преди 3 години
Те сами се хвалеха онзи ден с министър сменил си пола....После се обиждат че викат *** В Холивуд нямаш шанс ако не си тъмен обратен изнасилен (преди 24г.) или нещо друго от мъж и жена !И такива същества ще ми заплашват Русия с нещо си ?ха ха ха
39
10
 
1
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
Евровизия е проект в който участниците трябва да имат(както подсказва името) европейска визия за света. Толкова ли е сложно.
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За един нормален човек е срамно и обидно да участва в конкурса - такъв, какъвто той стана последните десетина години.
37
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всички е ясно, че това е жалък гейски опит да "накажат" Лукашенко за това, че се опитва да управлява самостоятелно суверенна държава. Не са много смелчаците, като него.Иначе Евровизи отдавна не става за нищо. Безинтересна политика. От години не я гледам. Предполагам им е все тая на Белорус.Важно е, че не ги затвориха като европейците по кошарите цяла година и не им слагат нам ордници навред. Това е по-важно от неучастието им в някакво треторазрядно шоу.
36
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовБегай да живееш в "демокрацията" на Венецуела, вместо комфортно да плюеш ЕС .... от ЕС.
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 34/38Всъщност само казах, че глупостите, които говориш нямат нищо общо с реалността.:)
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямало да участват в някакво политическо гейс ко шоу?Голям праз!То отдавна не е това, което беше преди години.