Евровизия изключи Беларус от конкурса през май

Страната не предложила песен, отговаряща на неполитическо естество
27 мар 2021 10:32, Петя Славова
62
Евровизия изключи Беларус от конкурса през май
Снимка: Евровизия 2021

Европейският съюз за радио и телевизия - Евровизия, изключи Беларус от следващото издание на песенния конкурс през май, след като страната за втори път не предложи песен, отговаряща на неполитическото естество на музикалното събитие, съобщава БТА.

Според организаторите и двете песни, предложени от групата "Галаси ЗМеста", са били в нарушение на правилата за неполитическото естество на събитието. Първата песен беше отхвърлена на фона на оплаквания, че текстът се подиграва с масовото протестно движение срещу дългогодишния президент Александър Лукашенко.

След критиките беше предложена втора песен, но и тя е отхвърлена от представителите на Евровизия.

Песенният конкурс ще се проведе от 18 до 22 май в Ротердам, Нидерландия.

Председателят на националната държавна компания за радио и телевизия на Беларус, която е член на Евровизия, Иван Ейсмонт нарече решението на организаторите за отстраняване на страната политически мотивирано. Ейсмонт изтъкна, че "Галаси ЗМеста" са влезли в историята и според него Беларус е спечелила този конкурс на Евровизия, посочва ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: БеларусЕвровизия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
3
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
"Типичната защитна реакция на такива като теб, след като ви кажат истината в лицето е да почнете да се сучете"... и т.н. Прочети отново какво пишеш, това е чудесен АВТОпортрет на типичния българин многознайко, който смята себе си за последната инстанция. ИСКА ти се д а си, ама не си такава. И слава Богу, че има българи, които не са като теб.
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В новата конституция на Лукашенко нека да разпишат, че православен Беларус автоматично печели всички конкурси, олимпиади и първенства. Така няма да им се налага да се занимават със западните демони, а народът ще е щастлив, ще се плоди и ще възхвалява Родината.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евровизия е едно политическо шоу.Читам участник не би присъствал на него от близо десетина години насам, защото няма никакъв смисъл. Там всичко е просто долна политика. Евро ге йска.
30
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 31Типичната защитна реакция на такива като теб, след като ви кажат истината в лицето е да почнете да се сучете. Причината е, че представите ви не са базирани на нищо друго а на това как ви се ИСКА да е, така че да ви пасва на светогледа. Истината е, че западняците като цяло са много по-здраво стъпили на земята от българите като цяло, включително и в мисленето. Също често ми се е случвал западняк да си замълчи пред някой българин многознайко, защото не му се занимава с дърдорковци.
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е толкова ли не можаха да вмъкнат някой ред за *** , гейове и разни такива Щеше да им мине песента
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовМисля, че човека който обикаля форумите и ръси наляво и надясно кой какъв комплексар е ясно показва за какво става дума. Да не би като малък МНОГО да са те малтретирали, че си с такива комплекси?
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Познах, защото ЖИВЕЯ в "Северна и Западна Европа" и хората ще се скъсат от смях ако чуят какви неща се дрънкат за тях."Не си единственият българин / българка, който живее там. Аз пък познавам много хора в споменатите от ТЕБ географски ширини, които не могат да мислят. A ако могат, се страхуват да изкажат мнението си, защото ще загубят работата си. Чувал/а ли си за Diversity And Inclusion: A Complete Guide For HR Professionals? Чел/а ли си го? Сблъсквал/а ли си се с този тип дискриминация?
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не виждам това, че са ги изключи ли да е някаква трагедия. Евровизия отдавна се е превърнала в евтино промоутърство на ЛГБТ пропаганда. Брадати жени, песни на английски език...
25
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Вие по принцип освен да бълвате глупости друго можете ли?
24
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 24/26Познах, защото ЖИВЕЯ в "Северна и Западна Европа" и хората ще се скъсат от смях ако чуят какви неща се дрънкат за тях. Затова казах, че си и ***, щото само такива обясняват, че са "факти" неща за Запада, които нито са верни, нито биха му хрумнали на някой тук. Захарова беше просто една добра илюстрация за похватите ви.
23
0
 
7
 
! Отговори
До 24 преди 3 години
"Сигурен съм че си нямаш идея какво е населението в Северна и Западна Европа, но за комунистите е характерно да обяснявате какво другите мислят, особено ако имате разни червени идеи за тях. Вчера Захарова обясняваше какви са "българските" интереси."Сигурен си, ама не позна. Имам идея за С. и З. Европа, не съм комунист, не обяснявам кой какво мисли и не вменявам никому "идеи", за разлика от теб. Само цитирам факти, които знае всеки, който е пътувал извън Балканите. А и Захарова защо намесваш?
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 24Ами джендероистанбулската конвенция се опитват да ни я наложат западните страни. Сега това е модерно. Обмислят се и квоти за работни места за джендери. Тъй че не трябва да си комунист,за да видиш кои страни харесват и налагат тези нови тенденции.
21
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 16/23Сигурен съм че си нямаш идея какво е населението в Северна и Западна Европа, но за комунистите е характерно да обяснявате какво другите мислят, особено ако имате разни червени идеи за тях. Вчера Захарова обясняваше какви са "българските" интереси.
20
1
 
18
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
"Това отдавна е *** конкурс, а не друго. Няма шанс да го спечелиш ако не си комбинация от инвалид, бежанец, мутант и нетрадиционно сексуално ориентиран"Да, само ще добавя, че трябва и да си "толерантен" и да приемаш "различните". Затова конкурсът е кръстен "Евровизия" - визията на рептилите за Европа през 21 век. Но коренното население на Европа, особено в северната и западната й част, е дълбоко заспало и вижда заплахата за Европа само в ковид-ограниченията и ваксинационните паспорти.
19
1
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
УКРАЙНА ПЯ ПЕСЕН ЗА ВОЙНАТА ТАМ !! И АКО ТОВА НЕ Е ПОЛИТИЧЕСКО!!!----------------------ЕВРОВИЗИЯ С ВСЯКА ГОДИНА ДЕГРАДИРА ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ!
18
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквам СССР-2 да направи Евразивизия!В нея могат да участват главно с политическо съдържание: Русия, Китай, Северна Корея, Беларус, Венецуела и пр.
17
0
 
13
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 3 години
Ние участваме с две песни-на България и на Вардарска България !!!
16
0
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
А ЗА УКРАЙНА МОЖЕ :DЩОТО СПЕЧЕЛИ ЕВРОВИЗИЯ И ГИ Е СТРАХ, ЧЕ АКО СПЕЧЕЛИ ТРЯБВА ДА Я ПРОВЕДАТ В БЕЛАРУС!
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евровизия отдавна е средство да се перат едни мръсни пари от швейцарски банки, с неясен и съмнителен произход! И парите на LGBTQ спонсорите.Откъде според вас идват тези огромни суми, които се раздават на участниците и заради които е цялата борба за участие?! Евро мафията в действие.
14
2
 
19
 
! Отговори
sgd преди 3 години
Уж песента трябвало да е с "неполитическото естество" а я изхвърлят по политически причини