Защо мъжете политици си свалят ризата при ваксинация срещу COVID-19?

Дълго време това е тема в социалните мрежи
18 юни 2021 21:35, Нели Христова
79
Защо мъжете политици си свалят ризата при ваксинация срещу COVID-19?
Снимка: БГНЕС

След чудодейното изобретение на ваксината срещу COVID-19 бе направено и второ откритие - мъжете политици много обичат да си свалят ризите за снимка, когато получават дозите си. Във Великобритания е по-вероятно да намерите консервативен депутат с голи гърди, отколкото лейбърист.

В международен план има фини вариации: френските министри обичат да придържат сваления си ръкав върху откритото си зърно, докато с гордост излагат огромни бицепси и благородни плещи. Техният министър на финансите, Оливие Веран, по-специално изглежда така, сякаш е изненадан, излизайки от банята, от горещ доставчик в началото на порнофилма от 80-те години, пишат от The Guardian.

В Гърция и Украйна директивата за сваляне на ризите дойде от самия връх: гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис и украинският президент Владимир Зеленски изключително бързо свалиха дрехите си, като първия получи дозата си през януари, а втория с усмивка гледаше иглата в рамото си.

Разбира се, възможно е никой от тези мъже да не е знаел как да се облече за случая. Един доброволец за ваксинация в Овал, един от центровете близо до парламента, обяснява: "Иглата трябва да влезе точно в средата на делтоидния мускул, който е два пръста под раменната кост." Малко мъже биха могли да вдигнат ризата си толкова високо, независимо в каква форма са ръцете им.

Въпреки това доброволецът, който не желае да бъде посочен, не се радва много на мъжете, които пристигат облечени в тясна бяла риза на път за работа. "Не е само, че ще трябва да я свалите, но освен това може да кървите. Идиот."

И все пак, след толкова напреднала програмата за ваксинация, всички политици би трябвало да знаят какво ще включва получаването на дозата.

Но снимката с голи гърди в Уестминстър може да бъде проследена чак до 2012 г., когато Дан Поултър, министър на здравеопазването, получи доза от ваксина срещу грип, с две ясно дефинирани голи гърди и показ на почти приятно самодоволство. Ако изражението на лицето му не е достатъчно доказателство, че той се е свалил ризата си умишлено, имайте предвид, че той е лекар. Има много малък шанс да не знае как се правят инжекции.

Има ли някаква по-дълбока политическа символика?

Владимир Путин обича да показва голите си гърди, докато язди кон или до тигров килим, когато настроението го предполага. А Матео Салвини, италианският евроскептик, позира полугол в леглото, изглеждайки изключително горд от себе си.

"Въпросът е защо тези лидери намират мъжкото сексуализирано представяне за полезно в политическо отношение? Най-добрият отговор, който съм чувал, е, че мъжествеността не се отнася само до властта над жените, а и до предаването на вашата власт над другите мъже", обяснява д-р Люк Купър, автор на книга за европейската десница "Авторитарна зараза".

Интересното е, че тези обичайни натуристи и изобщо твърдодесните изведнъж станаха много скромни, когато ставаше въпрос за тяхната доза на ваксината срещу COVID-19. Путин се ваксинира без присъстващи фотографи, унгарецът Виктор Орбан беше облечен в бяла тениска, скромно навита, за да разкрие не повече от малко рамо, бразилецът Жаир Болсонаро, разбира се, имаше много по-важни неща, за които трябва да се притеснява, като например дали ваксинацията може да превърне хората в крокодили.

Показването на гръд като символ за мъжественост работи само за истинския мъж, когато е или напълно неоснователно (Путин), или напълно фриволно (Борис Джонсън, който плува в морето само по шорти, преди среща на Г-7. "Това напомня на Салвини", отбелязва Купър. "Много привилегирован образ, показващ, че той не трябва да попълва определени регистри на мъжественост, за да бъде все още възприеман като топ момче."

Следователно свалянето на ризата по "здрава причина", с разположени под най-добрия ъгъл бицепси - това е по-скоро центристки жест: никой не се опитва да доминира токсично, показвайки сурова физика. Това е по-скоро интересен опит да се моделира общественото здраве.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щото за тях пращат все готини сестрички да ги боцкат и ги удря хормона!
52
0
 
1
 
! Отговори
Баче Кике преди 2 години
Искат да покажат гърди и преса.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
48;Те са при тях на хранилка отдавна. Просто сега изчакват нови опорки за дезорентиране
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво да правят хората, като нямат като нашите ***. Те наште нали първата работа още не са се качили в джипката. А тия обратното.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъжете политици показват чар и сексапил за да разгорещят сестрите. Перфектен сюжет за порнoфилм. Ако Макрон се съблече надали ще му прости някоя сестра, вероятно ще забрави да го ваксинира даже.
48
0
 
4
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Толкова ли няма кой да се ваксинира, че почнахте да пишете такива рекламни послания?
47
0
 
4
 
! Отговори
подражатели преди 2 години
След чудодейното руско изобретение на ваксината "Sputnik V" срещу COVID-19, в останалия т.н цивилизован свят бе направено и второ откритие - колективнозападните мъже политици много обичат да си свалят ризите за снимка, когато получават дозите си. Путин преди 10 години стана законодател в модата на мъжкарското поведение и съответните снимки - на кон и гол до кръста сред природата. Дълги години го критикуваха, а сега колективнозападните мъже политици през глава се убиват да му подражават.
46
0
 
5
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Защо се занимавате с глууупости. Това ли ви остана най-големият проблем?
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, ама само нашия държавен глава може да прави коремно !
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Циркове. При това на много елементарно ниво. Предназначени за много ерементарти хора.
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Булгаристанн много обичат заглавия с въпросителни, много това полазва ниското ниво на култура, на писане.
42
0
 
25
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Лешшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшшш....Що ЗА СТАТИЯ?!?! Свалят си ризата, щото не може да се навие ръкава догоре. И къде са им ОГРОМНИТЕ бицепси?!?!?! Все едно да пита що си свалям гащите кат сepа.... Тая съвсем изтреще бате.
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо им слагат физиологичен разтвор е въпроса?
40
0
 
10
 
! Отговори
ff преди 2 години
*** ***, ами може би защото са с ризи дълъг ръкав, а инжекцията се слага горе в рамото. Да ти обеснявам ли, колко е лесно да си навиеш ръкава на ризата догоре или сама ще се сетиш? ......
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Топ новина!
38
0
 
3
 
! Отговори
Pe Dali преди 2 години
Великобритания иска от ЕС отлагане във "войната на наденичките" Спорът е за прилагането на споразумението за търговските отношения
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слагат си те ама пт специалната вакса. Само данъкоплатеца е опитно мишлее
36
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егаси безумната статия!! Засрамете се ве ! Особено това: /Жаир Болсонаро, разбира се, имаше много по-важни неща, за които трябва да се притеснява, като например дали ваксинацията може да превърне хората в крокодили/ . Виждам че се борите да заслужите Сорос да ви забележи, та и на вас да пълни копанката .
35
1
 
6
 
! Отговори
Ralph Loren преди 2 години
Борисов ако иска да изкара пари (след като го фалират комунистите), може да си потърси рекламни права от Ralph Loren, за дето им рекламира блузоните по 500 евро.
34
0
 
17
 
! Отговори
Тор от Мордор преди 2 години
Редакторката *** я усещам как е сложила пръстче върху косматия клиторр и го гали неистово,сричайки безумната ода за короната,която е написала....