Роклегендата Милена: Политиците са продажници

Парите и лицемерието определят всичко, казва тя
21 юни 2021 18:00, Анисия Иванова
97

„Издаваме нов албум, който вече една седмица е в пространството и различното при него е, че това са известни песни, които са направени с абсолютно различни аранжименти. Много различно звучене с акустични инструменти. Има в някои от песните вкарана гъдулка. Например песента е само с пиано изсвирена. Има много различно звучене и структурата на песните също е променена“. Това каза в предаването „Опорни хора“ Милена Славова, дамата на българския рок по повод издаването на нов албум.

„Като усещане „Неам нерви“ песента е тотално в друг стил. Тя е в стил джаз, обаче такъв лайт джаз, пак казвам, акустични инструменти с перкусии. Аз имам соло и много интересно звучи, който вече го е чул казва „направо я признах“, защото хората се изненадват“, разказва рокдамата.

На въпрос - дали новите версии на старите хитове, с които две поколения са расли, няма да изневерят на „емблематичността“ на рок певицата, Милена отговори:

„Това първо ни беше заложено като проект в главите и впоследствие, когато наистина решихме по време на пандемията да пробваме, какво ще се получи, такива идеи ни се родиха, че наистина надградихме и въобще не сме се затруднили как ще звучат песните. И точно тогава Национален фонд „Култура“ отвори една програма, където аз кандидатствах и всъщност те финансираха диска. И просто някак си всичко се събра и въобще не сме скучали през тази пандемия, имахме си достатъчно работа“.

Ще се появи ли и клип от новия акустичен вариант?

„Живот и здраве - да. Който е чул целия албум казва, че вижда минимум три клипа. Единият задължително трябва да е „Неам нерви“. Това е песен, която всички знаят, но тя никога не е имала клип, в интернет пространството са записи от участия и концерти. Но с новия аранжимент трябва задължително да има клип. Има тотално различно пеене, само текстът е същият“.

Откъде Милена събира тази смелост, това вдъхновение, непрекъснато да твори, въпреки всичко?

„Аз имам и други песни, които чакат на опашка, но просто това беше нещо, което всички искаме отдавна. А иначе ние по принцип си работим върху нови парчета, здрави, както сме си и всъщност. Събираме материал за следващ албум, имаме 6 готови, така че може би още 5-6 очакват своята работа. Само че, това в перспектива. Сега просто трябва да обърнем внимание на този албум, защото това е кулминацията на нашата едногодишна работа“, разказва певицата.

Милена – вечната бунтарка!

„Това всъщност е като характер на човек. Справедливост някаква вътрешна. Някак си, когато нещо не ти харесва, аз не обичам да навеждам глава и да стоя, и да търпя. Просто аз съм човек, който и една да съм, пак ще стана и ще си кажа, ще се опитам да обясня на хората защо го правя това. Който разбрал, разбрал в крайна сметка, но мисля, че това навеждане на главата, първо е главата, после кръста и накрая лягаш долу и позволяваш да те мачкат. Аз не го харесвам това нещо“.

Българският народ като че ли се научи напоследък да стои легнал на земята...

„Знаеш ли, има хора, които продължават да се борят, но в днешно време парите контролират абсолютно всичко и, за съжаление, човек по природа е малко подкупен. В такива времена живеем, че когато човек е подвластен на парите и парите са му цел номер едно, той забравя за достойнство, забравя за справедливост и в един момент много от хората се продават и казват „майната му, няма да се боря. Времената са такива, ще се нагаждам.“. Обаче аз съм такава. Аз просто продължавам да си карам по старому. За мен това, което е заложено в литературата ни, като Ботев, Левски, това са хора с достойнство, хора, които са умрели достойно, хора, които не са се поддали и според мен трябва да черпим пример от тях“, разказва вдъхновена Милена.

„Много малко са достойните хора днес, според мен в училищата трябва да се наблегне на такива предмети. Човек да бъде честен, да бъде откровен, да извади хубавите качества от себе си, а не да се нагажда според модата, според финансите. Да бъде родолюбец и да заложи на ценностната система“, каза роклегендата.

Кое е по-страшно? Продажници да са политиците или продажници да са хората на изкуството?

„В интерес на истината, политиците са продажници. Те произлизат от народа и когато са в такива среди още от малки, те мислят, че това е правилният начин на живот, а когато станат политици с власт вече не ги интересува абсолютно нищо. Хората долу са раята. Парите и лицемерието определят всичко. Много от хората на изкуството, за съжаление, също вървят по течението. Същите тези хора, които днес са зелени, червени, утре стават сини, после са жълти, което също не ми харесва. Но те може би си мислят, че това е начин на оцеляване. За мен това не е правилно. Навремето ние и нашите идеи за хубава държава бяха тотално използвани. И нищо от това, което искахме, не се случи. Разликата е, че сега има много неща в магазините, едно време нямаше. Всъщност, какво стана с нашите идеи и нашите чувства? Нищо. И ето едно доказателство, по време на пандемията ние бяхме последните хора, за които те се сетиха. А бяхме първите, които затвориха, и последните, които отвориха“, казва с разочарование Милена Славова.

Станахте ли по-малко доверчиви към политиците?

„Аз лично да. Ние сме бити кучета и знаем за какво става въпрос, надявам се по-младите да имат повече мозък и да мислят с него. Да не залитат по парите, защото златото е много лъскаво, но в един момент е голям предател. Така че не искам да вкарвам морал или да си налагам мнението, но нека да не забравяме ценностната система и морала в днешно време. Това са добродетелите на човека“.

Онзи заряд от 1989-1990-та - можем ли да го видим отново по улиците? Може би това е причината, много хора на изкуството днес просто да си мълчат. Да не се ангажират с политически партии, защото бяха излъгани?

„Аз също се бунтувах против нещата, които се случват, това, което виждаме години наред. И в един момент стигнах дотам, че не знам на кого да вярвам. Защото днес единият човек е при едните, утре при другите, вдругиден при третите и аз вече не знам кой кой е. Искам да вярвам на човек, който като му видиш историята, като видиш какво е направил, как е живял, пътя, по който е вървял. Само тогава може да си направи човек извод, тогава има някакъв филтър, че този човек е от свестните и може да му се гласува доверие. Но колко са тези, на които им знаем миналото? То не излиза никъде. Защо не излиза миналото им? И в следващия момент се оказва, че той е бил еди-къде си, махнат е заради злоупотреба и са го сложили от едното място на другото. В парламента да приемат нови правила – когато някой се издъни за нещо, просто да излезе, да се извини и да напусне. Защо това не се случва? Те се дънят постоянно и нагло обясняват, как няма да се махнат. И никой няма правата да го махне“, изразява вижданията си рок певицата Милена Славова.

Цялото интервю гледайте във видеото на Bulgaria ON AIR


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
До желание е преди 4 седмици
До Анонимен 31Не искам да я обиждам, ама каквото и заболяване да имаш, толкова не се напълнява само от заболяване! Има много жени с намалена функция на щитовидната жлеза и пак си изглеждат добре. За пример давам Румяна Илиева, тъй като е по-известна. Всичко е до желание и мотивация.
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А ЗАБРАВИ ЛИ МИЛЕНА НА КОЛКО МИТИНГИ И ЗА ИМЕННО ТЕЗИ ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ ПЯ ????????????
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някои бъркат бунтарството с музика.
88
5
 
11
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
Директна и пряма...както винаги...Обичаме те!!!
87
2
 
3
 
! Отговори
И аз вече преди 1 месец
НЕАМ НЕРВИИИИИ... !
86
2
 
5
 
! Отговори
No Coment преди 1 месец
Я да видим сега след 32 години,кой преяжда с луканка?
85
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Неам нервиНеам думиНеам мозъкНеам възпитаниеНеам любавНеам неамЕ не се римуват, но за една роклегенда не е проблем да го изтананика!
84
1
 
10
 
! Отговори
българин преди 1 месец
до 84 Ок! Така да е.Но нея я помни м и познаване! А ти? Ти кой си бре>-:( Не ми отговаряй! Сам ще ти отговоря! -:) Никой!
83
2
 
10
 
! Отговори
дедо от село преди 1 месец
Така е миленче при капитализма за който лееяхте и мечтаехте да дойде и ето на... вече живеете в него -употребени и изхвърлени!Никой не ви слуша тъпотиите които съчинявате и да ви плаща за тях като едно време през което задължително ви слушахме.
82
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази беше за СДСту и Костов, който продаде държавата за жълти стотинки на такива като Корнелия Нинова. Респект, пънкарке!
81
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С какво е известна тази жена?
80
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази рокстарица мислеше, че само социалистическите политици са лоши. Запада беше рай за тях и го рекламираха. Мислеха, че България ще стане Германия. А рокстарицата Милена ще стане Мик Джагър и ще стане милионерка.
79
9
 
8
 
! Отговори
ОБИКНОВЕН БЪЛГАРИН преди 1 месец
Една от "умните и красивите". Но преди 30 години. Сега едно втасало, старо вмирисано сирене. И за баница не става! Ама още се навира между шамарите. Нали иска да папа както преди.
78
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая откри топлата вода.
77
2
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Тази не беше ли върла седесарка?Осъзнала се е май...
76
3
 
12
 
! Отговори
Еми грант преди 1 месец
До до 71Че кой политик изглежда по добре от нея бе драги ми смехурко?
75
2
 
13
 
! Отговори
До 70 преди 1 месец
И какво? Да каза че не приема гей прайдовете и какво стана - налазиха я ДБ активистите и ѝ блокнха сайта във ФБ, та да видим за какви розови фашаги става дума... Или и тука се активирахте, то не стигат герберастките, бесепарските и други сектанти, та сега и ДБ феновете се активираха.
74
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен пич преди 1 месец
Няма в бг политически елит.Защото не са елитни.Ниакво уважение за тез крадци и измамници.
73
1
 
9
 
! Отговори
еи ю преди 1 месец
До Анонимен 69Всеки български гражданин има право да коментира политиците.Не се опитвай да дискриминираш пострадалите от лошото управление
72
16
 
9
 
! Отговори
От бореца преди 1 месец
Дърт и тлъст папагал, цял живот едно и също папа, ака и кряка!