Metallica празнуват 30 г. с The Black Album Remastered и The Metallica Blacklist

Юбилеят е от едноименния им пети студиен албум, известен като "Черен албум"
10 сеп 2021 14:10, Петя Славова
20
Metallica празнуват 30 г. с The Black Album Remastered и The Metallica Blacklist
Снимка: PR

Metallica отбелязват 30 годишнината от издаването на едноименния им пети студиен албум, по-известен като "Черният албум" – с две забележителни нови колекции – The Black Album Remastered и The Metallica Blacklist.
Metallicа или The Black Album
 
Издаден на 12 август 1991 г., с изцяло черна обложка и без заглавие,"The Black Album" не просто затвърждава статуса на Metallica като най-известната метъл банда в света, но и ги превръща в една от най-големите групи на всички времена.

"Черният“ албум е един от най-успешните и световно признати студийни проекти на Metallica. Tой застава на #1 в класациите на над 10 държави, а в траклиста влизат някои от най-големите класики - "Enter Sandman", "The Unforgiven", "Nothing Else Matters", "Wherever I May Roam" и "Sad But True”, с които легендите се издигат до това да са хедлайнъри на концерти на най-големите стадиони в света. The Black Album остава и без конкуренция най-продаваният албум в историята, надминаващ продажбите на всеки релийз, във всеки жанр за последните 30 години.

По случай 30 годишния юбилеи от издаването на албума, групата представя нова ремастерирана версия с максимално качество на звука и в няколко формата – двоен винил, стандартно CD, тройно CD и лимитиран делукс сет бокс, който включва: албума на двоен винил и CD, три винила от лайв концерти, 14 CD-та (вкл. демота, интервюта, миксове и лайв изпълнения), 6 DVD-та (вкл. официални видеа, концерти, behind the scenes), фото книга, четири ламинирани пропуски за турнета, три китарни перца, брандирана връзка за бадж, папка с текстовете на песните и др.). The Metallica Blacklist - 1 албум. 12 песни. 53 артисти. Безкрайни възможности.
 
The Metallica Blacklist е втората изненада за феновете. Това не е просто трибютен албум, но и най-големият проект, създаван от екипа на Metallica. Той включва кавъри на техни песни от 53-ма артисти от всякакви жанрове, поколения, култури, континенти.

За проекта се обединяват певци, автори на песни, кънтри, EDM и хип хоп артисти, които споделят любовта си към творчеството на Metallica, както и рокери, инди изпълнители и икони в рок и метъл музиката. Сред тях са Miley Cyrus, Elton John, Juanes, J Balvin, Royal Blood, Rina Sawayama, Weezer, Sam Fender, Corey Taylor, Imelda May и много други безкрайно талантливи звезди от музкалната сцена. Някои от кавърите са преправени за да паснат на предпочитания стил на артистите, които ги изпълняват, други остават верни на оригинала, а трети се заиграват с песните дотолкова, че ги пресъздават в изцяло нови версии и форми.

Албумът е създаден с благотворителна цел, като всички приходи от продажбите му ще бъдат разделени между организации, избрани от артистите и фондацията на Metallica - “All Within My Hands”.
Гледай трейлъра на албума ТУК

The Black Album излиза във всички формати на 10 септември, а The Metallica Blacklist ще бъде достъпен в дигиталните платформи на същата дата и на физически носител на 1 октомври.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
IM-А-мен_DrtБЯЛBoY! преди 2 години
И понеже журналистката и еХ-девойка Петя хал хабер си нема и не отбира НИЩО от музика, най-добрите версии на тези велики песновки и хитове на The METALLICA са на водещи кънтри-рок и американа-изпълнители като напр. John Pardy, Portugal.The Man, Royal Blood, Buffy Clyro, Jason Isbell, Chris Stapleton & Darius Rucker. Но тя изобщо не ги познава и чувала, затова и не ги е и споменала в изводите си, а е переписвала от западните массови медии - щото тука нема и 1 собственоръчно написан нейн ред-ФАКТ
18
3
 
2
 
! Отговори
Не сте разбрали нищо преди 2 години
Kill' Em All е най-истинския и младежки и откачен. След 90та го удариха на пари. Даже в колата го имам, въпреки че не е подходящ за шофьори.
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Черният албум със змията беше върхът на творчеството им. След това с изключение на двойния с кавърите не направиха нищо стойностно. То и класическия метал след това залезе.
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като знам джуджето колко е благотворително, оле мале. Сън не го хваща от благотворителност.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Велики!
14
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слушал съм няколко песни на металика но не са ми правили впечатление.
13
1
 
8
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
отлично, отраснах с тях, Maiden, Sepultura, Slayer и Dream Theater, Metallica смея да твърдя че имат най-добрия саунд от изброените от мен, те бяха първите с толкова кристален звук като на The Black Album, ефектите са топ, просто няма китари и барабани които да се чуват по-добре от Ibanez, ESP и Tama, пробвал съм и други марки но за мен ESP с ibanez ефект просто няма равно...
12
2
 
8
 
! Отговори
бай ганю преди 2 години
гениални за времето си до ден днешен
11
7
 
0
 
! Отговори
FAN преди 2 години
Да ли не са 40 ?
10
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви са теа таласъми?
9
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако има концерт в България , ще се ваксинирам , даже няколко пъти !_! !_!
8
3
 
6
 
! Отговори
метъл преди 2 години
Всъщност са изпляскали два тона комерсиален ***. В ремастерирането има смисъл ако първоначалните версии са записани и смесени лошо, а пък албум с кавъри изобщо няма смисъл, още повече от такава сбирльощина рапъри, поп-певици и какви ли не. Парчетата на Металика звучат добре само в тяхно изпълнение.
7
9
 
12
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
НАЙ- ВЕЛИКИЯТ АЛБУМ В ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НА МЕТЪЛ МУЗИКАТА !
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A Джейсън де го ?!?
5
3
 
4
 
! Отговори
Няма никой ТУК преди 2 години
Гледай трейлъра на албума ТУК
4
2
 
24
 
! Отговори
Max преди 2 години
Слушах ги заедно с Iron Maiden още от средата на 80-те.Слушам ги и сега.
3
4
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Що бе,"пише на стената" е велика песен..Друг е въпроса,че тия банди като Мейдън нямаше да бъдат по -малко велики ако бяха спряли да речем 1989.Нищо нямаше да загубят от величието си.И с нищо нямаше да се промени музикалния свят.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже па новия Мейдън е цвеке за мирисане...Вял Дикинсън....а музиката едва, едва крета....
1
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незнам какво празнуват тия ,пред Мейдън са гола вода вече.