Китаристът на "Остава" с песен за театрална постановка

"Веселата карета" е към спектакъл на хасковския театър с режисьор Елин Рахнев
2 дек 2021 10:56, Петя Славова
2

 "Веселата карета" е новата песен на китариста на "Остава" Георги Георгиев, част към едноименния спектакъл на хасковския театър "Иван Димов".

Идеята да направи музиката за това представление се появи от неговия приятел режисьорът и драматург Елин Рахнев, който е режисьор и сценарист на представлението. "Той е човекът, който ме вкара в театъра чрез музиката. От него съм получил първата покана преди двайсетина години. Впоследствие още няколко режисьора използват моите музикални услуги от време навреме", разказа китаристът на "Остава" в "България сутрин".

Георги Георгиев добави, че в това представление е дебютът на Фънки като актьор.

"Получи се много положителна енергия между всички хора, участващи в представлението. Повечето актьори пеят в песента. Най-много пеят Тончо Токмакчиев, Мая Бежанска, Габриела Попова и Емануил Костадинов", обясни той.

"Доста по-различно е да се пише музика за театър, защото има рамка и всичко е подчинено на режисьорската задача. Музиката и сценографията трябва да подпират актьорската игра и да работят за определената задача, дадена от режисьора. Това е сладкото и сложното в театралната музика, че наистина има други предизвикателства. Композиторът и музиката е като бекграунд, но бих казал, че е все по-важно в целия спектакъл", поясни Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Той обяви, че в момента "Остава" подготвят нов албум и са в активен репетиционен етап.

"В турнето, което сме си поставили за цел да направим за 30-годишнината на групата догодина, обсъждаме участие на гости, които да бъдат актьори като например Стефан Вълдобрев и Мая Бежанска", изтъкна китаристът на "Остава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари