Започна рок фестивалът на млади групи в Добрич

Наско и Славчо от "БТР" и Звезди от "Ахат" са в журито
28 юни 2022 15:45, Йоана Цонева
1
Започна рок фестивалът на млади групи в Добрич
Снимка: БГНЕС

Участниците се конкурират за записи в две професионални студиа, участия в два столични рок-клуба и музикални инструменти.

Второто издание на Националния фестивал на ученическите и студентските рок групи започна вчера в Летния театър в Добрич. Музикалният форум ще продължи до 29 юни, сряда.

Първата вечер на сцената се появиха 12 състава от Варна, Добрич, Силистра, Пловдив, Сливен и Кюстендил, които изпълниха по две парчета. Звездно жури в състав Славчо Николов („Б.Т.Р“, „Фондацията“) – председател, Атанас Пенев („Б.Т.Р“), Звезди Керемидчиев („АХАТ“), Венко Поромански („ТЕ“, „Фондацията“) и Благовеста Борчева от Министерството на образованието и науката, ще допуснат до последния етап половината.

Още по темата
30 май 2022 12:15
5

На 28 юни шестте банди, класирали се на финала, ще изпълнят други три песни. След конкурсната програма пред публика ще излезе и добричката група Pearls & Stones. Гвоздеят на фестивала ще бъде след награждаването в последната вечер – съвместен галаконцерт на победителите и журито.

През май фестивалът стана част от Националния културен календар на Министерството на културата. Патрон на форума е министърът на образованието академик Николай Денков.

Началният час е 18:00, а входът е свободен, припомни Николай Нейчев, председател на Нарочно читалище „Добрич – 2017“ и организатор на събитието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари