Българска фолклор звуча в Токио заради двама японци

Ацуфуми Уджийе и Сачи Уджийе живеят в Стара Загора от около 2 години
8

Двама японци от трупата на Старозагорската опера представиха концерт с български народни песни в Токио. Оркестърът е съставен от техни сънародници, които разучават за дни нашите ритми. Каква е историята им?

"В Стара Загора сме от 2 години, точно преди пандемията. Оженихме се, тя дойде тук и ни е много приятно да живеем в Стара Загора. Спечелих конкурс преди 3 години, сега всяка седмица пеем и свирим по различни програми", сподели Ацуфуми Уджийе в ефира на "България сутрин".

"Имахме късмет, че тук има висока култура за музика и танци", отбеляза Ацуфуми Уджийе.

Сачи Уджийе добави пред Bulgaria ON AIR, че от 6 години изнасят концерти в Токио. И са решили този път да изсвирят песните на антични инструменти.

Двамата споделят, че им харесва българската култура, а също и кухнята ни. Определят българите като приятни и мили хора.

Oчакват първото си дете и смятат да го отгледат у нас.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 1 година
Нямам нищо против това семейство да се установи да живее в БГ.Но едно нещо ми пречи много - произношението им, когато се мъчат да говорят на български. Езикът на една нация не е само писмен, той е преди всичко фонетичен.Дума или реч могат да бъдат казани по различни начини, но нека не ме карат да се напрягам неистово да ги разбирам. Causa perduta.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анониментая гмеж иска да отиде в западна Европа, за да ползва помощи и да живее добре без да работи. Нали бягат от война? Защо не останат тук със статут на бежанци ? Защо са само млади мъже? Не трябва ли първо да бягат жените и децата? Или искат да се "порадват" малко на бели жени и да внесат малко ислямска "култура".
4
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста двулично относно ксенофобията!Замисли се малко.А и тая ,,гмеч" през оградата ни най малко иска остава тук!!!Над това също помисли защо е така!
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не- българите не сме ксенофоби!Ако ще половин милион японци да се населят- само ще им викам "Наздраве" и "Добре дошли". Нито пък имам против немските пенсионери или хората които имат смесен брак и се установяват в България.Но тая гмеж която пълзи през оградата - НЕ , НЕ и НЕ!!!!
2
3
 
8
 
! Отговори
Батумба Гжумба преди 1 година
Аз лошу говори балгерски...не разбрал зуглавето!!
1
0
 
12
 
! Отговори
баба Яга преди 1 година
Ако можеше и да пишете на български в редакцията...