Фолклорен мюзикъл – "Готови Ѝ" с ансамбъл "Чинари" в НДК

Спектакълът ще се играе на 29 ноември
Обновена: 22 ное 2022 12:13 | 22 ное 2022 12:13, Петя Славова
0
Фолклорен мюзикъл – "Готови Ѝ" с ансамбъл "Чинари" в НДК
Снимка: НДК

Фолклорен мюзикъл "Готови Ѝ"  ще бъде представен премиерно на 29 ноември от 19.00 часа в зала 1 на НДК.

В ролите на пеещи танцьори и танцуващи певци и музиканти ще бъдат великолепните артисти от ансамбъл "Чинари", трио "Булгарина", група "Етнотикс" и формация "Българи". Сценарист, режисьор и хореограф на спектакъла е художественият ръководител на ансамбъл "Чинари" Асен Павлов.

"Жанрово "Готови Ѝ" е отвъд това, което сме виждали на сцената, когато стане дума за фолклорен танцов спектакъл“, разяснява той. – Реално това е мейкинг на създаването на един спектакъл. А мюзикълът дава друго ниво за разгръщане на таланта и сценичната изява на един артист."

Идеята за фолклорния мюзикъл се появява с желанието на "Чинари" да разкажат всичко, което имат като история, опит и въздействащи спектакли вече повече от 25 години – онова, което остава невидимо за публиката - емоциите, подготовката, усилената работа, усмивките, предизвикателствата, репетициите, вдъхновението, усърдието, удовлетворението.

"Готови Ѝ"  е разказ за спектакъла бекстейдж през съвременното звучене и усещане за фолклора като връзка с корените, но и с бъдещето в лицето на младите артисти, които излизат на сцената с цялата си любов към това, което претворяват на сцената, пазят и развиват.

И всичко това е вплетено в изцяло авторската музика на Костадин Генчев и Кирил Владов, текстовете на Деница Стойкова, режисурата на Асен Павлов, авторските костюми на Диляна Първанова, претворено живописно, атрактивно и въздействащо на сцената чрез таланта и харизмата на младите артисти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари