Стефан Данаилов в битка с нова болест

Крепят го неговите студенти, посещават го в дома му
17 ное 2018 08:52, Елка Василева
38
Стефан Данаилов в битка с нова болест
Снимка: БТА

Любимият на поколения актьор Стефан Данаилов от известно време нови има сериозни здравословни проблеми. Те не са свързани с лимфома, от който той страда от години.

Заради това Стефан Данаилов спря да ходи в Народното събрание, но дава съвети от дома си по новите закони. Негови препоръки са били вписани (и приети) в промени в закона за киното, пише "24 часа".

Даже студентите му от НАТФИЗ ходят на лекции у тях, защото не е в добра физическа форма, макар ментално да е в перфектна такава.

Наблюдава го и го лекува лично известният невролог акад. Лъчезар Трайков, при когото той ходи редовно на прегледи. Предписва му най-новите терапии и най-модерни лекарства за борбата с болестта на Паркинсон.

Лекарят е убеден и гарантира, че състоянието му ще се подобри в най-скоро време. Уви, Данаилов вече не владее и двете си ръце. Има болки и в раменете и тремор.

Стефан Данаилов напоследък изобщо не излиза от дома си. Много го е разтърсила и загубата на сестра му Росица.

Данаилов не поема никакви ангажименти, камо ли роли в постановки, макар да има куп покани. Заговори се за съвместен проект с актрисата Аня Пенчева, но това се оказа само добро намерение, а не факт. Дано да се случи.

Единственото, което го крепи, са неговите студенти.

Всяка събота и неделя те го посещават в дома му, където Мастера продължава да ги учи на театрално изкуство и пък те го зареждат със своята енергия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
24
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Прозрениекое му е великото?..-Че по партийна линия го бутаха все в главните роли?
16
6
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Анонимен4 каже:-"Много хора с право ще предпочетат да се излекува Ламбо вместо такъв обикновен човек като тебе."ЕТО Я УЖАСНАТА ЗАБЛУДА ..ужасната арогантност и безчовечност:-Някои си мислят че са нещо по-значимо от което и да е друго човешко създание..От това произлизат всички беди на човека..
15
15
 
26
 
! Отговори
Прозрение преди 5 години
Велик актьор. Някакви дребосъци се опитват да неглижират името му. Такова държание е присъщо на незнаещи и нагли хора. За тях понятието уважение не съществува. Мисленето им е във формата на тикви и суджуци.
14
26
 
8
 
! Отговори
Комунистът преди 5 години
без враг не може - и здрав да беше тая торба с газове пак щеше да играе болен за да има враг с който да се бори!
13
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aха....казана, ала-бала. Никой не се е върнал да каже какво е "там". А "там" е нищо, щото нито имап съзнание, нито мисъл. Разни чичовци са измислили религиите с обещания за вечен живот, но и страх в стил "Внимавай в картинката", демек слушай ни да те манипулираме. И простото народонаселение вярва, че ще живее "там" завинаги.Яжте, пийте, носете си новите дрехи и не се напъвайте особено за нищо. Защото всички гушваме букета рано или късно.
12
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма вечни рано или късно този фалшив свят се напуска и се отива във вечниста. А там във вечноста всеки се разполага според това как е живял тук на земята. Земята е трамплина към вечноста. Тук на земята е изпитанието и ако заслужиш ще живееш в отвъдното ако не ще вриш в казана. Не случайно този свят е създаден от Сатанаил. Затова изкушенията са много. Който издържи на тези изкушения ще има вечен живот. Който се отпусне на сладострастия отива в Ада. Много от хората не знаят или не искат да знаят.
11
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко. Никой не заслужава да бъде болен от нещо нелечимо. Но не схванах - как и двете му ръце отказват и има тремор, а преподава на студентите? Освен това, тези симптоми са на късен паркинсон. Къде са били той Илич ият му лекар да забележат симптомите на болестта по-рано?!
10
25
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рано или късно съдбата те застига да си платиш сметката.
9
27
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами човек трябва да приеме смъртта.Комунистите мислят че са вечни
8
4
 
37
 
! Отговори
Болен човек- преди 5 години
на всекиго може да се случи.Но защо ИЗКУСТВЕНо се води народен представител, "учи" студенти..КОЛКО души се грижат за него( почистване, храна, водене по терапии, шофиране..) как плаща..Защото много от нас са умни, интелигентни, съвестни граждани, но... разболеем се на стари години.. аут от работа..( естествено!)... и няма никаква надежда..за даване на толкова пари...Естествен процес...
7
13
 
30
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
най-добрата му роля на Ламбо беше като министър - така се беше вживял че дори сам си беше повярвал
6
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам за какво му е да излиза повече на сцена като Стоянка Мутафова. По-добре да си гледа спокойствието с тази болест.
5
34
 
19
 
! Отговори
д преди 5 години
Няма да доживее нов 9 септември.Както и другарите му от Позитано
4
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много хора с право ще предпочетат да се излекува Ламбо вместо такъв обикновен човек като тебе.
3
50
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунягата го излекуваха досега, но много обикновени българи предадоха Богу дух от мизерията.
2
3
 
87
 
! Отговори
Димо преди 5 години
Толкова е тъжно, когато човек от вътре кипи от енергия, но тялото му го предава.
1
4
 
93
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 5 години
Жалко за него, това е тежко и нелечимо неврологично заболяване. Не знам дали наистина са му обещали "състоянието му да се подобри в най-скоро време", но това е илюзия. Няма шанс за подобрение, болестта може само да се забавя до известна степен с лекарства. Желая му кураж и дано да има кой да му помага