"Жълтите павета" отиват и в Габрово

Едноименният джазфестивал ще стъпи и на габровска сцена
26 сеп 2018 13:52,
2

На 5 и 6 октомври стартира петото издание на джаз-фестивала "Жълтите павета" в София. На сцената на театър "Българска армия" ще стъпят гости от Ню Йорк

Тази година за пръв път фестивалът ще се проведе и в Габрово, където ще завърши на 7 октомври. Там ще вземат участие музикантите от софийското издание, както и две млади български групи.

Музикантът Теодосий Спасов обясни в "България сутрин" , че всяка година фестивалът има определена тема. Тазгодишното издание е посветено на еврейското присъствие в джаза и в него ще участват гости от Холандия, Ню Йорк и Израел.

"Обикновено на втората вечер от фестивала след основните програми в София се случват джем сешъни в клуб "Максим" и там идват много млади български музиканти, които свирят и споделят своя талант с нашите гости", сподели пред Bulgaria ON AIR музикантът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Koi kontrolira milionerkata ot gerb kmetizata s dete bes da e jenena mnogo barso sabigatja momata s deteto
1
1
 
0
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Теодосий и той една шушулка тръгнал фестивали да прай че и еврейски. Свърши му репертуара кавала му фана паяжина наду кавал на нюйоркска поляна по покана на Ирина Бокова и акде фестивал. Бе с две думи джазова музика