Борисов: Паралелно с дипломацията - строим. Сега - газовите магистрали!

Премиерът провери дейностите по разширението на газопреносната инфраструктура
Обновена: 20 май 2019 19:46 | 20 май 2019 19:44, Василия Пейчева
254
Борисов: Паралелно с дипломацията - строим. Сега - газовите магистрали!
Снимка: МС

Докато другите говорят за диверсификация, ние я правим. Цялото трасе е за 18 млрд. кубически метра газ. Това е Балкански поток. В сряда ще направим същото и с Гърция - там е от 3 до 5 млрд. кубически метра. И с нашите находища - "Хан Аспарух" и "Силистар" - имаме пълна диверсификация. Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов, след като се запознал с извършените от "Булгартрансгаз" ЕАД дейности по разширението на газопреносната инфраструктура от българо-турската граница до българо-сръбската граница, съобщи пресслужбата на кабинета.

Премиерът Борисов е уточнил, че компресорните станции са американски.

Още по темата

"Създаваме условия и за американски втечнен газ, и за руски газ. Ние си построяваме в момента газовите магистрали. Паралелно с дипломацията и усилено строим", е добавил още министър-председателят и е уточнил, че трасето трябва да е готово до октомври.

Министър-председателят Борисов е наблюдавал полагането на тръби за изграждане на нов газопровод с дължина 11 километра от българо-турската граница до компресорна станция "Странджа". На място се изгражда и газоизмервателна станция "Странджа". Общата стойност на двата проекта е 75 млн. лв. - изцяло инвестиция на "Булгартрансгаз".

Предвижда се съоръженията да се въведат в експлоатация през октомври 2019 г., така че да се даде възможност природен газ от входна точка Турция да постъпва на българска територия януари 2020 г.

Проектът e част от концепцията за европейски газоразпределителен център "Балкан", се напомня в прессъобщението. Разширението на съществуващата газопреносна система и реализацията на цялостната концепция за газов хъб "Балкан" целят запазване стратегическата роля на България, като водещ газов център в региона на Европа.
 


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
6
 
25
 
! Отговори
V преди 1 година
А Горанов кога ще ходи в затвора ??? А прокурора не е ли за прокурор ??? Що власт имащите все не ги лови закона за милиони откраднати .А най много се краде от големите проекти като тръбата на боко ,дето я строи без да има газ ;) Кой ще разследва прокурора ??? Той става съучастник в тия престъпления .Дори не е разпоредим проверка на тръбата на боко ;) За Горановата кражба да не говорим .КВО ПРАЙ ПРОКУРОРА СЕГА С ГОРАНОВ ???Милионите ли ще връща или в затвора ще ходи ???
131
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само Бойко работи за българия. БСП и Радев му пречат.
130
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойчо , изроднико гербав !
Защо си раздал , заедно с финката Горанов , субсидии по 13,23 лева вместо 11 лева ?????
129
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бокувата паралелна вселена я знаем.
128
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямам думи вече за тоя "строител" На каквото се сетите в България! Той все "строи" И само Лентички "реже"! Боже боже.Прибери си вересията! Ясно е че сам няма да си тръгне! Ще му се да ни управлява повече от Тато.Но няма да стане! Ще падне скоро и за винаги!
127
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Паралелно си за психиатрията и за затвора, г-н Борисов
126
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се спря да бълва, да бълва, да бълва глупости. Има такива състояния на ума - делириум.
125
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Паралелно с психологията си за затвора, г-н Борисов.
124
3
 
20
 
! Отговори
V преди 1 година
По интересно беше как се откриват предизборно вече открити заводи :))) Виждаше се че хората си работят отдавна :))) Ама нали има избори трябва второ откриване .Така тиквата използва инвеститори за политически цели с повторно откриване . А те идват тук не заради него ,а щото ние плащаме данъците на бизнеса и бачкаме за без пари . Голям мазен селски тар.икат
123
4
 
22
 
! Отговори
Срам преди 1 година
Срамувам се , че има все още българи, които гласуват за този луд Тулуп.
122
3
 
20
 
! Отговори
Срам преди 1 година
Срамувам се, че има все още българи, които гласуват за този луд Тулуп.
121
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С това, меко казано коремче, е много съмнително сам да може да си връзва връзките на обувките, камо ли да вижда какво става там долу.
120
4
 
5
 
! Отговори
хахахахаха преди 1 година
амоя задник е газова магистрала -ям тенджера боб и почвам да доставям на ниски цени-товя ще ми говори за газови магистрали
119
4
 
7
 
! Отговори
Карчо Каракарчев преди 1 година
До тонката

Да ти казвам ли какво ще размажеш или ти си знаеш?
118
7
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
Чакам с нетърпение вечерта на 26,05,2019 год., тогава Борката ще запее друга песничка.
117
5
 
21
 
! Отговори
socialen преди 1 година
По цял ден нищо не бачка само бълва простотии пред малобройния си, нискообразован, функционално неграмотен електорат.
116
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 1 юни Китай ще увеличи митата за внос на американски втечнен природен газ от десет на 25%.
115
5
 
15
 
! Отговори
ЗЗД преди 1 година
Бойко не лъжи, Биби пак лъже. При БСП имало дефицит , а при него излишък. Явно горкият много е скаран с бюджета на държавата. При управлението от 2005 до 2008 г. в България имаше излишък от 3-4 млр. лв. годишно и на пенсионерите се даваха по 150 лв., а не по 40 лв. и 400 мил. за здравеопазване. Само през първото полугодие на 2009 г. имаше дефицит от 500 мил. лв. и то заради ик. криза. В края на год. ти го увеличи над 2 млр. лв. Цели 2 мандата беше на дефицит и чак сега се реализира излишък.Лъжец
114
1
 
17
 
! Отговори
НАШИЯТ ЧОВЕК, преди 1 година
КАТО СЪБИРАТЕЛЕН ОБРАЗ, МАЙ Е СЪБРАЛ В СЕБЕ СИ МНОГО ПОВЕЧЕ ГЕРОИ ОТ "ТРИМАТА ГЛУПАЦИ" НА ДОНЬО ДОНЕВ! НИКОЙ ОТ ГЕРОИТЕ НА ДОНЬО ДОНЕВ НЕ Е И СПОМЕНАВАЛ ЗА ГАЗОВ ХЪБ, НЕ Е СТРОИЛ МАГИСТРАЛИ, НЕ Е РЕКЕТИРАЛ НЯКОГО, НЕ Е ОХРАНЯВАЛ НЯКОГО, НЕ Е ЯЛ ФИЛИИ С МАС И СУДЖУЦИ, НЕ Е БИЛ "ДОКТОР НА НАУКИТЕ", ОСОБЕНО НА ПОЖАРНИКАРСКИТЕ И НЕ Е ЧЕЛ ВИНЕТУ!!! МНОГОЛИК Е НАШИЯТ ЧОВЕК, ДВЕ МНЕНИЯ НЯМА....
113
2
 
17
 
! Отговори
БОЙКО ТУРСКИ ИБРИК преди 1 година
ЗНАЧИ БОЙКО ОТКАЗА НА РУСНАЦИТЕ ДА ПОЛУЧАВАМЕ РУСКИ ГАЗ ДИРЕКТНО ПРЕЗ ЧЕРНО МОРЕ

И РУСНАЦИТЕ ГО ДАДОХА НА ТУРЦИТЕ. СЛЕД КАТО ГАЗА ПЪРВО МИНА ПРЕЗ ТУРЦИЯ МЕТО_диев ВЕЧЕ ПРАВИ ГАЗОПРОВОД ЗА НЕГО. ЗАЕДНО С ГАЗТА ВЪРВЯТ И НАЧИСЛЕНИЯТА И НАДЦЕНКИТЕ НА ТУРЦИТЕ

НО ТЕ НЕ СА ВИНОВНИ … НЕ Е ВИНОВЕН ТОЗ, КОЙТО ЯДЕ БАНИЦАТА