Борисов: Паралелно с дипломацията - строим. Сега - газовите магистрали!

Премиерът провери дейностите по разширението на газопреносната инфраструктура
Обновена: 20 май 2019 19:46 | 20 май 2019 19:44,
254
Борисов: Паралелно с дипломацията - строим. Сега - газовите магистрали!
Снимка: МС

Докато другите говорят за диверсификация, ние я правим. Цялото трасе е за 18 млрд. кубически метра газ. Това е Балкански поток. В сряда ще направим същото и с Гърция - там е от 3 до 5 млрд. кубически метра. И с нашите находища - "Хан Аспарух" и "Силистар" - имаме пълна диверсификация. Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов, след като се запознал с извършените от "Булгартрансгаз" ЕАД дейности по разширението на газопреносната инфраструктура от българо-турската граница до българо-сръбската граница, съобщи пресслужбата на кабинета.

Премиерът Борисов е уточнил, че компресорните станции са американски.

Още по темата

"Създаваме условия и за американски втечнен газ, и за руски газ. Ние си построяваме в момента газовите магистрали. Паралелно с дипломацията и усилено строим", е добавил още министър-председателят и е уточнил, че трасето трябва да е готово до октомври.

Министър-председателят Борисов е наблюдавал полагането на тръби за изграждане на нов газопровод с дължина 11 километра от българо-турската граница до компресорна станция "Странджа". На място се изгражда и газоизмервателна станция "Странджа". Общата стойност на двата проекта е 75 млн. лв. - изцяло инвестиция на "Булгартрансгаз".

Предвижда се съоръженията да се въведат в експлоатация през октомври 2019 г., така че да се даде възможност природен газ от входна точка Турция да постъпва на българска територия януари 2020 г.

Проектът e част от концепцията за европейски газоразпределителен център "Балкан", се напомня в прессъобщението. Разширението на съществуващата газопреносна система и реализацията на цялостната концепция за газов хъб "Балкан" целят запазване стратегическата роля на България, като водещ газов център в региона на Европа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скандалът с къщите за гости, които се оказаха къщи за тъщи, свекъри, снахи и други роднини на овластени лица, се разраства. Оказва се, че Антоан Порожанов, син на бившия шеф на ДФЗ Румен Порожанов, който е разписвал за скандалните къщи, е сред одиторите на Фонд Земеделие, разкри Биволь. Одитът на Делойт е успокоил Брюксел, защото през 2015 г. не са открити масовите нарушения и злоупотреби, които сега тресат политическото статукво.
28
16
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Шумкарите са най напористи, когато има натрупан достатъчен капитал за крадене...
27
1
 
17
 
! Отговори
Къде е ЦЦветанов? преди 4 години
интересно чак сега се усеща че Ц Цветанов изобщо го няма по снимките с ББойко. Да не са го окушарили?
26
1
 
20
 
! Отговори
Герберастката кочина преди 4 години
Депутат, софра, запой. Преход, пасмина, застой. Болни, доктори, рушвет. Кмет, корупция, разцвет.Безпорядък, рев, искри. Алкохол, жени, псувни. Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони. Обир, банка, далавера.Ред, полиция, химера. Път, поръчка, магистрала. Катастрофа, вой, раздяла. Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета. Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки. Избори, елит, управа. Шок, пародия, държава. Изход, бягство, терминал. Народ, история, финал.
25
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откакто Боко е на власт се чувствам в нещо като между Бай Тошово време и мутренските времена.
24
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българи, братя и сестри! Този на снимката продаде и отдаде на концесии всички български наши ресурси - земя, злато, вода, промишлени обекти и смуче дивиденти от това! Унищожи дребни и средни земеделци и бизнесмени, за да може шефовете му да ви тровят с ГМО и да ви превръщат в роби! И за тези си гадости той получава пари, а българите загиват и губят всичко.
23
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гробарска гнъс... Ей, няма край, тая простотия!
22
7
 
4
 
! Отговори
Гост+ преди 4 години
Боко може и да демонстрира "топки" ако устои на политическия натиск и реализира "Балкански" поток - това ще бъде достойно за уважение и с безспорна полза за БГ.
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ще построи по-добре АЕЦ Белене? БСП или Борисов?
20
1
 
12
 
! Отговори
защо е ликвидиран ЦЦ преди 4 години
BB: Паралелно с дипломацията - строим.Излиза че Дипломацията строи и Буда строи, ама само Цецко е построил та даже и надстроил!Преди асвалтови магистрали, ББ: Сега - газовите магистрали! А утре газовите камери ще са ли асвалтирани.Най-позорно изритаха голямите от ГЕРБ: Искрето Ф-изритана, Ваньо Алото-вертикализиран, Мишо пивото и жена-пиха студена вода, Росен Плев-съсипан с партийните им разводи и женидби, ЦЦачева-аут,за ЦЦветанов няма да им се прости-човека комуто ГЕРБ дължи за награбеното
19
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не може да е истина, даже Тодор Живков не се излагаше толкова много
18
2
 
20
 
! Отговори
бааа го преди 4 години
Като го гледам какъв мехур е направил, доста газ може да пусне по тръбата!
17
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мине не мине и вие избирате БСП да ви управлява и чакате да се оправите, е няма шанс това да стане.
16
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако на лъжата краката са къси ,Шайкаджиите ще се влачат поз адник На изборите ще се повтори резултата от президентските .Народа е търпелив ,ама и паметлив.Гробарите сами си изкопаха политическия гроб.На бунището ви е бъдещето .КРАДЦИ....
15
23
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Кy4ката си лае... - Борисов си върви /строи/...
14
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците му казаха да купи Ф-16, руснаците му казаха да построи АЕЦ Белене и Турски поток. Изпълнява.
13
2
 
28
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
ЗА 200 МИЛ ЕВРО БОРИСОВ ОТДАДЕ ШЕЛФА НА БГ ЗА 30 Г НАПРЕД !! ТОТАЛ ГО ВЗЕ ЗА СМЕШНИТЕ 200 МИЛ - ГАЗОВИТЕ НАХОДИЩА СА ТАМ - ТЕ ВЕЧЕ НЕ СА БЪЛГАРСКИ!!
12
3
 
23
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
И с нашите находища - "Хан Аспарух" и "Силистар" - имаме пълна диверсификацияТези находища ВЕЧЕ НЕ СА НАШИ! бОРИСОВ ГИ отдаде на френският гигант ТОТАЛ за ползване на БГ шелфа (ПОДВОДНАТА МОРСКА ЧАСТ НА БГ) за 30 г- Концесия на шелфа освен плажовете- Ако ТОТАЛ намери газ в тези находища- ТО БГ има право да купува газ на преференциални цени от ТОТАЛ -КАТО КОЛИЧЕСТВОТО ОТ НАХОДИЩЕТО ЩЕ Е ОТ 5 ДО 25% - ДРУГИТЕ 75% ИЛИ 95% ТОТАЛ ЩЕ СИ ГИ ПРОДАВА КАКТО ИСКА И КЪДЕТО ИСКА ! ТОВА Е ГОРЧИВАТА ИСТИНА ХМ
11
3
 
8
 
! Отговори
хъша преди 4 години
на слабо запознатите с глупостите на борисов ще препоръчам да следи внимателно анализите на Илиян Василев в youtube bulgarian analyticaот професионалните анализи на този енергиен експерт ще схванете много логика какво трябва и не трябва относно газ у нас да се или не се случва
10
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите ДПС, БСП и ГЕРБ ограбиха народа и разсипаха държавата.