За година: 67 нови милионера. Те и Ние държим в банки 67 млрд.

Най-често българинът има на сметка около 1000 лева
Обновена: 13 ное 2017 08:33 | 13 ное 2017 07:00,
77
За година: 67 нови милионера. Те и Ние държим в банки 67 млрд.
Снимка: Reuters

Депозитите за над 1 милион лева се увеличават с 61 за година, показват данните на Българска народна банка. През септември те достигат 775 при 714 през същия месец на 2016 г.

Увеличават се и влоговете на бизнеса за над 1 млн. лева. През септември миналата година техният брой е бил 2694, а през тази – 3030.

Отново най-често държим на сметка до 1000 лева. Такива са над 6,45 милиона депозита. Спрямо година по-рано те намаляват с близо 496 хиляди броя.

Общо бизнесът и домакинствата държат в банките 67,50 млрд. лева, което е нарастване с 8,2% на годишна база, пресмята "Труд". От тях влоговете на гражданите са за 46,40 млрд. лв. в края на септември 2017 г., като нарастват с 5,9% на годишна база.

Увеличава се и броят на кредитните милионери у нас и през септември те са 280. Спрямо същия месец на миналата година броят им нараства значително – със 161%, тогава тези заеми са били едва 107.

Българите са изтеглили най-много кредити до 1000 лева – 1,39 милиона, показват още данните на националната банка.

Общо домакинствата и бизнесът са взели 2,78 млн. броя заеми за над 51 млрд. лева към края на третото тримесечие на 2017 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да видим дали ще се намерят и роби за тия промишлени зони :D
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво, гледам да видя как до 2030-та нещата ще са станали мн добре по начините, по които се действа задкулисно :D
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При тях България е по-добре, ама това е балон от заеми и еврофондове, който предстои да се спука около 2025-та и да лъсне реалността на българската смехономика, а до 2030-та да остане един град от нея, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и боклукчарник.
64
3
 
2
 
! Отговори
Гласоподавател преди 6 години
До Анонимен 47Затова през 2030-та ще е останал един град икономикаНапротив, напротив.2030 Индустриалната зона на Пловдив ще е станала гигантска.То сега без навигащия не можеш да се оправиш там.Габрово се възвръща като индустриален център.Стара Загора се заражда като такъв.Русе тепърва ще се развива.Пристанищата на Бургас и Варна ги очаква голямо разрастване.Само гледай!Соцносталгиците тепърва ще се късате от яд.
63
3
 
4
 
! Отговори
Гласоподавател преди 6 години
До ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИВиж сега, чак велики не може и е твърде неуместно да наречеш днешните ръководни кадри на държавата.От Бойко до Каракачанов и Симеонов имат много кусури.За едно си прав.При тах България е много по-добре отколкото при коалиционните партньори БСП и ДПС, които не бива да бъдат допускани до властта по никакъв начин.
62
2
 
4
 
! Отговори
Гласоподавател преди 6 години
До ГЕЙбероЕбачаГласувайте за коалиционните партньори БСП и ДПС, те ще оправят България ахахахаха.А на българина не му трябва мизераната ти лихвичка бе алоооо.Празниците се задават.Тръгни след месец по хипермаркети и молове да видиш как пазарува измъчения народец.В *** ми село след Великден хладилната витрина в Т маркет беше празна.Имаше половин кило кайма и нищо друго.Хората виждат при кой е по-добре, ***.Власт няма да видите вече хахахаха !
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-често българинът има на сметка около 1000 лева :-)СМЯХ !Значи работещия българин има 1000лв в банката а пенсионерите имат по десет(дори десетки пъти повече) така ли?Мантрата, че българина умира от глад се изчерпа другари журналясти.Българина кара скъпи коли(макар и втора ръка) и ходи в Гърция на почивка.
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само като видиш в какво се е превърнала хранително-вкусовата промишленост и ти става ясно колко мн се изродиха хората заради капитализма и до какви деградиращи промени в съзнанието и начина на мислене води той.
59
0
 
5
 
! Отговори
gost преди 6 години
Интересно ми е кредитните милионери на каква лихва са? Дайте повече информация?
58
1
 
14
 
! Отговори
ГЕЙбероЕбача преди 6 години
Например ако вложите 1000 лв. в банка след 1 година сумата ви ще е 990 лв. Вече семействата не могат да си подпомагат бюджета и с лихвичка,колкото и малка да е със спестените си пари. А доходите си остават същите,тоест нашите заплати. ОСТАВКА НА МУТРЕНСКАТА АНТИБЪЛГАРСКА КОАЛИЦИЯ- ГРАБ+ ПАРИЧНИЯ ФОНД/ПАТРИОТАРИ НА ЗАПЛАЩАНЕ/
57
9
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ преди 6 години
ВДИГНАХА НАШИЯ СТАНДАРТ ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ И СТАБИЛИЗИРАХА ЦЕНИТЕ. ГЕРБ- ПОБЕДА- ВИНАГИ!
56
12
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ преди 6 години
УВЕЛИЧЕНИ ЗАПЛАТИ И НАМАЛЯВАЩИ ЦЕНИ НА ВСИЧКИ ПРОДУКТИ- ТОВА СЕ НАРИЧА ДЕФЛАЦИЯ И ПОВИШАВАНЕ НА ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ. ВСЯКО СЕМЕЙСТВО С 2-3 АВТОМОБИЛА, ГОРИВАТА НА НИСКИ ЦЕНИ МАЛКО НАД 2 ЛВ. ЛИТЪР, ПЛАЗМИ,СМАРТФОНИ ЗА 1500-2000 ЛВ. ,ЛЯТОТО ВСЕКИ ХОДИ НА ПОЧИВКА БИЛО В СТРАНАТА ИЛИ ЧУЖБИНА. ВЕСЕЛИ,ЩАСТЛИВИ И УСМИХНАТИ ХОРА ПО УЛИЦИТЕ,ПРЕПЪЛНЕНИ ЗАВЕДЕНИЯ. И ТОВА САМО ЗА 7 МЕСЕЦА ОТКАКТО Е НАЧЕЛО КОАЛИЦИЯТА. ИСТИНСКИ ДЪРЖАВНИЦИ СА НА КОРМИЛОТО НА СТРАНАТА- БОЙКО,ЦЕЦО,ВОЛЕН,КРАСИ КАРАКАЧАНОВ,ВАЛЪО СИМЕОНОВ. БЪЛГАРИЯ Е БЛАГОСЛОВЕНА ОТ БОГ ЧЕ НИ ИЗПРАТИ ТЕЗИ ВЕЛИКИ ДЪРЖАВНИ МЪЖЕ КОИТО ВДИГНАХА ДОХОДИ,
55
11
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ преди 6 години
РАДЕВ И НИНОВА ГОТВЕЛИ СВАЛЯНЕ НА НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО.ЗАГОВОРА И ОПИТА ЗА МЕТЕЖ НЯМА ДА МИНЕ! НИЕ СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ ЧЛЕНОВЕ И АКТИВИСТИ НА ПАРТИЯ ГЕРБ СМЕ ГОТОВИ ДА ИЗЛЕЗЕМ ПО УЛИЦИ И ПЛОЩАДИ И ЗАЩИТИМ ПАРЛАМЕНТАРНАТА ДЕМОКРАЦИЯ. НЯМА НИКАКВО НИ НАЙ МАЛКО ОСНОВАНИЕ ЗА ОСТАВКА НА КОАЛИЦИЯТА ГЕРБ+ ВЕЛИКИ БЪЛГАРСКИ ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ. ПАТРИОТИТЕ ВДИГНАХА МОМЕНТАЛНО ПЕНСИИТЕ, ГЕРБ ВДИГНА ДОХОДИТЕ НА ВСИЧКИ РАБОТЕЩИ. БЕЗРАБОТИЦАТА Е ВЕЧЕ НУЛЕВА,СТРАНАТА Е ВЪВ ФИНАНСОВ ПОДЕМ И ИКОНОМИЧЕСКА СТАБИЛНОСТ.
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Космосът ще усъвършенства капитализма, следете целият свят в следващите 20 години да видите до какво води такава идеология и философия за живота ;)
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Здравейте, предлагам да усъвършенстваме капитализма, капиталистите са добри хора и доброволно ще се откажат от капиталите и печалбите като видят, че искаме да усъвършенстваме капитализма.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИмам, виш коментар 52, авторът е 100проценотово доказателство.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
50 А имаш ли някакви доказателства за твърдението си или просто го видя в интернет, като мнение и "почувства", че е истина.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да унищожиш капиттализма, вместо да го усъвършенстваш, това е случаят, когато заради бълхата се гори целия юрган.
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Де**ли са 80% от хората, не само българите :D А най-смешното е, че капиталистите се мислят за най-умни от всичките, капитализмът предстои да бъде заличен от тази планета, това е космически процес, който не може да бъде спрян по никакъв начин, това е краят на тази его-парадигма, приятели :D Не осъзнавате какви промени предстоят...
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те системите са добре, хората са за нищо :D