Помощ, помогнете! Вой, плач и стенания в ада край Микре

Полицаите търсили личните карти под потресаващия хор на звънящи телефони
Обновена: 19 ное 2017 08:39 | 19 ное 2017 07:30, Елка Василева
58
Помощ, помогнете! Вой, плач и стенания в ада край Микре
Снимка: БТА

"Помощ, помогнете, само тези думи, последвани от вой, плач и стенания се чуваха край мен. Аз не можех да си отворя вратата, защото беше огъната. Спасителите рязаха и вадеха първо хората. През това време аз успях да се измъкна с разбита глава и неподвижен крак през прозореца".

Това разказа пред "Телеграф" оцелелият от жестоката катастрофа край Микре втори шофьор на камиона, който се удари челно с автобус за незрящи.

Иво обясни, че са започнали да вадят първо хората от автобуса, защото заедно с колегата му дишали. "Йейшу остана заклещен под ламарината около час", каза още Иво.

Още по темата

Зад волана в момента на удара бил 46-годишният Йейшу, който не бил изморен, защото само преди около час седнал да кара - сменил колегата си Иво на Ботевград.

Асфалтът бил мокър заради паднал дъжд, като освен него имало и мъгла. Видимостта била между 50-100 метра, смятат разследващи.

"Срещу нас имаше колона от автомобили. Внезапно в нашето платно изскочи рейсът. Нямаше мърдане - или отиваме вдясно срещу колите, или в мантинелата вляво. Колегата веднага скочи на спирачките. Две или три секунди по-късно предницата на автобуса беше в нашата кабина", върна се назад Иво.

Под потресаващия хор на звънящи джиесеми и сред бъркотията от разпръснати вещи, ръчен багаж и документи полицаите трябвало да търсят личните карти на загиналите в рейса ковчег.

“Разполагахме с пълен списък на пътувалите в буса. Но ако го бяхме предоставили на медиите, можеше в суматохата да стане грешка и някой оцелял да бъде обявен за мъртъв. Представяте ли си какво щяхме да причиним на близките”, каза пред “24 часа” окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

След челния сблъсък между автобус и камион в петък край село Микре загинаха девет човека, а 19 бяха ранени.

Преди обяд в събота на същия път, в района на село Сопот, при катастрофа загина 13-годишно дете, а петима души бяха приети с наранявания в болницата в Ловеч. 40-годишна жена продължава да е в тежко състояние с опасност за живота.

Още една жена загина при друга тежка катастрофа, станала на главния път София-Варна в района на село Български извор. Сблъскали са се камион и лек автомобил, а пътният инцидент е станал снощи. Жената е починала на място, а други двама души - мъж и жена, са транспортирани в ловешката болница с наранявания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: Микрекатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да ти се е случвало, преди 15 години. Сега всеки автобус над 8 места или товарен на 3.5 тона има ограничител. Това е европейски регламент.
22
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до До ПавелНе съм този павел по-долу, но човека е прав. Специално в Бг ми се е случвало многократно тежкотоварна кола да ме изпреварва, а аз да съм със скорост 90-100км в час. Ти може да цитираш закони за ограничители и прочие, но практиката показва обратното. Чудно как става така???п
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някаква отговорност на властите има ли? Или както винаги се крият като мишки? Чия е отговорноста за прилагането на закона за движение по пътищата?
20
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Павел Павелчо, никой товарен автомобил или автобус не може да кара със 130. Всички по закон имат ограничители на скоростта на 90 км/ч. И всички автобуси имат предпазни колани на всяко място.Айде седни си, двойка!
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В годината има поне по 3-4 случая на шофьори, които умират от инфаркт зад волана, по време на движение. Не е изключено и такова нещо да се е случило.
18
0
 
27
 
! Отговори
Павел преди 6 години
По-строги закони трябват за шофьорите на камиони и автобуси: карат като л.уди .Като караш толкова тежка машина или пълна с хора, няма нужда да караш със 130 км/час.Карай си с 80 и няма да има нужда да изпреварваш често.Но нали бързат, нали са спецове, нали буса е на някой мафиот депутат, кой ще ги спре.Кат спира опели и голфчета, там са мъже.Затова ще има подобни трагедии....
17
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слушам журналистите и специалистите, да се вземат мерки, тази част от пътя бил опасна??? Много съм пътувал по пътя за Варна, проблема е в мозъците на водачите, особено на тези мощните коли. Те не търпят скорост 80-90 която е нормална за участъка. Изпреварванията са ужасни! Предимно от варненци и софиянци, с такива номера са. При едно спокойно и разумно каране, шанса за ПТП е малък. Простотията убива, не пътя, дъжда, снега, завоите. Гледката е хубава, карайте и се радвайте на планината. Иначе....
16
2
 
25
 
! Отговори
Съвет преди 6 години
Колкото по бързо караш , толкова по бързо стигаш до ада.
15
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Странно име на шофьора на камиона ?
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Магистралите се правят според прогнозния трафик. Съвсем очевидно е, че по-голямо натоварване има по Е-80 и Е-79, а и в случая причината за катастрофата е съвсем различна - без видимост не е трябвало да изпреварва.
13
8
 
3
 
! Отговори
Боколина Борисова преди 6 години
И аз бях там! И аз рязах навред!
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този участък съм го минавал стотина пъти и нито веднъж не съм имал инциденти, участъка се и съвсем нормален ! Не мога да си представя каква е тая истерия с катастрофи там ! Колкото и полицаи да сложат, това какво ще помогне при безотговорно или самоуверено каране, когато смъртта настъпва за части от секундата ? Няма ли отговорност, самодисциплина и правилна преценка на ситуацията нищо друго няма значение. А това се постига със всекидневни и неуморни, а не къмпанийни усилия !
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами човека е шофьор, той не се има за човек.Нали и на вас такова ви е мнението за шофьорите.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 2Има и още по-неграмотно: "Спасителите рязаха и вадеха първо хората."
9
2
 
18
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
до 7Не си на 100% прав. Да, всичко се прави в южна България, за шопетата. Но и колкото пъти съм пътувал по този път, единственото полицейско присъствие е камерата на Микре и след това преди Търново. Полицията е абдикирала от задълженията си на пътя и излиза само за да събере някоя "почерпка". Свеверна България кучета я яли.
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пр самото начало стана ясно, водача на автобуса е виновен. Започнал да изпреварва колона и то пред предстоящ завой. Честно, където видя кола с регистрация PK, бягам, пускам, гледам да съм далече от нея. Карам из страната и отсечката София-Перник до Петрич я считам за особено опасна. Има им нещо на тези от Перник, нещо у главите.
7
0
 
11
 
! Отговори
Първи преди 6 години
Горките хора
6
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички знаем защо се случват тези тежки катастрофи. В случая вината не е в полицията.Естествено много по-важно е да направят автомагистрала Струма. Нали шопетата до гръцко трябва да ходят. Северна България кучетата я яли.
5
1
 
37
 
! Отговори
Коментатор преди 6 години
"Срещу нас имаше колона от автомобили. Внезапно в нашето платно изскочи рейсът. Нямаше мърдане - или отиваме вдясно срещу колите, или в мантинелата вляво.В коя държава е станало това? Ако е у бас защо кара в лявата лента?
4
3
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
21 век, Европа!ДА отидеш в подобно време /което си е абсолютно нормално/,от София до Варна ти трябва ЦЯЛ ДЕН ПЪТ, и там ще пристигнеш убит от умора.Нервите и сетивата ти ще бъдат на границите на възможностите.В Европа това растояние се изминава за три часа,без умора. У нас за 50 год. Бяха направени 50 километра от тази" магистрала" и то не за друго, а защото не могат да се разберат кой да открадне парите, предоставени от ЕС за нея! ЖАЛКА ИМИТАЗИЯ НА ДЪРЖАВА,УПРАВЛЯВАНА ОТ НЕКАДЪРНИЦИ И ПРЕС