Проф. Мермерски: Фасулът е като метла за организма ни!

Цярове от природата и народната медицина за над 300 болести
22 ное 2017 18:19,
35
Проф. Мермерски: Фасулът е като метла за организма ни!
Снимка: BulFoto

В една от книгите на проф. Мермерски са подредени по азбучен ред повече от 300 заболявания, като за всички той посочва лек. Включени са и конкретни хора, които разказват как са се излекували.

За лечението на синузит например, в съвременната медицина обикновено се правят пункции. Процедурата е инвазивна и доста болезнена. Освен това не лекува трайно заболяването.

Докато с народната и природна медицина лечението на гнойните синуси е гарантирано. Използва се луда краставица или по-познатата морска краставичка. Може да се приложат и инхалации с отвара, в която има специална смес от билки.

Морска сол, поставена във вълнено чорапче или кърпа от същата материя, се загрява до търпимост и се поставя върху челото, докато топлината едва се чувства. Процедурата се прави настоятелно, а ефектът е гарантиран - изхрачване на гнойното топче.

За бронхита, толкова "актуален" през студеното време, Мермерски препоръчва за лек смес от 1 с. л. олио, мед, 50 г вода, добре разбъркана и съхранявана в буркан, затворен с винтова капачка. Течността може да се пие веднага. Приема се по 1 ч. л. няколко пъти на ден, половин час преди хранене.

Бронхиалната астма също е лечима, според професора. 1 чаша спирт, 1 чаша мед и 1 супена лъжица брезови пъпки е лечебна смес, която трябва да престои 9 дни и след това да се пие по 1 супена лъжица - 3 пъти на ден, като предварително е разредена в 1/3 чаша вода.Тази рецепта е много полезна, защото брезовите пъпки дезинфекцират и спират възпалението, твърди Мермерски.

При пъпна херния върху нея се слага смачкан червен лук. Забранено е да се правят напъни и да се вдигат тежести.

Болката при дископатия се бори с две филии хляб, които се напоени със смес от сода и оцет. Кашата, която се получава, се поставя върху парче плат, а то се налага на болното място. Прави се докато се почувства облекчение.

С камфор също се третира възпаленото място при дископатия. В малко бурканче се слага супена лъжица камфор на прах, долива се със силна ракия или чист спирт. Тази смес се втрива продължително по целия гръбнак и по местата, където е болката.

Критическа възраст често е ад при жените, тъй като се получава срив на хормоните, който може да доведе до ендокринни проблеми, до тахикардии, обилно изпотяване през деня и нощта, изхабяване на костния хрушял и намаляване плътността на костите...

Проф. Мермерски твърди, че всяка жена може да се съхрани млада и да се спаси от критическата. Едно от лечебните му предложения е всяка сутрин да се пие по една чаша топла вода, в която има супена лъжица чист ябълков оцет и лъжица полифлорен мед. Комбинацията почиства и кръвоносните съдове, понижава и лошия холестерол.

Известният учен твърди, че 90% от храните имат силно изразено лечебно действие. Според него малко хора знаят, че едно от най-уникалните лекарства против рак на стомаха и дебелото черво е фасулът.

Бобовата култура сваля и високия холестерол, съдържа и много целулоза. Това действа на организма като метла, която почиства от него всякакви токсини и мърсотии.

Същият ефект имат и покълналите семена. При проблеми с дебелото черво работи и комбинацията от 400 грама, мед, зехтин и 2 пакетчета смляна медицинска дъвка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
7
 
! Отговори
:) преди 6 години
Поне от 20 години не се правят пункции за синузит, дори по здравна каса има лечение с лазер. Може би от сайта още ходят при ковача да им вади зъб и при бръснаря да им пуска кръв:).
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умозренията на Мермерски са нищо на фона на народния гений, изригнал с поетични напъни в коментарите по-долу!
31
0
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Дори всичко нечисто излиза под налягане...
30
0
 
6
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Доста истини има. Фасуля лесно се изсуля !
29
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зрелият боб отделя серни съединения и метан в тънките черва и дебелото черво. Какви са тези глупости, че бил метла за организма ни. Интелектуалният профил на читателите на тези глупости е някъде между "пиян каруцар" и "многкратно падал на глава като малък".
28
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак се рекламира този пишман - лечител. Много от "рецептите" му са опасни, да не говорим, че са събирани по системата - една жена каза на пазара.
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как така на п-рдиш? Ами нали на нас се разчита да пълним газовия хъб???
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИ ТО ИМА И ЕГИПЕТСКИ, И ТУРСКИ. ДОРИ И СМИЛЯНСКИЯТ БОБ БИЛ КИТАЙСКИ ВЕЧЕ.УТОЧНЯВАЙТЕ НЕЩАТА.
25
2
 
11
 
! Отговори
ha ha ha преди 6 години
Нека да уточним - за кой фасул става въпрос?Китайския ли, казахстанския ли или не знам си откъде.Ами то няма български фасул с малки изключения.И изобщо няма вкуса на оня, който ядяхме преди години.
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бай ВицоЧувство лъчезарно :)
23
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и фасула вече е менте , ядеш и нищо нито п... диш нито нищо
22
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1 е прав.Информирайте се бе хора!Как някой с титла по агрокултури ще ви дава съвети за здравето ви?! И вие ще го слушате????Все едно ,,доктор по икономика,, да ме съветва за здравето ми! Ако наистина се интересувате какво да ядете,има си дисциплина в МУ която се казва ,,хигиена по хранене,, .Има и изключително уми ,ерудирани ,образовани истински медици които ще ви информират,ако ги потърсите!
21
5
 
14
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
А заклинания нещо не е ли написал?Само с лапи от глухарче не става, требе и заклинание.
20
2
 
13
 
! Отговори
Тревопас преди 6 години
Баси поетичната тема!
19
2
 
13
 
! Отговори
Бай Вицо преди 6 години
.......Или пък - седиш със другарипри Бобев на бира, и хоп!Аха да събориш ти бара -гъ3ът ти гърми като топ.Но Бобев не ще ти се сърди той наше момче е, юнак.На въпроса изпъчваш ти гърди:- Кой беше бе? - Аз бе, аз пак!Невярващо гледат те всичкикато някакво чудо на Бог,ти доволен потриваш ръчички:Еми тва е похапнал съм боб!От всичко дотука е ясно,пръднята че божий е дар.Недей да се чувстваш натясно зер гъ3ът си е сам господар..........................
18
0
 
9
 
! Отговори
Бай Вицо преди 6 години
.......Не можеш ти: Йок! - да затапиштоз твой гълъбарник проклет,че само да спреш да внимаваши той се обажда: Привет!Например - ваканция, лето,море, ти пошляпваш насред.Със кеф се отпускаш и ето,с бълбукане литваш напред.Измира планктонът, а рибитесъс кашлица гинат и ***.От Варна, та чак до Карибитевълните Цунами летят.Всички немеят, когатоизведнъж ти усещаш се горд Tуй аз ли го сторих егати!Със нещо прославих народ!...................
17
0
 
9
 
! Отговори
Бай Вицо преди 6 години
Ода за пръднята new. Пуснах пак гълъбче бялода литне, да фърка навред,звук като Harley дочу се,а аз се почувствах поет:Нека трещят гъ3овете,нека се вие димът!Бърчат се в смрад носовете,косите се веят на път.Нека да капят мухите,мишки предсмъртно цвъртят.Нека измират бълхите,се дезинфекцира домът.От пръднята и старо и младотърчи да се крие - но какще избягаш от себе си чадо,щом *** ти е лепнат отзад!..............
16
1
 
8
 
! Отговори
Бай Вицо преди 6 години
.........Пpъдни веднъж и ти в живота сиГоспожице без да се срамиш.Аз знам, че вечер във леглото сити тайничко пъpдиш, пъpдиш.Пpъдни със мен другарко здравата,Пpъдни със мен във ритъм жив,и току виж създали сме в държаватанов самодеен колектив.
15
1
 
11
 
! Отговори
Бай Вицо преди 6 години
Ода за пpъднята... Пъpдете братя без стеснение,не се измъчвайте от зор.Защо е туй ограничение,Където нужен е простор...Пpъднята братя е физиология,и рядъk кавалерски жест.Във нея няма демагогия,а доблест, рицарство и чест.Пръднята братя дар божествен е.Че само здравий *** пърди.А щом е гръмка и тържественатя нивга не смърди.Пpъднята братя е изкуство,Прекрасен музикален дар.Като пърдиш, пърди със чувство,с квалификация и жар.
14
0
 
16
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 6 години
Във този миг разтресе се земята;стени и сгради падаха със вой;прощална песен пееха стъклатаи сипеха се долу във поройО, ужас! Сякаш в Хирошимапопаднал бях незнайно откъдебезсилна ще е даже мойта римада преразкаже що око видеТрагедията беше нечовешка -децата плачат, майките пищятВ прегръдката си ледено-мъртвешказа вечен сън притиска ги нощта.Аз гледах вцепенен, недоумявах,реалност ли е, сън ли е това?Как цялата трагедия направихс една-едничка бобена пръдня. Ееее туй е то...