Трибуналът се произнесе: Доживот за Ратко Младич!

По време на заседанието той обвини съдиите в лъжа
22 ное 2017 15:07,
90
Трибуналът се произнесе: Доживот за Ратко Младич!
Снимка: Reuters

Бившият командир на босненските сърби Ратко Младич бе осъден на доживотен затвор от Международния наказателен трибунал в Хага, който го призна за виновен по 10 от общо 11 обвинения, сред които геноцид, военни престъпления и престъпления срещу човечеството, предава AFP.

"Заради извършването на тези престъпления съдът осъжда Ратко Младич на доживотен затвор", обяви председателят на съдебния съвет Алфонс Ори.

Бившият командир на босненските сърби Ратко Младич бе изведен от заседателната зала на Международния трибунал в Хага, след като обвини съдиите в лъжа.

Още по темата

Председателят на съдебния съвет Алфонс Ори нареди Младич да бъде изведен от залата, малко след като отхвърли искането на защитата за почивка поради високото кръвно налягане на подсъдимия.

"Те лъжат, лъжат. Не се чувствам добре", извика Младич, преди да бъде изхвърлен от съдебната зала от двама охранители на ООН.

Ратко Младич, генерал на босненските сърби e една от ключовите фигури в клането в Сребреница от 1995 г.

Според обвинителния акт, Младич е виновен за едни от най-кръвопролитните събития във войната в Босна и Херцеговина – обсадата на Сараево, етническото прочистване в района на Приедор и клането в Сребреница.

Точно преди 11 месеца, прокурорът Алън Тайгър произнесе заключителните думи на процеса срещу Младич със следното изречение: "Етническото прочистване в Босна и Херцеговина не е следствие от войната, то е военна цел. Крайната цел на Младич бе създаването на сръбска държава. Преследвайки я, Младич и (Радован) Караджич отведоха Босна и Херцеговина в ада".

Оттогава насам съдиите анализираха аргументите на обвинението и защитата, за да вземат решението, което в сряда ще бъде обявено от председателя на съдебния съвет, нидерландецът Алфонс Ори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следващият е руснето от маскофффските блата.Хага приключи, но за него ще има специален трибунал.
15
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам колко е международен Международният наказателен трибунал за бивша Югославия, ама легитимира мюсюлманската инвазия в Европа !
14
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един истински герой, за който патриотизмът и христянството стояха много по-високо от пачките долари, които му предлагаха.Не очаквам българите да го разберат.
13
19
 
8
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Така се е държал Гьоринг по време на Нюрнбергския процес.Когато са показвали филми с концентрационните лагери с огромния брой трупове в тях, той извикал, че това било "западна пропаганда" и "лъжа".Ратко да се радва че е отменено смъртното наказание иначе със сигурност щеше да увисне на въжето.
12
5
 
24
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Атлантическите ч.ф.ти и мюмюните винаги са били заедно срещу християните! Неслучайно ев(роп)ейските лидери провеждат активна политика на ислямизация на Европа!
11
5
 
31
 
! Отговори
Край преди 6 години
Ратко ако е доживот то Буш трябва да го разчекнат на площада пред съда в Хага. А пък г-жа Клинтън трябва да умира 10 пъти последователно като Кадафи а пък на О Бама трябва да му прегледат зъбите и после да го обесят с кран като Садам.Няма справедливост на грешния свят..
10
7
 
25
 
! Отговори
Adam преди 6 години
Мрьсни западни престьпници и лицемери
9
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
србе на вър бе :)
8
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един велик християнин, макар и не българин.Респект, генерал Младич.Поколенията ще те запишат със златни букви в Историята.Зорошоидската пас-мина е временно явление.Скоро ще отшуми.
7
11
 
29
 
! Отговори
Cky2k преди 6 години
Младич беше започнал нещо хубаво ама го спряха. Един вид отмъщение за всичките злини които рИзняцити са сторили на Балканите . ПАМЕТНИК ТРЯБВА ДА МУ ИЗДИГНАТ!!!Hvala Ratko
6
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за шиптърските трафиканти на човешки органи нищо, нали?! Съдът в Хага мълчи... Мълчанието на агнетата!
5
8
 
32
 
! Отговори
varg преди 6 години
А кои ще съди натовските и американски *** избили стотици невинни етнически сръбски жени и деца?Лицемерието ви ще ви отведе в гроба,аз лично ви го обещавам.
4
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е съучастник в признаването на мюсюлманския наркократел Косово, създаден в сърцето на Европа, заради който НАТО срина половината Белград и уби десетки хиляди невинни хора.
3
13
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А човекът просто се опита да пресече мюсюлманската напаст в зародиш.Сега вече е късно.
2
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой няма право да пречи на Меркел за реализирането на плана й за ислямизиране на Европа.Дори православният генерал Ратко Младич.
1
10
 
29
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Гледай Косово, мисли за българското бъдеще.Кипър, нали щяха да го обединяват ?!