Видео на ООН: Бягство на войник от КНДР към юга. Стрелба...

Това е първото подобно бягство от 2007 година насам
22 ное 2017 18:30,
141

ООН разпространи видео от бягството на севернокорейски войник към Южна Корея. На кадрите се вижде, че севернокорейските граничари тичат след своя другар и откриват огън по него, а един дори за кратко преминава границата в опит да го хване, съобщи Ройтерс.

Още по темата

Видеото е показано от ООН в Сеул. Избягалият е бил критично ранен, след като е бил уцелен поне 4 пъти по време на бягствтото си на 13 ноември. Той е придвижен с хеликоптер на американската армия към болница в Сувон, град южно от Сеул.

Днес лекарите съобщиха, че той е върнат в съзнание. Преминал е през две операции за отстраняване на куршумите и вече диша самостоятелно.

Представител на ООН заяви, че Северна Корея е била информирана, че е нарушила примирието от 1953 година, след като севернокорейски войник е пресякъл демилитаризираната зона между двете Кореи за няколко секунди в преследване на бягащия.

"Ключовите разкрития на специално разследващия екип са, че Корейската народна армия наруши съглашението за примирие след като първо произведе изстрели в демилитаризираната зона, и второ след като временно влязоха в зоната", ссъобщи Чар Карол, говорител на командването на ООН.

Инцидентът се случва по време на напрегнати отношения между Северна Корея и международната общност, но Пхенян не е реагирал на бягството.

Близо 1000 севернокорейци бягат към юга всяка година, но повечето от тях избират да минат през Китай. Необичайно е бягащ от Северна Корея да премине границата между двете страни, която технически е военна зона от периода на корейската война от 1950-1953 г. Конфликтът така и не приключва с мирен договор, а само с примирие.

Това е първият инцидент от 2007 г., при който войник от Северна Корея бяга през демилитаризираната зона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези нещо са се объркали , войника бяга от юг към север , изопачават фактите
66
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Докогато има живи комунисти в страната ни,дотогава няма да има живот тук,и хората ще продължават да напускат държавата ни!!!С тази разлика,че там ги избиват,както при нас по времто на деспота бай Тошо,а тук напускат свободно!!!
65
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За бягство от военна служба и то при врага наказанието на военен съд е разстрел.
64
7
 
4
 
! Отговори
Гранични войски преди 6 години
"До Гранични войскипреди 27 минутиТи колко източно германци застреля по границата?"Питай майките на тия 17-18 годишни момчета. Питай и близките на предишния набор, по гръцката граница при Чорбаджийско и Бенковски от "туристи", инструктори на МИТ. Там са намирали складове с чисто нови М16-ки. Добре че са тия герои, чийто имена са засекретени, иДето не сте и чували за дълг и чест. Сега нали няма граница, кво ревете.
63
7
 
12
 
! Отговори
Ташко преди 6 години
до 57Нагласена ти е кратуната ***,имаш ли си на идея какво ги очаква тези войничета от комунистическата страна сега?Тоя техния ненормалник ще им скапе живота сега! И в добавка за "предимствата" от строя,при Тато,не само,че избиваше невинни граждани без съд и присъда-пример не само опитващите да бягат през граница,а и в затворите на скарвена,Белена ,Ловече и т.н. И подигравката към паметта на избитите-вдигнаха паметник на тоя диктатор,че и му се покланят дори.НИЕ НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕМ ДЪРЖАВА!!!
62
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека все пак се уточни за неинформираните, че държавното устройство в С.Корея се нарича "Чух-че" и през 1992г. официално се разграничи от идеологиите на световния и националния комунизъм.
61
11
 
15
 
! Отговори
ГЛЕДАЙТЕ , ГЛЕДАЙТЕ. преди 6 години
ТАКА БЕШЕ И ПРИ Т.ЖИВКОВ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАНИЦИ , ЗА ВСЕКИ КОЙТО СЕ ОПИТВАШЕ ДА НАПУСНИ РУСКО-КОМУНИСТИЧЕСКИЯ СОЦ-КОНЦ-ЛАГЕР! ПОСЛЕ ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КОМУНИСТИТЕ И ТЕХНИТЕ ИЗРОДНИ -ОТРОЧЕТА!ХАРЕСВА ЛИ ВИ...??!
60
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега има много бежанци от Африка и Азия. ООН да се погрижи за тях. После ще оправя севернокорейците.
59
2
 
8
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Всеки на който му харесва Северна Корея да отиде в Гугъл. Да напише Артемий Лебедев. В резултатите ще видите сайт с линк tema с руски домейн. Отворете сайта. В търсачката на сайта потърсете Корея. Ще видите снимки от северна и южна Корея. Доста снимки. И ще си направите изводите.
58
10
 
4
 
! Отговори
... преди 6 години
До АнонименАми да, не се връзвам на филми, стил Холивуд от 80-те и Рамбовските сценарии, които протагонистът от клипчето им явно преповтаря, с камиона, стрелбите и т.н. Ама нищо де, те скоро и от Марс ще пуснат снимки американците, храбро убили Пришълеца и забили знамето над него. Show must go on! :)
57
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дезертьорът първи е нарушил демилитаризираната зона. ООН-то манипулира обществеността.
56
4
 
15
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
Болните мозъци на комунистите друго не могат да направят,освен да унижават човека!!!Нали е хубаво при комунизма,защо такива страни подлагат на терор своите граждани,и не им позволяват да напускат страната?Точно така беше и при нас преди бай Тошо,"любимеца" на цялата ни нация,да кажат *** колко хора бяха убити при опит на напуснат страната ни,а тези които бяха заловени,колко години стояха по затворите,че и техните роднини бяха подложени на стрес,унижение,и проблеми в работата и образуванието
55
2
 
13
 
! Отговори
ШибиРиби преди 6 години
Да гледат младите и да знаят че до скоро така бягаха хората и от съвецкия рай в България дето сега някои руски слуги искат да го натресат отново.
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние ги пускаме през оградата свободно.
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ...Поредния продукт на родното образование...
52
14
 
5
 
! Отговори
... преди 6 години
До АнонименНагласен клип. Като кацането на американците на Луната, само дето след това вече 60 години не се връщат там... В тоя клип преди камионът да завие на кръстовището, камерата вече следи по кой път ще мине. Той пък взе, че мина по заобиколния и после тръгна към централния път към граничната бразда... и камерата все пред него, зер знае откъде ще кара. :)
51
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той Ким за това не напада Южна Корея ... армията му ще дизертира на момента в който мине границата.
50
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже, боже, да избягаш от този Рай??? С кой акъл да отидеш в ЮК, където няма гладни и миризливи, пълни с ***. Щом войник от армията е в такова състояние, представям си в какво състояние са цивилните. Скоро имаше филм за СК по National Geographic. Баси мизерията, баси страха, баси изолацията. Всички мършави и като мумии, зомбирани. Как ще победи Ким САЩ, като мизерията расте, глад, няма ток, горива и лекарства. Скоро идиотчето им забранило и алкохола. А той си лочи френски ***???
49
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то така беше и при бай Тошо. Баща ми имаше един приятел който го застреляха НАШИ граничари като се опита да избяга в Сърбия. Тогава не пускаха така всеки.
48
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както всички други комунисти , така и корейските са.....