Видео на ООН: Бягство на войник от КНДР към юга. Стрелба...

Това е първото подобно бягство от 2007 година насам
22 ное 2017 18:30,
141

ООН разпространи видео от бягството на севернокорейски войник към Южна Корея. На кадрите се вижде, че севернокорейските граничари тичат след своя другар и откриват огън по него, а един дори за кратко преминава границата в опит да го хване, съобщи Ройтерс.

Още по темата

Видеото е показано от ООН в Сеул. Избягалият е бил критично ранен, след като е бил уцелен поне 4 пъти по време на бягствтото си на 13 ноември. Той е придвижен с хеликоптер на американската армия към болница в Сувон, град южно от Сеул.

Днес лекарите съобщиха, че той е върнат в съзнание. Преминал е през две операции за отстраняване на куршумите и вече диша самостоятелно.

Представител на ООН заяви, че Северна Корея е била информирана, че е нарушила примирието от 1953 година, след като севернокорейски войник е пресякъл демилитаризираната зона между двете Кореи за няколко секунди в преследване на бягащия.

"Ключовите разкрития на специално разследващия екип са, че Корейската народна армия наруши съглашението за примирие след като първо произведе изстрели в демилитаризираната зона, и второ след като временно влязоха в зоната", ссъобщи Чар Карол, говорител на командването на ООН.

Инцидентът се случва по време на напрегнати отношения между Северна Корея и международната общност, но Пхенян не е реагирал на бягството.

Близо 1000 севернокорейци бягат към юга всяка година, но повечето от тях избират да минат през Китай. Необичайно е бягащ от Северна Корея да премине границата между двете страни, която технически е военна зона от периода на корейската война от 1950-1953 г. Конфликтът така и не приключва с мирен договор, а само с примирие.

Това е първият инцидент от 2007 г., при който войник от Северна Корея бяга през демилитаризираната зона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Севрена Корея,Куба ,Китай,Лима ...и ,разбира се ***( Сащ ) Нинова !!
26
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само НАЙ-ДОЛНАТА шороска пропаганда, може да окачестви ДЕЗЕРТЪОР, като човек заслужаващ уважение!
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Семейството му ще му е изключително благодарно през следващите дни.
24
6
 
17
 
! Отговори
До болшевик преди 6 години
Побързай момче да отидеш при Кимчо Дебелия, да гребеш с пълни шепи от щастливия живот там. Не се бави, че дебелото ако продължи да се дърви на Бай Дончо, на последния ще му писне и ще вземе да го изпече. А войничето бяга така защото в преяло с пържоли и препили с руйно вино. Те му давали още и още, той се възмутил и побягнал от Рая. Много моля, другите защитници и желаещи да заживеят в СК, да не се колебаят, да побързат защото бъдещето на Кимчо е неясно. После може да е само Лунна повърхност.
23
5
 
19
 
! Отговори
КОМУНИСТ=ДЕБИЛ преди 6 години
На нашенските смръдливи болшевишки животни децата защо не са там, да строят развития социализъм. Малкия нинов поне щеше да е с 50 кила по-лек. От трева не се пълнее.
22
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо много странно това видео. Тая джипка голямо следене с камерата я следиха, защо ли? И кой въобще стои на тази камера и я врътка насам-натам, при положение, че там е бъкано от стационарни камери. Изглежда сякаш са знаели, че някой ще бяга и са се постарали да го заснемат, което си е подбудителство.
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честито на семейството му.
20
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слава на Бога, че човекът, макар и тежко ранен е успял да се спаси от комунистическия ад.
19
3
 
23
 
! Отговори
До Цонко преди 6 години
Ааа, как ще иска такъв живот за отрочето си комуниста?! Виж другарката лъжа-решетникова. Проводила плода в омразната САЩ да дебелее на воля. Това са извратени рублопитеци, които за дребни стотинки пишат гадости, душа като парче използвана тоалетна хартия (или вестник защото те не употребяват тоалетна хартия).
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ги снимал?
17
5
 
22
 
! Отговори
До Болшевик преди 6 години
НЕЗАБАВНО :1.Отиваш в интернет клуб2.Наемаш компютър3.намираш ,където пише GOOGLE и цъкаш два пъти с левия бутон,4.в полето за писане пишеш градът,където живееш ,а след това думата ПСИХИАТЪР5.виждаш телефон 6.Обаждаш се спешно7.Останалото остави на него,вероятно за не повече от 10 секунди ще знае как да процедира и дай боже те реанимира
16
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И у нас така стреляха когато БКП беше на власт. И пак ще стрелят ако БСП дойде на власт-те това искат да върнат.
15
4
 
21
 
! Отговори
Цонко преди 6 години
До Анонимен 14днешното е следствие от вчерашното, не ти ли стига акъла да го проумееш?!! При бай Тошо бяхме добре, колкото са овцете в кошарата - хранят те, поят те, осигуряват ти подслон и ...накрая свършваш в казана! И перспективите пред хората бяха горе-долу като тези пред овцете! Така живеят и в Северна Корея, такъв живот ли искаш за децата си?!!
14
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северно корейците да търсят отговор на въпроса:"Защо им е такава печална участта" от своите бащи и дядовци сражавали се на страната на комунистите.Представете си баща ви се е бил за комунистите,а сега вие хрупате трева,а оттатък границата феновете на янките са световна икономическа сила ..нататък е ясно.
13
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе, тоя къде е тръгнал да бяга от рая?
12
4
 
36
 
! Отговори
Цонко преди 6 години
Луда работа, да бягаш от хубавото. Добре, че ги пазят добре! Което ми напомня за хубавите времена в България, когато и нас така ни пазеха и стреляха ако се опитахме да преминем границата. Всичко това за наше добро разбира се, за да не страдаме от мизерия в гнилия капиталиситчески свят!
11
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путлерите, огън бий! Айде, че нормата няма да изпълните и като се прибирате от работа няма с какво да си купите цигарки. Давам жокери - ***, веганите, хомосексуалните, евроатлантиците, демокрацията, САЩ.
10
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А през тпва време продуктът на детеродната способност на другарката Нинова трупа наднормено тегло с САЩ!
9
7
 
29
 
! Отговори
Иво преди 6 години
хахахах, абе и аз имам някакви симпатии към Русия, ама тия *** тука са.......Сигурен съм, че 99% от тях не биха посмели даже на екскурзия да отидат до тоя рай СК.
8
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По границата на комунистическа България също са застреляни десетки невинни хота, опитващи се да избягат от рая на извергите. Над 20 от тях са немски граждани.