NY Times: ЕС може да принуди България да признае еднополовите бракове

Според ЕК, те се признават в 22 от 28 страни-членки на съюза
Обновена: 23 ное 2017 16:48 | 23 ное 2017 15:37,
240
NY Times: ЕС може да принуди България да признае еднополовите бракове
Снимка: Pixabay

Съдът на ЕС може да принуди България да признае еднополовите бракове, съобщава The New York Times.

Съдът разглежда въпроса за признаване на гейбраковете в страните от ЕС, където те не са разрешени, след като Конституционният съд на Румъния е поискал да се произнесе по съдебно дело, заведено от двама мъже, които искат сключеният помежду им брак да бъде признат от румънските власти.

Юстина Йонеску, румънски адвокат, обяви, че бракът между двамата трябва да бъде признат въз основа на принципа за свободно движение в ЕС.

"Уверени сме в мъдростта на съдиите от Европейския съд и се надяваме, че те ще вземат решение в наша полза и ще сложат край на несправедливостта в Румъния", каза Адриан Коман, който от 2012 г. насам води съдебни битки за това брачният му съюз с американеца Клайбърн Робърт Хамилтън да бъде признат от румънските власти.

Представители от Румъния, Унгария, Полша и Латвия обаче заявиха на слушанията в Люксембург, че не желаят терминът "съпруг/съпруга" да се отнася към еднополови съюзи.

Според представители на Европейската комисия, еднополовите бракове или гражданските партньорства се признават в 22 от 28 страни-членки на ЕС.

Румъния, Полша, Словакия, България, Литва и Латвия към момента не предоставят правна защита за еднополовите съюзи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа мълчи за жестокостите на Ердоган, мълчи за ГУАН.ТАНАМО, мълчи за фаши.стите прояви и почести към Ф. ФРАНКО в Испания. Били вътрешни работи. Обаче за гейовете ще се бъркат до край. Питам се колко ли сбъркани са се НАБУТАЛИ в Брюксел?????
88
3
 
10
 
! Отговори
осеменител - лечител преди 6 години
Не ни трябват още меки китки, а само дашни женици. Човек като не е зает в правенето на деца, започва да мисли за глупости.
87
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сексът с магарета кога ?
86
14
 
3
 
! Отговори
трафалгар преди 6 години
По изказа ви лесно си личи ниското образование и елементарните разсъждения...Нищо повече...Юридически международни въпроси са толкова длаече от вас, колкото едва ли можете да осъзнаете.
85
0
 
12
 
! Отговори
Лектор преди 6 години
Последното изречение дава индиректно обяснение защо Братислава не получи домакинството на Европейската агенция по лекарствата, макар че за разлика от нас, бяха дали свестна кандидатура. Нито Румъния и Полша се доближиха до финалистите. Балтийците разумно не участваха
84
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще бъде нарушена библията и основните закони на църквата. България е същестувала и без ЕС.
83
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И после защо не се раждали деца... И защо ЕС е в демографска криза.
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До MustafaНе знам как сте вие у Турцията ама сте се развъдили до 85млн, не вярвам да е от нсики страсти.
81
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ни трябва - Росен и Яне отдавна ги знаем, че имат жени само проформа...
80
6
 
2
 
! Отговори
Mustafa преди 6 години
Izostanali ste balgarite.Konkursi za krasota samo za jeni.Jenite se samo za jeni.Diskriminaciq.Jivotinkite I te se nyjdaqt ot libov.Vreme e da se omajvate,okozvate,ovovchate.Erdogan oficialno ni razreshi-da se sveti imeto mu.Da se modernizirate,kakto nie v Turkey.
79
5
 
2
 
! Отговори
Нобелист преди 6 години
Спинът и пидерите ще спасят света.
78
8
 
4
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Само прикритите гейове ги е страх от това, защото може да се изкушат. Нека се признае.
77
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо референдум по въпроса? Или поне Българската православна църква да каже нещо, доколкото е останал някой читав в нея, де... Това ЕС-то е по-зле и от СИВ, бе!!!
76
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Църквата и армията ще загубят най-много.
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Адвокатите ще спечелят доста пари от разводи.
74
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е била люлка на ценностите в Европа, като се е противопоставяла на разврата, злобата, меркантилността и хомосексуалността в съседна Гърция. И днес артефактите, откривани по нашите земи нямат аналог и като изработка, и като послание за вярата ни във вечността. Затова ние винаги ще имаме бъдеще, за разлика от много други днес охолни държави, но като живеещи в безпътица и развала запътили се към бунището на историята !
73
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боят настана...D кой мислите ще победи ние или меките китки?Не мога да спра да се хиля като си го представя)))
72
1
 
13
 
! Отговори
иска се акъл преди 6 години
До Иван ПешевАма че си ми наивен. Гейовете като станат семейство ще могат да осиновяват, деца, да не си мислиш че тия деца после и те няма да са гейове. Депопулацията е в ход, само се чудя защо ще го пробутват на нас, ние достатъчно бързо ни налкъсяват по стандартния метод - убав живот.
71
0
 
14
 
! Отговори
SS преди 6 години
абе защо вобще има брак и семейство тогава? направо да го правят всеки сам за себеси и толкова да може да спи с баба ис дядо си леля си да прави деца на вуйчо си, кеф му да опъне баджанака и тъста си вобще всеки да живее и прави каквото си пойска, да праска деца баби трупове, животни дайте свобода бе ..... ааа ще ни ограничавате с някакви бракове и сексуални посегателства
70
1
 
7
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Аз не виждам какъв им е проблема на гейовете да си измислят някакви институция подобна на брака и да си нарекат някак различно - грак примерно и да си я ползват какъв им е проблема ? Също и за жените - като искат в гвардията да си направят армия да воюват 2000 години и да си направят гвардия - ама не на готово е по-лесно.