NY Times: ЕС може да принуди България да признае еднополовите бракове

Според ЕК, те се признават в 22 от 28 страни-членки на съюза
Обновена: 23 ное 2017 16:48 | 23 ное 2017 15:37,
240
NY Times: ЕС може да принуди България да признае еднополовите бракове
Снимка: Pixabay

Съдът на ЕС може да принуди България да признае еднополовите бракове, съобщава The New York Times.

Съдът разглежда въпроса за признаване на гейбраковете в страните от ЕС, където те не са разрешени, след като Конституционният съд на Румъния е поискал да се произнесе по съдебно дело, заведено от двама мъже, които искат сключеният помежду им брак да бъде признат от румънските власти.

Юстина Йонеску, румънски адвокат, обяви, че бракът между двамата трябва да бъде признат въз основа на принципа за свободно движение в ЕС.

"Уверени сме в мъдростта на съдиите от Европейския съд и се надяваме, че те ще вземат решение в наша полза и ще сложат край на несправедливостта в Румъния", каза Адриан Коман, който от 2012 г. насам води съдебни битки за това брачният му съюз с американеца Клайбърн Робърт Хамилтън да бъде признат от румънските власти.

Представители от Румъния, Унгария, Полша и Латвия обаче заявиха на слушанията в Люксембург, че не желаят терминът "съпруг/съпруга" да се отнася към еднополови съюзи.

Според представители на Европейската комисия, еднополовите бракове или гражданските партньорства се признават в 22 от 28 страни-членки на ЕС.

Румъния, Полша, Словакия, България, Литва и Латвия към момента не предоставят правна защита за еднополовите съюзи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ли са ви най-големите проблеми бе хора?? Даа сигурно всички българи ще снанем гейове даа цивилизацията умира даа браковете ви ще бъдат опозорени и осквернени! Горкичките! 😟😬ЛЮБОВТА Е ЛЮБОВ!! Никой не може да твърди кое е правилно и кое е грешно, още по-малко щом всички сме хора и правим грешки!! Няма да промените нищо с омраза дискриминация и тесногръдие, такива хора има и те са също толкова хора като ВАС и жените ви и мъжете ви. Хора със същите чувства емоции и желания като вас! ХОРА!!
168
2
 
6
 
! Отговори
Няма нужда от натиск преди 6 години
Тук еднополовите бракове отдавна са факт! Погледнете в Парламента..."Вземат" се около изборите, гласуване за разни благинки или прецакване на врага...
167
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВ Сащ и в редица други страни приеха браковете. Ред е и на България. Бракът е термин за съюз между влюбени хора независимо от какъв пол са.
166
5
 
9
 
! Отговори
Белчо преди 6 години
Аз ще пледирам да ми позволят брак с кравата Сивушка, влюбени сме и еикой няма право да пречи на нашата любов.
165
0
 
6
 
! Отговори
Фейк нюз преди 6 години
Поредната лъжлива новина, уж поднесена от големия вестник Ню Йорк Таймс, за повече тежест.Изобщо няма такава история във този вестник.Поредната лъжа.
164
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брак е терминът за семеен съюз между мъж и жена. Да си намерят друга дума за това... както и и да се води там тая извратня. И да си я узаконят, щом толкова ги брига. Аз не желая със свещения съюз между мен и съпругата ми да се обозначават извращения. Това е човешко и нормално. Не е морално някой да иска от мен да се съглася да бъде осквернено името на съюза.
163
6
 
22
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Бракът е съюз между мъж и жена! Това значи думата, това е дълбоко вкоренено в съзнанието на българите. И в момента има съвместно съжителство и няма никаква законова пречка всеки да си спи с който си поиска или пък да го направи свой наследник/попечител или каквото реши! Както майка може да е само жена, а баща само мъж, така и брак е само за двойката мъж е жена! Това е. Всичко друго би било предателство спрямо народа ни.
162
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До П.ПетровЩом си против техните права означава че си против тях.
161
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ги въвеждат че и ние мъжете да можем да вземем нещо при развод.
160
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КолобърХомосексуалистите са част от националната идентичност на България.
159
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз съм за приемане на еднополовите бракове в България.Хората трябва да излязат на мирен протест и да искат въвеждането на еднополови бракове в България.
158
7
 
10
 
! Отговори
Влади преди 6 години
След брака на Азис(слънцето на чалгата, спонсорирана от коммутри) с Китаеца преди 10 години, нищо не ме учудва. Толкова години медии, Брадърни звезди, лорд Ватмани и пр. ни внушават, че хомосексуализма е нещо хубаво. Нали, по традиция, обратните гласуват за левите партии.
157
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
отивам да повръщам
156
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, развихте го капитализма до последния му стадий и какво?!Белите изчезват претопени от варварите.Никой няма да си занесе частната собственост на оня свят, нито ще си занесе ****лъка.Просто живеем в края на дните на бялата раса, защото личната свобода е много важна и затова расово изчезваме.
155
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уважението към жената е основното мерило за цивилизованост.Големите мъже моралисти нямате нищо против жените да се инвалидизират със силиконови протези и да се снимат голи, вие имате против свободата на жената.В същото време днешните жени удариха дъното в качеството си на пу*ка-касичка.
154
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Феминизъм, еманципация, *лизация ...всичко това се прави с цел да се намали раждаемостта.
153
5
 
24
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Кажете го тоеа на новите кандидат членове преди да ги приемете че тоеа е задължително условия и мерака ще им се изпари.... Рвферендум за излизане, рептилите няма да спрат докато не избервм читави. Нито един евро чиновник или политил не е нормален да не ги изброяваме, като св почне с бездетната меркел и пияницата юнкер, за комисарите всичките са за обесване
152
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ABSOLUTNO SAM SAGLASEN S EVROPEISKIAT SAUZ.SAMO VARVARITE NE PRIZNAVAT EDNOPOLOVITE BRAKOVE. .
151
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това ако се приеме ще ни викат бългейри.
150
6
 
35
 
! Отговори
Това не! преди 6 години
...и излизаме от ЕС мигновено!