Наш кораб спаси 66 мигранти в Егейско море

10-годишно дете починало по време на операцията
25 ное 2017 12:44, Александър Попов
42
Наш кораб спаси 66 мигранти в Егейско море
Снимка: Reuters, архив

Български кораб е спасил десетки мигранти от лодка във водите на Егейско море, съобщи гръцкото електронно издание Naftemporiki.gr, цитирано от "Фокус".

Корабът, участващ в мисия на европейската агенция за гранична охрана "Фронтекс", е забелязал лодката в териториалните води на Гърция.

На борда на лодката, отплавала от бреговете на Турция, е имало 66 души. По информация на изданието, на борда на лодката е намерено тялото на 10-годишно дете с афганистански произход, което е пътувало към гръцкия бряг заедно със семейството си.

Според майката на детето, то е починало, след като е било стъпкано по време на спасителната операция.

Българският плавателен съд е транспортирал мигрантите до пристанището в Митилини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: Егейско моремигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
paza4 преди 6 години
ei taka se oxraniava balgarska granica
36
0
 
1
 
! Отговори
pompei преди 6 години
a sega - kakvo se sly4va nashi korabi pevozvat emigrant bez pari - ami koi plashta za tova ; netriabvashe li da gi spirat - a te napravo I prevos I'm osigoriavat
35
0
 
6
 
! Отговори
Изрут преди 6 години
Виждам физиономиите на бъдещи професори и доценти на тази лодка.
34
0
 
5
 
! Отговори
д-р Хаус преди 6 години
И от къв зор?
33
0
 
9
 
! Отговори
б преди 6 години
какъв е този Български кораб, който превозва "бежанци", кой го е изпратил там и кой плаща сметката !?яко ми мирише на Сороски пари и на организиран трафик на "бежанци" къде е прокъратурата да заведе дело за трафик на незаконни имигранти !?
32
0
 
14
 
! Отговори
до времена преди 6 години
Вече няма нужда от пиратски набези за роби.Робите сами се предлагат.---------Съгласен съм с вас, но...Днес, така наречените "роби", имат повече права и привилегии от "господарите си".
31
1
 
11
 
! Отговори
времена преди 6 години
Вече няма нужда от пиратски набези за роби.Робите сами се предлагат.
30
0
 
16
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Че, ги спасили - добре, но е трябвало да ги върнат обратно в Тр.Тези така наречени "бежанци" заливащи ЕС е невъзможно да се интегрират в Европа - липсват им елементарна култура и образование, плюс трудови и професионални навици и умения!Европейските политици и чиновници в Брюксел не са глу--па---ци и са напъло наясно с този факт.Тогава се пита - Защо???Например - сегрегацията в САЩ по етнически признаци е факт въпреки усилията на бялото - все още -мнозинство да интегрират черно--кожите.
29
1
 
5
 
! Отговори
Kansko преди 6 години
Iskat da karat ski horata v borovec, bansko...ili na spa hotel v zlatnite piasaci, bistrica, bankia, tarnovo, varna, sveti vlas...turisti sa...
28
1
 
2
 
! Отговори
Alantio преди 6 години
Tova sa moje bi v beda europeiski grajdani ot nova zelandia, australia, martinik, guadeloup...?
27
0
 
23
 
! Отговори
vestnik ataka преди 6 години
Властите прекрасно разбират какво става, но засега не правят нищо, защото подготвяният биопродукт още не е достигнал нужната консистенция. От Брюксел официално заявяват, че са нужни още милиони мигранти, защото очевидно пресмятат, че иначе няма да може да се получи смесено-негроидната раса, външно приличаща на древните египтяни, за каквато е мечтал идеологът на ЕС граф Николаус Куденхофе-Калерги.
26
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Фронтекс" е официалния трафикант на хора назначен от брюкселските зелки и танте Меркел.Един ден (скоро) ще бъдат съдени за търговия с хора.
25
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помагат на трафикантите. По хуманитарни подбуди, а главно защото им плащат за това.
24
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наш кораб спаси 66 мигранти в Егейско море------------------------------------------------Защо?
23
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Български кораб спасява нашественици, не ги връща в Турция, която получава милиони от европейската общност за да ги спира.Фронтекс фактически е съучастник в нашествието вместо да пази европейските граници.А от нас се очаква да ръкопляскаме ентусиазирано........
22
2
 
12
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Нетолерантно! Наши каналджии ни ги доставят, а Гърция не ги дава защото било в нейни териториални води, Турция също си ги иска защото идват от Турция. Налага се *** да употреби сила за да ги засели в София, като в същото време границата със Сърбия ще се прави непреминаема!
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичките европейски политици, като че ли са без мозък. Планетата изгаря от повишаване на температурите заради безобразното използване на въглеродни горива. Зада угоди на петролната мафия Тръмп се отказва от споразумението за климата.От друга страна някои политици от ООН мечтаят за създаването на гора, като преграда на нарастването на пустинята Сахара на юг и подобряване на климата.От къде работна ръка? Именно тези мигранти, трябва да се изпращат там, с добра заплата за благото на планетата!
20
4
 
10
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
E bravo .. bravo sega site pravo vo Sofija zemete si gi....
19
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАПРАВО ПРИ МЕРКЕЛ ДА ГИ КАРАТ.
18
0
 
30
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Да ви пикaя и на спасените бежанци, да ви пикaя и на двойните стандарти! Двуличници!