Кризата в Германия – началото на края за Меркел?

Очаква се половин година несигурност в Германия
26 ное 2017 12:37,
32
Кризата в Германия – началото на края за Меркел?
Снимка: архив Reuters

Още от самото начало бе ясно, че преговорите за съставяне на ново германско правителство ще бъдат трудни в тази коалиция, която идейно е доста разнородна. Но че ще бъдат неуспешни преговорите е изненада за всички наблюдатели. Това каза Любомир Кючуков, директор на Института за международни отношения, бивш български посланик в Лондон и бивш зам. министър на външните работи на България пред Bloomberg TV Bulgaria.

"Резултатът е, че Германия навлезе в политическа криза, каквато не се бе случвала в страната от много дълго време", посочи Кючуков.

Изводите, очертани от кризата са няколко, каза гостът. "Първо - това е ролята на германския президент. По принцип коментарите за него винаги са били, че от него нищо не зависи, но сега се оказва, че от него зависят много неща. Той в момента е тази фигура,  която се опитва да намери решение извън това на предсрочните избори. Освен консултациите, които той домакинства бе важно и посланието, което той отправи: Да се намери решение в сегашния парламент".

Очертава се половин година несигурност в Германия, категоричен бе събеседникът. Той подчерта, че самите избори не сочат решение.

"Очакват се те да препотвърдят две тенденции, които не водят до резултат. Първо - фрагментацията на политическите партии. Постепенно загуба на традиционните партии за сметка на екстремните. Второ - засилване на влиянието на крайно десните партии тип Алтернатива за Германия", заяви Кючуков.

"Очаква се да се запази съотношението между всички останали партии и увеличаване на влиянието на Алтернатива за Германия, което ще направи още по-трудно съставянето на правителство", прогнозира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
от немско преди 6 години
Харесвам Германия,винаги имах пълно доверие в немците,но го загубих,когато Меркел започна да говори странности,като това,че от около 70 години не сме имали война,да си приготвяме "храна и вода за 10 дни" и косата ми се изправи,не вярвах на ушите си какво чувам.Защо ги казваше тези неща и какво стои зад това,нямам понятие,но тези думи ме плашеха.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ала балаАми да поставят човек на Ротшилд тогава,какъв е проблема?Като виждат,че не върви работата,да я сменят,защото цяла Европа ще куца.После пак демократите ще си дойдат.
27
4
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Замине ли си Меркел, заминава си и Баце, като скачени съдове са.Освен Меркел, която го уважава като както се уважава послушно пуделче, изпълняващо всички заповеди на собственика си, някой друг бръсне ли го за слива?В ЕС? На Балканите? Или и там го имат за пощенски гълъб, и за трамплин за влизане в ЕС и Нато...
26
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Меркел да ли се гледа на огледалото ако се види какъв ужас е ще се от тегли от власт от всичко плашило за децата и не само за тях.
25
1
 
12
 
! Отговори
Ала бала преди 6 години
Проблемът не е в мигрантите,икономиката,европроблемите и прочее!А в това,че Меркел е американско зомби,ама на Обама(демократите,Сорос),а Тръмп(републиканците,Ротшилд) искат свое начело на Германия!Като се има предвид,че германският канцлер ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да бъде одобрен от Вашингтон(съгласно таен договор след II-та световна),сещайте се какво ще стане!Германия е икономически колос,но политическо джудже,победена страна.Така че.....Иначе НЯМА реална причина да не бъде съставено правителство!
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази изкара 4 мандата без прекъсване и иска още..не е демократично така
23
0
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
23,Ако искаш да съдиш някой обади се в съдът в Страсбург или Хага и се обоснови, защо и двамата едновременно искаш да съдиш! Ако бяха в един отбор досега Германия да беше забравила!
22
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
оставка и сьд за меркел и м щулц
21
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През 2013 г. на Меркел не й стигнаха 9 депутатски места за да има пълно мнозинство!През 2017 г. можеше да има пълно мнозинство, ако не беше направила глупостта през 2015 г. да пусне в Германия 1 милион пришълци чужди на европрейския цивилизационен модел!Меркел е бита карта и за нея съживяване повече няма да има!
20
0
 
12
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Рано или късно КГБ ти виждат сметката!Как гледа като на заколение мама и проста!
19
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бабата се направи на много голяма и почти докара ЕС до пълен разпад. Което не ме кара да се чувствам зле, понеже никой не ни е крал така, както го направиха европейците. И никой не ни е тровил толкова добре и с толкова качествена законова обосновка. от Германия нищо добро не е излязло за света. Дори и комунизма от там идва. От Франция също. В момента и двете се гордеят с неща, от които трябва да се срамуват...
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, то тая криза Меркел си е забърка от две три години.
17
6
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 16,*** им разправяй на разбирачите! Още веднъж казвам за недоразбралите. За да запази Германия статуквото си на мотора на Европа се нуждае належащо от работна ръка. И който и да дойде на власт в Германия, политиката и няма да се промени много. Въпроса е по 200 000 имигранти ли да приемаме на година или по 300 000 (примерно). Как по-елементарно да се каже?
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преселението, от което сега се мрънка, е нищо в сравнение с това, което ще настане, когато индийски и китайски маси се юрнат да се преселват! Предстоящо е!
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полша има над милион украинци (които направиха Полша най-големият износител на плодове и зеленчуци в ЕС.........................................Ми що не направиха Украйна най-големия износител?А сега полша се чуди къде да си пъха ябълките и лука, като не ги искат от Русия.
14
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАЗИ НА СНИМКАТА ГЛЕДА КАТО ТОДОР ЖИВКОВ НА 10 НОЕМВРИ. ЗНАЧИ СКОРО ЩЕ И БИЯТ ДУСПАТА.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фрауто е досущ като Дарт Сидиъс, но без качулка!
12
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Толкова ли са слепи германците, че не разбраха що за човек е фрау Меркел и нямат ли достойни политици, че да разчитат на тази компрометирала се жена! Вече месец ги върти на шиш, защото е неспособна вече да управлява!
11
3
 
17
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Благодарение на вещицата на Джихада - Меркел, вече абсолютно никой нормален човек не би отишъл в Германистан по никакъв повод, нито би пуснал там децата си! Благодарение на Сатаната Меркел в момента човек може да е много по-спокоен за живота си, ако посети Бейрут, вместо примерно Мюнхен! Последната надежда на Германия е отстраняването и осъждането на Меркел, остър завой наДясно, към Нормалността и моментална, МАСОВА военно-милитаризирана депортация на гостите й! Уви, това е май химера!
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия е трагедия, пълно с утайката на света, все повече се превръща в голямо гето. Ултра либерална и левичарска страна с комплекс от миналото си, вие какво очаквате? Само да не знаят много и да не казват на останалите суверенни нации кой да приемат и кой не, че да не си припомнят всв.