Биткойнът мина за първи път границата от $9 хил. за брой

Общата пазарна капитализация на цифровите валути е над 290 млрд.
27 ное 2017 11:07, Бойчо Попов
46
Биткойнът мина за първи път границата от $9 хил. за брой
снимка: Ройтерс

Цената на дигиталната валута биткойн за пръв път мина границата от 9 хил. долара за брой и то само шест дни, след като достигна 8 хил. долара. Така криптовалутата постигна ръст от над 850% от началото на годината досега.

Цената на най-голямата криптираща валута по пазарна стойност се увеличава, тъй като тя получава по-голямо внимание въпреки предупрежденията за балон. Всичките финансови експерти - от директорите на Wall Street до рисковите капиталисти, претеглят много внимателно изказванията си и мислите си за цифровата валута, а някои са по-скептични от останалите, коментира Bloomberg.

Не само рискови инвеститори обаче обръщат внимание на най-популярната криптовалута. През последните 12 месеца броят на акаунтите в търговската борса Coinbase се увеличава до 13 млн., което представлява утрояване.

Цената на биткойна се изкачи на рекордното ниво от 9 518 долара преди някои инвеститори да започнат да прибират част от печалбата, показва комбинираното ценообразуване на Bloomberg. 

В пореден ход отвъд традиционното инвестиране CME Group Inc. обяви, че планира да започне да предлага фючърсни договори за биткойн, като може да ги пусне на пазара през декември.

Общата пазарна капитализация на цифровите валути сега е над 290 млрд. долара, показва статистика на уебсайта Coinmarketcap.com, цитирана от Investor.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
4
 
! Отговори
**** преди 6 години
Ако ви трябват пари за жилище,каво правим с биткойните?
20
8
 
11
 
! Отговори
До философите преди 6 години
Момчета, идея имате ли каква индустрия е копането на биткойн????Нямало нищо зад биткойн :) Ами като е толкова лесно копайте, бе! Ама трябват пари за техника, квалифициран персонал, климатизация, ток... много ток. Точно това стои за биткойн. Милиардите вложени от стотици хиляди по цял свят в този бизнес. И да, биткойн може да бъде сменен от нещо по-добро, но бъдещето е на криптовалутите.
19
2
 
16
 
! Отговори
**** преди 6 години
И кой го интересува какво е минал биткойна,че ни го натрапвате всеки ден,който се итересува да си го следи,а не всеки ден да зарибявате хората.Има приказка,по добре врабче в ръката,от колкото орел в небето.
18
3
 
15
 
! Отговори
20 преди 6 години
Защото Джак *** е казал много точно:"Животът на бедните преминава в чакане!"Та и ти така. Чакаш да се спука балона, а умните хора просто купуват когато е евтино и продават когато е скъпо.
17
1
 
13
 
! Отговори
Балона преди 6 години
Като чета за биткойн и за имотите в София що ли се сещам за една детска песничка:"Балона се надува, надува, надува. Надувайте момчета да стане на парчета......"
16
1
 
13
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
Добре че нямам кеш да се чудя какво да го правя. Доволен съм на центовете дето ми ги дават Сорошшш и от Козяк за тролене. Стигат ми за фалшив евтин хляб и малко долнокачествена ракия ала цар Киро. Кютам си в панелката на едно радиаторче. Какво повече му трябва на човекаааа....?
15
2
 
11
 
! Отговори
Flex преди 6 години
Burzum, стойност от въздуха може да кажеш за всички валути след отмяната на златния стандарт. По-малко от 10% от парите ги има отпечатани, останалото е цифричка в база данни. С тая разлика, че е променяема въпросната. Отдавна стойността на нещо спря да бъде това колко физическо нещо има в него, а каква полза вадят притежателите и колко силно искат да го имат. Това важи за валутите, златото, акциите, биткойна, картините дето наскоро някаква беше продадена за 40 милиона, музиката и още маса неща.
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам са се изказали едни разбирачи, повярвали на големи митове. Особено, че "инвестициите" им са толкова сигурни, колкото и ако са в злато. :-)
13
0
 
8
 
! Отговори
Димитър Попов преди 6 години
Аз бих могъль да кажа: За Бога братя, купувайте. Ама да няма после хър и мър.
12
1
 
11
 
! Отговори
... преди 6 години
Супер готино е това с криптовалутите! Имаш нещо някъде където и ти не знаеш какво е, но струва повече от годишната заплата на повечето българи! По-готино не може да стане!Е освен ако се окаже в даден момент, че някой извън земен ни е заложил планетката в междугалактическата банка и сега тази банка си я иска! Това ще е напълно в съгласие с нашата икономическа деиствителност сега!
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
балон,небалон фактите са си налице. преди няколко години беше 200 долара сега е 10000 долара.след 4-5 години ако тенденцията продължи ще е половин милион.
10
3
 
4
 
! Отговори
Flex преди 6 години
Курса зависи от търсенето. Имаше наскоро новина, че в зимбабве беше двоен. Биткойн няма да стане валутата, с която си купуваш банички, за това има достатъчно причини, но вече се намърдва усилено на мястото на златото и спокойно може да е валутата, в която си държиш активите.7, не се конвертира към долара, просто народа му е по-удобно да я сравнява на някаква база, аз примерно порай немската борса основно в евро я гледам
9
3
 
3
 
! Отговори
Коня преди 6 години
До Анонимен 5Продължавай да си задаваш глупави въпроси
8
3
 
6
 
! Отговори
Flex преди 6 години
И с тея си характеристики бтц се подкрепя от:- престъпния свят, ясно защо- хазартни игри, с огромни данъци ако са с пари, затова масово минаха на бтц- лесно и евтино прехвърляне без да те забележат- убежище при несигурност и/или инфлация- достъп до валута където я няма (страни като китай, русия, дето не могат да си купят $ и вмсто да им се стопяват наполовина парите всяка година)- "официална" валута при умиращите (зимбабве/венецуела)- швейцария,япония - може да си платиш данъците дори
7
4
 
13
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Криптовалутата няма как да е пирамида. Пирамида е КТБ. която ти взема парите, а не ти дава нищо насреща. Cъс Биткойн може да си купиш всичко, което се продава срещу Биткойн не ми тряват заучени клишета. Какво ти гарантира, че всички банкери утре няма да си бият камшика нанякъде със спестяванията ти ЗЛАТОТО да стане 100 000 долара ? Тука плащам за Биткойн получава Биткойн и мога да изкарам добра печалба вече направих добра пачка сега ще се насоча към Етереум Биткойна ми е скъп.
6
9
 
4
 
! Отговори
Краят на хартията преди 6 години
Това е началото на края на хартишките наречени пари
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои хора забогатяха докато болшинството като вас се чуди балон ли е или не.
4
4
 
4
 
! Отговори
Flex преди 6 години
2, е, разлики с лалетата бол - общия брой е математически лимитиран и не могат да станат повече от 21 милион (имитира златото), неразвалящи се нематериални (не могат да ти ги вземат), недоказуеми (не могат и да видят, че ги имаш) и неблокируеми активи. Много повече приличат на златото, което "физическото" му приложение е почти нулево за сметка на инвесиционните кюлчета. Само дето злато трудно се съхранява/пренася/търгува с него, пък и има маса случаи на кризи, при които събират на народа златото
3
3
 
12
 
! Отговори
до Eлемаг преди 6 години
"правим плащането за 2 секунди.Без такси "...Макс 8 транзакции за секунда има биткойна...Не сте сами в света обаче...Понякога транзакцията може да си я чакаш и цял ден, което зависи и от платените такси, а те вече са огромни...Така че "Попрочети малко де,стига само оптимизъм!!Бъди реалист!" Хахха
2
5
 
18
 
! Отговори
Елемаг преди 6 години
До номер 1:На тая криптовалута и признавам предимството в това,че ти си в Германия ,аз в България и правим плащането за 2 секунди.Без такси и без банки.Да, това е предимство, спор няма.Не съм кон с капаци обаче.Всичко хубаво е до тука!!Знаеш,че е пирамида и то яка.Никаква разлика с луковиците на черното лале в Холандия, преди век-два.Попрочети малко де,стига само оптимизъм!!Бъди реалист!!