Спомен за Наим: Велик и обичащ България!

Обожаваше Родопите и Тетевен, спомня си Георги Банов
28 ное 2017 11:45, Красимир Ангелов
20

Легендарният щангист Наим Сюлейманоглу, роден в България като Наим Сюлейманов, печели за страната ни две световни и три европейски титли преди да избяга в Турция.

Оказа се обаче, че личният му живот е не по-малко интересен от кариерата. Той има дъщеря от японска журналистка. Тя се казва Наоми Мори и в момента се издирва заради разпределението на наследството на Сюлейманоглу.

Още по темата

"Тя е първородната му дъщеря", заяви в "България сутрин" журналистът Георги Банов. Той следи отблизо събитията около великия тежкоатлет и на въпроса какво остави Наим след смъртта си, журналистът отговори: "Много спомени!"

"В неговия живот безброй неща са се стекли, той е като някаква холивудска продукция, която може да бъде определена в жанра между екшън и драма", смята гостът на Bulgaria ON AIR.

Банов отбеляза, че, когато Наим бяга от България, в колата му след това откриват 800 долара.

"Това означава, че той се е колебаел", твърди журналистът. По думите му Сюлейманоглу е щял да вземе парите като тръгва към Австралия, ако наистина бе решил да се маха от страната ни.

"Наим можеше да бъде олимпийски шампион и за България, ако не бяхме бойкотирали олимпиадата в Лос Анджелис", продължи разговора Георги Банов. Той припомни, че по време на състезанието във Варна в периода на олимпиадата тогава, Сюлейманоглу вдига с 30 кг. над шампиона в Лос Анджелис.

Той никога не е крил, че е българин, за разлика от други турски състезатели, родени у нас, посочи журналистът.

"Не можете да си представите какво ставаше, когато Наим видеше българи или съотборник. Това е един много чист човек, разбиван от противоречия. Не знам какво му се е струпало, но да починеш на 50 години от цироза - сигурно е било тежко", заяви той.

Георги Банов отбеляза, че Сюлейманоглу много е обичал България и 4-5 пъти в годината се е връщал тук, като е бил запленен от Родопите и Тетевен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наим беше голям човек и като такъв умря. А вие които го хулите ще ви трябват хиляда живота да достигнете до това да ви прогледнат очите.
12
9
 
12
 
! Отговори
владиката преди 6 години
До дядо ДобриНаим не избяга от България, в която се беше родил, а от престъпната тоталитарна държава, която му потъпка личността. По това време и аз исках да се махна, но нямах възможност.
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За мъртвите или добро или нищо.Има интервю на живо с него в Тубата,той сам казва,че много дълго са го уговаряли да избяга преди да се реши,първоначалното решение не е негово,но той става жертва на политическа игра.Само хубави неща говори за Абаджиев и България,едно негативно нещо не каза,престанете да плюете човека!Освен това,турците и българите са се разбрали помежду си впоследствие и са направили сделка за него.
10
7
 
14
 
! Отговори
а ся де преди 6 години
Когато един спортист отиде в друга държава-обявен е за родоостъпник??!! Когато милиони българи отиват да берат портокали, ягоди, да мият чинии ,да работят в строителството-те НЕ са родоостъпници, а хора тръгнали да си осигурят по-добър живот!!!Защо едните да са родоостъпници- лишавали се от какво ли не , а другите-не са?
9
8
 
18
 
! Отговори
от ЮАР преди 6 години
А бе ДИВ петел, за какъв родоотстъпник си се разквичал бе байно, човекът правилно е избягал. Изобщо, които са избягали по време на соца имат ПЪЛНОТО ЛЕГИТИМНО И МОРАЛНО ПРАВО да избягат. Понеже държавата не даваше на хората ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ права, които бяха ЕСТЕСТВЕНИ за всеки нормален Западяк.Второ - на тоя човек му смениха името зорлен, както и на всички Български Турци. Именно ТЮРКИ - това не са потурчени българи, както вашата *** ДС пропаганда пищеше, на тези хора, домашният език е Тюркски!
8
17
 
9
 
! Отговори
Див Петел преди 6 години
В нормална държава за родоотстъпник, биха поместили кратко съобщение в най-малко посещаваното каре от медията и толкова, а понеже държавата ни не е нормална, се налага да чета статия със заглавие съдържащо неподходящи за изменника думи "велик" и "обичащ". Достатъчно беше да съобщите че е умрял и толкова.
7
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-великият тежкоатлет за всички времена!!!Ще остане в историята завинаги.
6
19
 
13
 
! Отговори
аз преди 6 години
Автора е много глупав! Обичал е България дръжки! Обичал е да идва като е знаел, че това ще е бъдеща територия на Турция и е работил за турските интереси. като тоя султана дето чул колко е красиво в Родопите и е заповядал да режат главите на всички, които не искат да приемат исляма. Как може такива *** да ги показвате не разбирам? Но за русофобска медия като днес.бг е нормално
5
17
 
15
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Хайде стига сте ни лъгали и сте си измисляли.Обичал България ама като избяга и запали знамето ни.
4
12
 
8
 
! Отговори
NO ALCOHOL! преди 6 години
Алкохолик....
3
24
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, забравихте когато избяга и плюеше България.Не ми е жал за този продажник,изпил и пропилял всичко.Турция да си спомня за него
2
18
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
в деня в които демирел и т живков подписаха споразумението между двете странитои напусна с нетьрпение бьлгария и беше осиновен от демирел така че не ни занимаваите с турците
1
26
 
40
 
! Отговори
ХАЙДЕ СТИГА преди 6 години
сте ни занимавали с един човек, отрекъл се от Родината