Праляк почина! Затворникът чу присъдата в Хага и отпи отровата

Иначе бе потвърдена присъдата му – 20 г. лишаване от свобода
Обновена: 29 ное 2017 16:40 | 29 ное 2017 16:39,
282

Слободан Праляк почина, след като изпи отрова в съдебната зала на Хагския трибунал, съобщи хърватският сайт "Индекс", цитиран от БТА.

Още по темата

В съдебната зала бе потвърдена присъдата му за 20 години лишаване от свобода.

Минути след отхвърлянето на обжалването му той извика: "Не съм военнопрестъпник, противопоставям се на тази присъда" и изпи отрова от малко шишенце.

Веднага след това Международният трибунал за бивша Югославия прекъсна четенето на присъдите срещу босненски хървати.

Според журналисти, отразяващи съдебното заседание, на Праляк е била оказана медицинска помощ, но той е починал в болница.

Слободан Праляк бе един от шестимата бивши политически и военни лидери, които обжалваха присъдите на Международния наказателен трибунал за бивша Югославия, който миналата седмица осъди за геноцид бившия командир на босненските сърби Ратко Младич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
13
 
4
 
! Отговори
Егати преди 6 години
Натаралянкал се завинаги.
100
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хм,написах,че човека е постъпил като самурай - направил си е харакири да защити честта си,а може и да е решил че няма да изкара 20г в зандана,по-вероятно първото,ама защо ме изтриха не разбрах
99
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ясно е за политическите игри и двойни стандарти в ес....жалка ви демокрация
98
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изчисленията на траекторията показаха, че в обсега на ракетите тип "Хуасон-15" влизат територии в радиус от 13 хил. км, което означава, че Северна Корея може да порази не само Япония и Гуам, ако насочи оръжието на изток, но и цялата територия на САЩ, дори Европа. В същото време стана ясно, че "Хуасон-15" може да носи не само ядрени, но и биологични и химически оръжия. Това разкри японският министър на отбраната Ицунори Онодера.TAKA SE ZASHITAVA DARJAVA OT ONIA S PECHATNIZATA NA DOLARI
97
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виновен или не, по-страшното е как никой не реагира, когато изпи отровата. Никой не се опита да го спре, никой не направи нищо, дори да извика екип медици. Продължиха да си седят и да си говорят, все едно нищо не се е случило.
96
20
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
СЛЕДВАЩИЯТ ЩЕ Е ПУТИН
95
17
 
4
 
! Отговори
дет ебан Мороз преди 6 години
Трябваше да се гръмне за да даде началото на коледните празници..ха.ха
94
2
 
26
 
! Отговори
Верно ли бе? преди 6 години
Защо той е внесъл отрова, а Слобо лекарство, което го уби?Защо не са внесли една граната, та да хвръкнат аслъ военно- престъпниците в тоги???
93
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поне ще го запомнят и името му ще го има в историята а ХАХахахае роден неизвестен и ще умре като такъв -вечна забрава
92
2
 
13
 
! Отговори
do XaXaxXAxa преди 6 години
А ти къф мъж си ? Клавиатурен май .Естествено не е виновен че е избивал бургии . Достойна смърт ,не тея лиглжовци наречени съдии да му определят съдбата
91
3
 
26
 
! Отговори
До ха ха преди 6 години
Който се смее последен.... Особено шампанското.... Не знаете какво ви чака.... Ще молите за шишенца, ще ви бъдат дадени но със забавено действие, за да видите и изпитате това което християните са изпитвали 500г.саможертвата на един е достатъчна. Ако бе ше мюсюлманин, щеше да гръмне залата.. Там е разликата между нас и вас, никаква съвместмост за това вън от европа!
90
2
 
2
 
! Отговори
до 88 Ангел преди 6 години
да се свети името ти и да пребъдат думите ти
89
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти умнико , как видя, че е шишенце може пък да е малко бурканче с капачка! А кой му го вкара в килията това шишенце? И от каде можеш да си купиш толко силна отрова? Това става с знанието на затвора!
88
13
 
7
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
До Hafen die Wahrheit Във всяко война се избиват хора! Ратко Младич е сръбски изверг и си го заслужава, но хърватите са наша приятели и тяхната кауза е правилна! Смърт на Сърбия!
87
4
 
47
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Западното лицемерие не познава какво е саможертвата в името на народа и правдата, а тя исляма няма място отвъд босфора!!!! Тези тъ паци съдиите не знаят къде се намират сега но идва другия народен съд, който няма да им прости. Колко мюсюлмани има осъдени за насилие над християни? За геноцида над българите 500 г колко осъдиха? Теманета ще им правим *** цата им..
86
3
 
5
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
До ТЦТЦ: ***, това е шишенце а не чашка, сам го е вкарал и обмислил всичко предварително.
85
2
 
45
 
! Отговори
Бай Оня преди 6 години
Вечна му памет, национален герой на Хърватия! Такава саможертва в наши дни не се среща! А *** хагски *** *** да го духат!
84
2
 
21
 
! Отговори
ТЦТЦ преди 6 години
Е, кой му е вкарал тази чашка с тази силна отрова!??? В тоя измислен съд станаха сумати далавери и мистерий! Всичко е измама за пред простолюдието, а най голямата измама е демокрацията и върховенството на закона
83
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Военнопрестъпника Путин ще го гръмнат собствените му олигарси и няма да се наложи да пие отрова.
82
4
 
30
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Вижте на какво ги направи тоя измислен съд Воислав Шешел. Беше обвинен пак по подобни обвинения, но човека сам се защитава и успя да се оправдае по всички обвинения, като направи всички прокурори и свидетели смешни, да мънкат и се оправдават като ученички!ЕВАЛА НА ТОЯ ЧОВЕК!