Праляк почина! Затворникът чу присъдата в Хага и отпи отровата

Иначе бе потвърдена присъдата му – 20 г. лишаване от свобода
Обновена: 29 ное 2017 16:40 | 29 ное 2017 16:39,
282

Слободан Праляк почина, след като изпи отрова в съдебната зала на Хагския трибунал, съобщи хърватският сайт "Индекс", цитиран от БТА.

Още по темата

В съдебната зала бе потвърдена присъдата му за 20 години лишаване от свобода.

Минути след отхвърлянето на обжалването му той извика: "Не съм военнопрестъпник, противопоставям се на тази присъда" и изпи отрова от малко шишенце.

Веднага след това Международният трибунал за бивша Югославия прекъсна четенето на присъдите срещу босненски хървати.

Според журналисти, отразяващи съдебното заседание, на Праляк е била оказана медицинска помощ, но той е починал в болница.

Слободан Праляк бе един от шестимата бивши политически и военни лидери, които обжалваха присъдите на Международния наказателен трибунал за бивша Югославия, който миналата седмица осъди за геноцид бившия командир на босненските сърби Ратко Младич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
7
 
5
 
! Отговори
Герила преди 6 години
Браво истински комунист
60
3
 
8
 
! Отговори
Ха(га) наздраве! преди 6 години
и... гът.
59
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
трябваше да повиси в панделата с босненски обслужващ персонал , но и с отрова става за тоя касапин
58
2
 
23
 
! Отговори
ганьо преди 6 години
съдията трябва да се позамисли доста сериозно
57
4
 
5
 
! Отговори
DARK преди 6 години
До 48Условия? Те им поставят само едно условие. "Безусловна капитулация!"Втората бомба е щото при първата не се съгласяват на "Безусловна капитулация".
56
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хубав ден за българската демокрация. наздраве ама с гроздова
55
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каскети слагате минуси но ви казвам между вас има уникално т..пи парчета,щом може под тази новина да пишеш "сега хърватите дали Ще искат да станат част от НАТО"АМИ ТЕ СА В НАТО И ЕС,и "слава на православието,достоен генерал"АМИ ТОЙ Е ХЪРВАТИН-КАТОЛИК!За ваше сведение хърватите които са не по-малко шовинисти от сърбите и живеейки покрай сърби ВЪОБЩЕ НЕ УВАЖАВАТ ПРАВОСЛАВИЕТО,наричат ни "диви азияти"макар и хърватите да са такива а и повече приличат физически на българи от сърбите!ОБАЧЕ....
54
7
 
23
 
! Отговори
рускиня до 40 преди 6 години
А ти сигурен ,че той заслужил това наказание? Тази сбирщина , именуемата трибунал отдавна показа колко е пристрастен и изпълнява поръчки.Жалко за човека. Ама показал им какво мисли за тяхното "правосъдието"
53
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лъжа е че са най-много в България в Европа!Преобладаващо мосюлмански са Казахстан,Азербайджан,Турция,Албания,Босна,Косово, БЮРМ С ПОНЕ 1/3мюсюлмани,Русия около 20%,в Сърбия стотици хиляди,у нас около 10,11% от населението и въпросът не е колко са а какви са!Тия в Босна са били МАСОВО ИЗМЕСЕНИ християни и мюсюлмани в бракове и пак се клаха като в скотобойна!Най-виновни са сърбите,другите колкото можаха им върнаха!Жалко за погубените невинни животи.
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В заглавието се намеква, че знаете каква е отровата, но никъде не я споменавате :(
51
0
 
13
 
! Отговори
до 30 преди 6 години
Чърчил споменава също, че в Потсдам, три седмици преди да бъде хвърлена бомбата, в разговор на четири очи Сталин му казал за послание на японския посланик в Москва, в което Япония изразявала желание да бъде сключен мир. Той добавя, че когато предал тази новина на президента Труман, намекнал, че настояването на съюзниците за безусловна капитулация може да бъде малко променено, за да улесни японската капитулация.
50
2
 
7
 
! Отговори
до 30 преди 6 години
Цитат на Чърчил "Би било грешка да се предполага, че съдбата на Япония е била решена от атомната бомба. Нейното поражение беше сигурно още преди да бъде хвърлена първата бомба, и то благодарение на огромната военноморска мощ. Само с нейна помощ стана възможно завладяването на океанските бази, от които вече можеше да бъде предприета последната офанзива и от които японската армия беше принудена да капитулира, без нито една атака. Японският флот беше унищожен
49
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам колко е военнопрестъпник,те там в тая Босна по едно време наистина всички се биеха против всички но тоя генерал поне постъпи мъжки а не като сръбските пи..ки които псуваха съдиите а оня *** Шешель чак им каза "можете вкупом само да ми го д..те"!Хърватите ПАК СЕ ОКАЗАХА НИВО НАД "ПРАВОСЛАВНИТЕ"сърбойци а като прочетох някои коментари отново се убедих колко са прости сърборусолюбците- като гъбено семе!Не правят разлика между хървати католици и сърби и се кълнат в православието!
48
12
 
18
 
! Отговори
Друг път преди 6 години
До Що ще чиним нийТо да се отровиш с чест се иска да си Човек, - а не жалък, подъл, страхлив комунист!
47
1
 
26
 
! Отговори
до 30 преди 6 години
Добре е когато четеш история, да не четеш само това което са написали победителите. Япония иска да капитулира още през Юни. Съюзниците поставят условия за които много добре знаят, че са неприемливи. Япония се опитва да преговаря, изпраща мирни посланици до Руснаци а Американците осъзнавайки, че скоро няма да имат повод за тест на новото оръжие спешават проекта. Някаква идея защо хвърлиха втората бомба?
46
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Не се тръшкайтеМюсулманите в цяла Европа са около 25 милиона.Най-голям брой от населението, са те в БЪЛГАРИЯ! ...изключвайки Албания и Косово.Дори във Франция са около 8-9% от населението. В Германия 5-6%.Нооооо, виж в най-правослямната страна в света, разполагаща се на 1/6 от сушата, те са над 20% и растат застрашително, придружено с намаляване популацията на другото население.Мъка!
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kak moje kakav sad e tova 20 g
44
7
 
44
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
Щом е платил най-скъпата цена - живота си, за да докаже, че е невинен, значи най-вероятно е невинен. Тъжно... Да почива в мир.
43
13
 
13
 
! Отговори
Що ще чиним ний преди 6 години
Майко-о-о, ако Бойко я настъпва и Корнелия Нинова последва примера на Праляк! Ами ако всичките комунисти вземат та се изпонатровят?!
42
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв съд е тва, щом всеки ром пандизчия може да осъди държавата си и онези му се връзват на акъла.