Де Мезиер: Трябва ни правителство, да се бори с тероризма

Временното правителство призова за излизане от кризата
Обновена: 30 ное 2017 21:15 | 30 ное 2017 21:12,
7
Де Мезиер: Трябва ни правителство, да се бори с тероризма
Снимка: архив Reuters

Германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер заяви, че Германия има спешна нужда да излезе от политическата безизходица, за да продължи да се бори с тероризма ефективно, предаде ДПА.

Де Мезиер е в правителството, което ще продължи да управлява временно, докато консерваторите на канцлера Ангела Меркел намерят коалиционен партньор. Той каза, че съставяне на стабилно правителство е много належащ въпрос с оглед гарантиране на сигурността на германците.

Още по темата

"Стабилното правителство винаги е нещо добро за сигурността на гражданите", а пропуските в борбата с тероризма ще могат да се преодолеят единствено когато новият кабинет даде съгласие за нов бюджет, каза де Мезиер, цитиран от БТА.

Министърът призна, че в разследването на ислямисткия атентат с камион в Берлин отпреди година са били допуснати грешки, както и че в стратегията на Германия за борба с тероризма трябва да бъдат направени промени.

От миналото лято федералната република е под висока степен на тревога заради поредица терористични атаки. Големият приток на бежанци между 2015 и 2016 г. породи опасения, че на нейна територия може да се пристигнали ислямистки екстремисти, представящи се за кандидати за убежище.

Де Мезиер заяви, че в Германия има около 700 души, класифицирани като опасни, което означава, че са склонни или са в състояние по всяко време да извършат терористично нападение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 6 години
Де Мезиер е най-бездарния министър на МВР на ФРГ. Проспа всички атентати. Превентивно не беше заловен нито един терорист!
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извинявайте много, но Германия да не е диктатура? Бабата управлява от 2005г, да умре на поста като Брежнев ли иска? Да се коалират двете основни партии противоречи на демокрацията! В никоя друга нормалва страна не се коалират леви и десни! Немските фанатици просто бранят статуквото със същия плам като по времето на Хитлер. Писна ми от глупостите им.
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не ги мислете германците! Те ще се оправят, винаги гоправят.
3
3
 
5
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Германците са мноого про сти щом избират такива. Все едно да ходиш при един и същ лекар, който ти предписва едно и също хапче от което те боли до смърт, но ти продължаваш да ходиш при него! Докато не пукнеш от глупост. В европа до преди 15 г нямаше тероризъм, но СА ЦРУ МИТ МОСАД и сорос не управляваха европа...това е резултата.
2
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германците вижте Саудитска арабия как се бори с джихад поучете се и действайте.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се бори... ..трудна работа, поне за сегашната соро соидна доктрина! Но поне да не го подкрепя!