Глад, екстремизъм, войни... Това ни очаква през идната 2018-а

Експерти прогнозират, че джихадистите ще продължат да сеят смърт
1 дек 2017 19:11,
36
Глад, екстремизъм, войни... Това ни очаква през идната 2018-а
Снимка: Reuters

Хуманитарните кризи по света ще се влошат следващата година, гражданските войни в Африка няма да престанат, ще има сериозен недостиг на храна в засегнати от конфликти региони и заплаха от насилие на ислямски екстремисти.

Това прогнозира в свой доклад базираният в Женева изследователски институт Проект за оценка на способностите (ACAPS), предаде Ройтерс.

ACAPS е организация с нестопанска цел, която подпомага хуманитарни работници, като осигурява ежедневен мониторинг и анализ на 150 страни. В доклада са изследвани очакваните нужди на 18 държави за 2018 г. и заключенията са мрачни, отбелязва Ройтерс.

"Ако 2017 година не изглеждаше добре, прогнозите за 2018-та не са по-добри: насилието и несигурността в Афганистан, Демократична република Конго, Либия, Етиопия, Мали, Сомалия и Сирия вероятно ще се влошат следващата година", пише в доклада директорът на ACAPS Ларс Петер Нисен.

Според проучването, озаглавено: "Хуманитарен преглед: анализ на ключови кризи през 2018 г.", Етиопия ще се присъедини догодина към Нигерия, Сомалия, Южен Судан и Йемен като страна, застрашена от глад.

Институтът очаква, че предстоящите избори в Афганистан, Ирак, Либия, Южен Судан и Венецуела ще изострят напрежението и ще подхранят насилието, вместо да донесат стабилност.

Изследователите също така прогнозират, че ислямският екстремизъм ще продължи да сее смърт и създава конфликти. Те очакват, че макар да е претърпяла поражение в главните си крепости в Ирак, групировката "Ислямска държава" ще продължи да извършва импровизирани нападения в страната, за да дестабилизира правителството, и ще набира сила и ресурси в южната част на Либия.

Според доклада ислямистки въоръжени групи вероятно ще се възползват от изтеглянето на правителствените войски от централната част на Мали, набирайки нови местни членове и засилвайки влиянието си.

Изследователите прогнозират, че в Афганистан талибаните ще укрепят своите бастиони в селските райони, а повишеното производство на опиум ще увеличи финансовите постъпления на въоръжените групировки.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 6 години
До АнонименАко хапчетата не ти помагат, мини на инжекции.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бай Хуюти нема ли да се прибираш заедно с руснаците на родната си планета на маймуните?
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МиленаМиленче,а как ще обясниш факта,че там където са най-богатите и плодородни земи има най-много глад и мизерия? И отделно замърсяването и нехайството за чиста вода,земя, въздух,ако някой е загрижен за земята и изхранването.Нещо не ми се връзва.
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** се колят и бесят и ние сме виновни за това?
29
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е лоша новина. Планетата има нужда от пречистване. Природата си знае работата. Не случайно ще започне да се самопочиства от Африка и част от Азия, така трябва , все пак законите на природата са най-силни. Предизвикателството към нас европейците е дали ще сме достатъчно умни да опазим границите на Европа от ятата скакалци, които ще опитат да мигрират тук?! Или ще дадем повод на майката Природа да направи чистка и в нашия дом?!
28
1
 
9
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 6 години
ЧОВЕШКАТА АЛЧНОСТ ПОКАЗВА СВОЯТА СЪЩНОСТ И БЕЗГРАНИЧИЕ ЕДИНСТВЕНО В СРЕДАТА НА КАПИТАЛИЗМА, ПРЕДИ ТОВА НА ФЕОДАЛИЗМА И РОБСТВОТО ! ИДВА ОТ ЗАПАД. ОТ ФАЩ И АНГЛИЯ НАЙ ВЕЧЕ. ТОВА Е КОРЕНЪТ НА ЗЛОТО
27
1
 
3
 
! Отговори
COPY-PASTE преди 6 години
(БТА)
26
1
 
15
 
! Отговори
Милена преди 6 години
Прословутото глобалиэиране иэигра най-лошата игра на човечеството!!! Недостигът на храна ще стане хроничен!!! Светът е на прага на Деня на страшния съд!!! Някои хора наистина мислят, че краят наближава, а други гледат с насмешка!!! Элото управлява Света!!!
25
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Глад, екстремизъм, войни... Това ни очаква през идната 2018-а" Виждате ли колко сме изостанали като планетарна цивилизация? И технологично и духовно. Убедихте ли се? Много им пречат човешките души и вибрациите на рептилиите и техните протежета от прогнилия човешки елит.
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най-накрая смислен анализ. толерасти!
23
2
 
16
 
! Отговори
Lan преди 6 години
7Да бе, тя природата е пълна и с плевели! Ама в твоя си двор, за да отгледаш доматите и да имаш какво да ядеш, гледаш да ги махнеш плевелите, нали?! Правилата са прости - едни оцеляват, други са "толерантни"!
22
5
 
29
 
! Отговори
Бай Хую преди 6 години
Така е, тия *** ги изсраха тъпите западни *** и американските им господари! България няма нищо общо с гнусните им евро-атлантически........ ценности! Да *** гадовете!
21
1
 
31
 
! Отговори
Чукундур преди 6 години
Войните са най-печелившия бизнес.Откакто свят светува винаги е имало войни.Причините за разпалването им се крият в човешката алчност.Те са смазочен материал за колелата на историята.
20
1
 
30
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Не се страхувайте.Това с което ни заплашват го живеем години наред ,така че пак ще оцелеем.
19
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Глад, екстремизъм, войни..."Ми до като съществува САЩ - така ще бъде! От всички робства в, които е била България до сега: гръцко,турско, руско и американско, най-тежко и непосилно е американското!
18
11
 
43
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
"Глад, екстремизъм, войни..."Иначе казано Нов Световен евроатлантически Ред в действие !Третополовите таковаха маната на света. Факт !
17
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брей, от векове все това повтарят - чака ни лошо...Но света си върви напред, няма да се затрием.Защо - защото хората работят за доброто си.
16
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смачкайте Антихриста, защото той вече е пуснат на свобода.Зад него е Сатаната, а всички знаем кой ходи в неговата църква !
15
7
 
14
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Честита нова година!
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ACAPS е организация с нестопанска цел, която подпомага хуманитарни работници,..."---Да, бе! Нещо като "Лабораторията за оценка на риска" (!?) на лаборанта от Драгалевци.Кой им плаща? Не пише.