ЕС се кани да забрани шкембе чорбата, ракията и дюнера

Те били вредни, смятат евробюрократите
Обновена: 3 дек 2017 09:48 | 3 дек 2017 09:36, Елка Василева
339

До края на 2018 г. дюнерът може да изчезне от менюто на страните в ЕС. Това се случва точно 9 години, след като Европейската общност и "кривата краставица" се помириха и Брюксел отмени осмиваната от мнозина разпоредба за формата на някои зеленчуци и плодове. Сега в опасност са шкембе чорбата, ракията и дюнерът.

Сега бюрокрацията подскочи срещу дюнера заради съдържанието на фосфат в замразеното месо, съобщи Bulgaria ON AIR. Много са изкупителните жертви на битката срещу храните.

През май 2011 г. Брюксел забрани продажбата на билки и билкови лекарства без разрешително. Заради специалния лиценз от 200 хиляди долара някои центрове за нетрадиционна медицина се оказаха на ръба на фалита.

Точно година по-късно евробюрокрацията вдигна мерника на  националното лакомство на северните ни съседи - румънските кебапчета, известни като "мититей" или "мич". Аргументира строгостта си с натриевия карбонат "Е 500" или иначе казано содата за хляб, която се съдържа в него.

Така над 200 опаковки с кебапчета изчезнаха от търговската мрежа.

През 2014 г., на прага на Коледата, ЕС заяви – ограничава съдържанието на канела в печените сладки по магазините.

Брюксел се разтревожи заради количествата кумарин - естествено токсично вещество, което се съдържа в най-често използвания тип канела - касия и предизвиква главоболие и поражения върху черния дроб. През февруари 2015 г. ЕС се закани да забрани и розовите домати, а през 2016 г. дори се опита да посегне и на нашите.

Още вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aми , ако и Путин ги забрани , ко праим тогаз?
217
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А с приятелите дюнерджии на Тиквата, които уж ни пазели от Ислямска държава, какво правим?
216
3
 
6
 
! Отговори
Мечников преди 6 години
Внимание! Абсолютни глупости! Това е фалшива информация.Никаква европейска "бюрокрация" не е обсъждала въпроса за шкембе чорбата и ракията.
215
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На български Шкембе чорба, трябва да се казва Корем супа.
214
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе хора, вие за фалшиви новини не сте ли чували. Ето това ви е типичния пример. Да настрои народа срещу лошия Европейски Съюз ...Щял да забрани... Глупости на търкалета...Разровете се малко преди да повярвате на всяка глупост която се пише в медиите.
213
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
поредната руска хибридка
212
3
 
10
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
Не можах да разбера за розовите домати-кое по-точно им пречи? Самите домати или цвета им? Явно имат голям проблем.Да се занимават с по-сериозни проблеми,а ние ще се отправим с ракията, шкембе чорбата и 🍅 доматите.Цял живот сме живяли с тях, така, че да не се притесняват!
211
1
 
20
 
! Отговори
БГ преди 6 години
да забранят и всичко което прилича на сирене но не е от 100% мляко както и бирите със спирт
210
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нищо лошо. Ракия,мастика и другите им производни не пия,предпочитам да консумирам само червено вино. До колкото до шкембе чорбата-тя си е вкусна супа,нека да остане. Дюнерът трябва да се премахне,и без това самото заведение ,което продава дюнери няма никаква хигиена. Освен това трябва да се затворят и заведения за бързо хранене като : Макдоналдс,КФС, движещи се заведения,които произвеждат на улицата бургери,сандвичи и др. Да се забрани и чалгата и местата за татуировки.
209
4
 
16
 
! Отговори
демократор преди 6 години
На това му казват демокрация! По комунистически! Пардон, по брюк-селски! Всичко ще бъде забранено! И ракията, и шкембе чорбата и секса и мисленето! Защото, Брюксел мисли за теб! Отървават те от най-голямото бреме - да мислиш!
208
3
 
12
 
! Отговори
Мария преди 6 години
До АнонименНе знам,ама аз съм на 47,не съм пила друго освен домашна ракия и още нищо ми няма.
207
1
 
14
 
! Отговори
До 215 преди 6 години
А от купешки ГМО-та и ментета няма да видиш статистика колко са се разболели и умрели....
206
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даже се учудвам че има хора които се връзват кремълските хибридки, шкембе и ракия се консумират в цяла европа, вярно не ппд тези имена, но иде реч за едно и също) в българия казваме ракия, на други места грапа или бренди, ама иде реч за една и съща напитка и технология
205
2
 
23
 
! Отговори
Попай преди 6 години
От ракия или шкембе умрял човек няма ...ама от тия пестициди ми порасна козина на гърба като на вълк...
204
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Щом ще забрани ракията и шкембе чорбата, Европейския съюз няма да го бъде
203
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 206От домашна ракия, домашно месце и домашни зеленчуци поумряха доста народ, ама щом ги харесваш..., плюскай си на воля.
202
2
 
12
 
! Отговори
До 210 преди 6 години
Има си технология за отделяне на метила при варенето на ракия, но на теб главата ти бе разбира от такива работи... Наясно съм от какви продукти си я варя! Лющи си ти доволно скъпото виски от магазина, без да подозираш какви не само метил, но още кой знае какви химии има в него...
201
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип няма разлика между ракия, грапа и бренди, технологията е една и съща, разликата е само в найменованието, а за шкембето по мои наблюденя най-много шкембе се яде в Австрия и Унгария, и да опредено това е руска хибридка)
200
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ДО 186 Само борш и водка - това ще ни отстане - всичко друго ще го забранят
199
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доста хора са отровени от домашна ракия.Трябва да се забрани.Само лицензирано производство!