Японската дъщеря на Наим: Много искам да видя Турция!

Мама много ми е разказвала за татко, призна тя
3 дек 2017 13:36, Елка Василева
52
Японската дъщеря на Наим: Много искам да видя Турция!
Наим Сюлейманоглу. Снимка: архив, Булфото

 

Откриха японската дъщеря на Наим Сюлейманоглу. Тя е посетила посолството на Турция в Токио, съобщават медиите в южната ни съседка.

Наоми Секай Мори е била придружена от майка си, като заявила, че много иска да види Турция и да се запознае със семейството на починалия на 18 ноември трикратен олимпийски шампион.

След погребението на Наим Сюлейманоглу бе съобщено, че близките му търсят неговото първородно му дете. Посланикът на Анкара в Токио се задействал и я открил. В момента се организира нейното посещение, пише bTV.

"Прочетох историята си в Filmin и заради това реших да дойда в посолството. Мама много ми е разказвала за татко", споделя Наоми.

Още по темата

Японската дъщеря на бившия щангист е последвала неговия път. Тя е завършила спортна академия. За да посети Турция обаче тя трябва да получи отпуск от фирмата, в която работи.

Наоми много иска да се запознае с брата на Наим - Мухарем, със своята племенница Елфай, както и с трите си полусестри.

Наоми е първородното дете на Сюлейманоглу. На олимпийските игри в Сеул (1988 г.), където Наим стана олимпийски шампион, млада японска журналистка - Киоко Мори, прави обширно интервю с легендарния щангист. Двамата не останали безразлични един към друг, а спортистът предложил на журналистката да дойде с него в Турция и тя се съгласила.

Известно време Киоко и тежкоатлетът живеят в Анкара. През това време се ражда дъщерята Наоми, но тъй като не били женени, я записали на името на майката - Наоми Мори. Когато детето било на 2 или 3 години, майката заедно с дъщеря си се върнала в Япония.

Другите три дъщери на Наим - Нилай, Есин и Сезин, присъстваха на погребението на баща си заедно с майката Хатидже и тогава много хора за пръв път научиха за тях, тъй като личният живот на великия щангист не се коментираше в медиите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая надуши наследството.
22
3
 
10
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
А щерката дали знае, че е българче от птичар.
21
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Германия им един израз "турска работа". И сега за да не умре просто като турчин се търсят всякакви хора за да му се създаде някакъв ореол, намесвайки се други страни. Той приживе по какъв начин се е погрижил за материалното благосъстояние на дъщеря си? Няма нужда всеки ден да пишете статия за него. Едва ли "жителите" на Птичар четат статии.
20
8
 
2
 
! Отговори
греда преди 6 години
... четири пъти и все женско..това е живота,в едно ти върви в друго не..
19
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялото поколение на Наим и още няколко поколения си понесоха страданията за това, че се подведоха по пропагандата на турските тайни служби. Те страдаха заради държавата, която боготворят. Ами да си ходят там. Нямат рабта терористите у нас. Наим направи добре - отиде си. Да си ходят и останалите.
18
27
 
19
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Наим - най- добрият щангист без морал.Предател.
17
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредният пример, че не е на добре детето да се кръщава на родител.
16
8
 
41
 
! Отговори
Anonim преди 6 години
Той може да е бил чашкаджия но името му остава за векове а вие какво сте постигнали???
15
2
 
29
 
! Отговори
э преди 6 години
След като Наоми не е виждала Турция и баща си, коя е била японската студентка, която ходила през ваканциите си при татко си.
14
20
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има едно негово дълго интервю в Тубата, описващо всички подробности при бягството му в Турция. Направи ми впечатление като много циничен и елементарен човек. С половин уста призна, че България го е направила спортист, но дебело подчерта, че не е българин, а турчин. Заяви, че не е взимал никакъв допинг в България. От интервюто ми стана ясно, че още като млад е бил страстен пушач и чашкаджия. Не знам защо ни занимавате с него, мир на душата му!
13
5
 
9
 
! Отговори
google преди 6 години
Има снимки в гугъл когато Ердоган посещава Наим лично на болнично легло в болницата
12
17
 
51
 
! Отговори
**** преди 6 години
Представям си това дете в Турция,и като види закачулените с бурки,и ще си каже,че то тук има повече нинджи,отколкото в Япония.
11
21
 
34
 
! Отговори
Мечо преди 6 години
Като не 89515се интересувате от Наим защо четете статии за него а даже и губите време да коментирате.Наим ще остане в историята!
10
8
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спортен листопад? Стига с тези турски сериали! Абаджиев беше най-ценното в щангите! Той създаде принципно нова система на трениране, базирана на вътрешното му усещане на нещата.
9
32
 
78
 
! Отговори
Една от Видин преди 6 години
Защо постоянно ни натрапвате това, колко много бил направил Наум Шаламанов за България, като едва ли не втъквате, че ние българите трябва да се гордеем с него и да го сложим на пйедестал? Реално той продаде България и се самопровъзгласи за турчин!
8
21
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наим беше нагледно доказателство за вредата от допинга. Очевидно е , че са му давани препарати стопиращи растежа, за да остане с малка тежест. За сила -вероятно и други. В резултат той беше с ръст 147 см. Същата работа е и при другото избягало турче Халил Мутлу. И той е с височина на хипофизно джудже. Грозна и срамна работа. Като добавим и страстта му към алкохола, цяло чудо е че е доживял и до 50
7
23
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момичето идея си няма къде ще отиде :-)Няколко часа и ще иска обратно в Япония
6
20
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ни интересува.
5
56
 
34
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
Наум Шаламанов всъщност е чист етнически българин. Направи се на "турчин" и Господ му го върна за предателството към нашата Родина!
4
21
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това изобщо не ни интересува!