Патрулки (с камери) в тъмното се крият – джигитът (дрогиран) да открият

2600 дрогирани шофьори спипани зад волана, най-много са в Бургас
77
Патрулки (с камери) в тъмното се крият – джигитът (дрогиран) да открият
Снимка: Булфото, архив

65 патрулки, оборудвани с камери за нощно виждане, ни дебнат по пътищата по тъмно, обяви началникът на Пътна полиция комисар Бойко Рановски по време на семинар на тема "Високи компетенции по безопасност на движението по пътищата – качествена публична информираност".

Още по темата

По думите му колите са преоборудвани отскоро и вече са на терен, където следят за спазването на правила в тъмната част на денонощието.

Както стана ясно в началото на годината, мобилните камери нямаха възможност да снимат, когато навън е тъмно. Това можеха единствено стационарните устройства.

Патрулките вече са разпределени из всички областни дирекции в страната, каза Рановски, цитиран от "Монитор".

С пълно оборудване за тестване на дрогирани шофьори са и всички коли на Пътна полиция, тъй като цифрата на употребилите опиати се увеличавала постоянно.

От началото на годината са заловени близо 2600 дрогирани водачи, като най-много са на територията на Областната дирекция на МВР в Бургас - 379.

Там цифрата скача основно през лятото заради близостта на големите крайморски курорти и многото туристи. Очаквало се съвсем скоро, при наличието на достатъчно средства, да бъдат закупени още тестове за наркотици.

С последната въведена промяна пък водачите, за които се установи, че са употребили дрога или алкохол, сами ще заплащат кръвното си изследване в болницата. При отрицателен резултат таксата ще е за сметка на Пътна полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ба си безсмислицата! Вместо да се бори с нарко разпространението, тъпата кука взима рушвет от дилърите, пази ги, а гази и мачка онези които по закон трябва да брани с живота си и които му плащат заплатата. Ми ако си вършите работата и спрете разпространението на наркотици ще спрете и дрогираните шофьори бе господа с пословична тъпота!Относно камерите и дебненето, краят ви е много близо, господа катаджий, във времето на умните джаджи и изкуствения интелект няма място за нещо толкова неефективно
61
9
 
2
 
! Отговори
Катаджия преди 6 години
Не трябва да се говорят глупости на гората. Откровеността Краси човека. Все пак това го четат и компетентни хора.
60
7
 
3
 
! Отговори
maleee преди 6 години
Абе тука много прости партчета имало,където още живеят по соц време и ми обесняват как алкохола бил легален и по-добре от тревата. Вие сте си глупави,но поне не си отваряйте устите за да си проличи. Тревата не може да се ставнява с другите наркотици!!! Пуша вече 15 години и повече време съм карал напушен от колкото трезвен. До сега имам една катастрофа, спукан преден фар и тя беше, когато не бях пушил. Какво значение има дали си употребил нещо, ако караш нормално, както е в САЩ?
59
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глоби от по 5000 лева, та да ви видя тогава ...
58
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще си плаща човека с кръвната проба,само ако се съгласи да даде такава.По закон всеки може да откаже да даде алкохолна проба, независимо дали ще бъде на дрегер,или кръвна проба.Ако се откаже да се даде алкохолна проба също има парична санкция и отнемане на книжката на водача.Проблема е в това че много малко хора си знаят правата в тази държава,самите полицай също не разясняват правата на хората.Самите полицаи не познават,нито закона за мвр,нито наказателния кодекс.
57
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
браво в бг имало е животни които се наричат хора дъвчят трева.ами елате в пазарджик в парк острова тревата е сочна и прясна.ще стигне на всички и за политиците ще остане
56
4
 
10
 
! Отговори
LK преди 6 години
До HeinrichHimmlerНе знам как реши, че все така си карам на 5 ракии, но това е без значение. Коментарът ми беше свързан с това, че някои хора се опитват да приравняват легализиран опиат като алкохола (след употребата на който така или иначе се санкционира) с НЕЛЕГАЛЕН наркотик (независимо от това слаб или силен) и да агитират в полза на втория. Да, аз съм от хората, за които и едно козче е равносилно на смъртна присъда! Защото аз съм в другата кола, трезвен и желаещ да се прибере жив!
55
6
 
8
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
Почетох коментарите, LK - ти явно си от друга планета.Съветвам те все така да караш на 5 ракии, явно е много безопасно и доста по-добре от 1 козче.123 - Не знам мацките колко са против тревата, но аз си ги заграждам и напафкан. А ако знаеш колко хубавици уважават тревата , сигурно ще почнеш да пушиш.. съдейки по логиката ти.Братя да не се лъжем, тревата не е проблемът на модерното общество. Проблемът са тежките наркотици, но за някои хора явно едно козче е равносилно на смъртна присъда..
54
11
 
7
 
! Отговори
LK преди 6 години
До Бирено мечеТи сериозно ли тръгна да сравняваш алкохолното влияние и неговата продължителност спрямо използването на НЕЛЕГАЛНИ наркотични вещства, описани в една малка книжка и да защитаваш тезата колко си онеправдан, защото теста те отчел на 5-я ден?Напротив, дори 1 седмица след като си "пафкал" си по-опасен от този, който сега кара на 5 ракии!
53
1
 
10
 
! Отговори
777 преди 6 години
Аман от дървени философи специалисти по всичко като този 123. Той бил пушил, той карал ловко, той бил бога на секкса, той бил умен, имал какво да губи и т.н. и т.н....Само дето кисне денонощно във форума и се заяжда с този и онзи, та не знам как му остава време за всички гореизброени дейности.
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хубаво сте задъвкали тревата, но някой замисли ли се с онези, дето изшмъркват 2-3 линии, и решават, че са най-големите мъже? макар и доста рядко, през лятото, и аз съм пушил, но не се качвам да карам кола. същото е и ''само с 2-3 бирички''. белята става един път и после пътища много. иначе съм съгласен, че трябва да има еднакво третиране на всички опиати по отношение на шофирането.
51
2
 
3
 
! Отговори
345 преди 6 години
Някой знае ли как се казва теста който КАТ използват за тестване на наркотици и колко време (проблизотелно) след като си пафкал отчита?За един приятел питам! КАТ и тези който ги управляват са *** в това спор няма! ... разбирам 5-10часа след като си пафкал да глобяват.. но 2-3-5 дни след това е пълна тъпотия. НО все пак трябва да отчитат дейност все апк.
50
6
 
17
 
! Отговори
Петко преди 6 години
Тия вместо да ловят каналджиите и крадците, ще снимат хората по пътищата. Ама нали така е по-лесно ! Това е България ! В Германия няма един полицай на улицата !
49
7
 
6
 
! Отговори
123 преди 6 години
До Бирено мечеОпитвам се да ти кажа, тези които употребяват редовно след едно определено време (за всеки е различно) вече нямат нормална фаза. Пораженията по нервната система почват да стават постоянни. И дали са 2 дена или 2 часа няма значение. Не би ми пукало ако не карахте по същите пътища като мене. Между другото не сте открили топлата вода гарантирам ти, че съм пушил, когато ти си бил или в ташкент или си скачал с парашут от ръба на килима. Просто някой имат акъл и имат какво да губят...
48
1
 
3
 
! Отговори
777 преди 6 години
Зависи от човека който е пушил. Другите нар. не са за шофиране. За е.нето - който може си го може.
47
6
 
5
 
! Отговори
123 преди 6 години
До [pp{ХХАХАХХАХА само да те светна, че истинските мацки не са jpeg или mpeg формат. Просто да си знаеш. А ако знаеш какво си мислят жените за тревоманчетата не би "пафнал" и веднъж, ама нейсе. И ако не съм прав, защо се засягаш.
46
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слезте от колите и си пушете колкото си поискате. Разберете, че няма как в София да се движат толкова много автомобили. Всяка мярка за ограничаването на бройката им е от полза, така че подкрепям и тази. Чао.
45
2
 
2
 
! Отговори
до 45 преди 6 години
Какво си замрънкал и завайкал !Естествено ,че има негативни ефекти и последствия.Само си прочети постовете.Овце не бяха ли зависимите от нещо?
44
3
 
7
 
! Отговори
[pp{ преди 6 години
До АнонименЗначи съм дрогиран след 72 часа така ли ? Нека си правят тестове, ама с такава давност е малоумие. Който е пушил ще ме разбере, за останалите, живейте си като ОВЦи!
43
4
 
10
 
! Отговори
[pp{ преди 6 години
Вие всички сте расли саксии. Кой се е нанизал, на коя мантинела, какво е употребил ? Ти ли му направи теста ? Ти ли правиш секс вместо мен, че казваш какво влияние има ? Овце! Глупави овце! Сигурно в цяла Европа бродят с парти бусове и спират по цял ден!Овце разберете, че това е още един начин да се репресира българина и да се вземат и последните му пари и щастие. Как досега нямаше проблем, изведнъж стана ? Тестовете кой ги плаща ?Струват 10-20 евро, кой ги плаща? Ние им плащаме всичко, ама сте