Патрулки (с камери) в тъмното се крият – джигитът (дрогиран) да открият

2600 дрогирани шофьори спипани зад волана, най-много са в Бургас
77
Патрулки (с камери) в тъмното се крият – джигитът (дрогиран) да открият
Снимка: Булфото, архив

65 патрулки, оборудвани с камери за нощно виждане, ни дебнат по пътищата по тъмно, обяви началникът на Пътна полиция комисар Бойко Рановски по време на семинар на тема "Високи компетенции по безопасност на движението по пътищата – качествена публична информираност".

Още по темата

По думите му колите са преоборудвани отскоро и вече са на терен, където следят за спазването на правила в тъмната част на денонощието.

Както стана ясно в началото на годината, мобилните камери нямаха възможност да снимат, когато навън е тъмно. Това можеха единствено стационарните устройства.

Патрулките вече са разпределени из всички областни дирекции в страната, каза Рановски, цитиран от "Монитор".

С пълно оборудване за тестване на дрогирани шофьори са и всички коли на Пътна полиция, тъй като цифрата на употребилите опиати се увеличавала постоянно.

От началото на годината са заловени близо 2600 дрогирани водачи, като най-много са на територията на Областната дирекция на МВР в Бургас - 379.

Там цифрата скача основно през лятото заради близостта на големите крайморски курорти и многото туристи. Очаквало се съвсем скоро, при наличието на достатъчно средства, да бъдат закупени още тестове за наркотици.

С последната въведена промяна пък водачите, за които се установи, че са употребили дрога или алкохол, сами ще заплащат кръвното си изследване в болницата. При отрицателен резултат таксата ще е за сметка на Пътна полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
три букви за МВР!некадърници цял живот ви храним
1
2
 
31
 
! Отговори
Ристу преди 6 години
Резултатът от кръвния тест не може да е отрицателен. Най-малко може да е нула.